popper Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Szczerze, to na rybach lubię proste rozwiązania. Stąd DAM wisi na wieszaku a ja się szlajam z króciakiem Jaxona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Co kto lubi Na kropasy pewnie kilka przerzuciłem już i jeszcze tego właściwego nie trafiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Może taki https://allegro.pl/oferta/lorpio-podbierak-super-team-spinning-50-120cm-7635990087?reco_id=e5c597a7-526f-11e9-bcda-000af7f63da0&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro& 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Albo taki https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/guideline-experience-trout-net/s/23305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) Albo taki https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/guideline-experience-trout-net/s/23305 Ten jest bardzo fajny, ale o ile multiplikator za 200 zł. nie wyhamuje mi szpulki przy niższych gramaturach jak ten za 400 czy 600 to rybkę wyjmę bez uszczerbku na jej zdrowiu i tym za 35 i tym za 60 zł. Cena 190 zł. za kawałek sproszkowanego korka zamiast blachy pokrytej pianką wydaje się "letko" przesadzona Edytowane 30 Marca 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/podbierak-jaxon-trust-120-cm-pl-az120x-6838061108 Może taki https://allegro.pl/oferta/lorpio-podbierak-super-team-spinning-50-120cm-7635990087?reco_id=e5c597a7-526f-11e9-bcda-000af7f63da0&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro& Albo taki https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/guideline-experience-trout-net/s/23305 Ten jest bardzo fajny, ale o ile multiplikator za 200 zł. nie wyhamuje mi szpulki przy niższych gramaturach jak ten za 400 czy 600 to rybkę wyjmę bez uszczerbku na jej zdrowiu i tym za 35 i tym za 60 zł. Cena 190 zł. za kawałek sproszkowanego korka zamiast blachy pokrytej pianką wydaje się "letko" przesadzona Rozpiętość cenowa duża, ale ten za 190 zł posiada ogromną zaletę - jest głęboki. Jeżeli ktoś fotografuje ryby, to może w nim bezpiecznie przetrzymać zdobycz w wodzie i spokojnie przygotować aparat. A i okaz łatwiej w nim zmieścić. Podbierak Lorpio posiadam, używam i chwalę. Tylko te jego gabaryty, które utrudniają przemieszczanie się w zakrzaczonym terenie. Montuję go klipsem do paska chlebaka za plecami. W otwartym terenie jest ok, ale jednak jego szerokość przy dreptaniu w chaszczach utrudnia żywot. Edit. Lorpio to taka trochę armata na komary. Edytowane 30 Marca 2019 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) Ja Cię Hubert tej armaty chętnie pozbawie jak planujesz zmiane, a co do siatki to nawet po dokupieniu głębszej i tak około 100 w kieszeni, a na dodatek mam siatkę na zapas ???? Edytowane 30 Marca 2019 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) Ja nie zmieniam.Mam jeden, zresztą z odzysku.Drugi na zapas, leży i czeka Rączki częściej zmieniam niż matnie.Jednak nadbrzeżne kolce piankę na uchwycie zjadają dość szybko.Długość rączki do wyboru.Osobiście chodzę z krótką. Ryby do 55 można mierzyć w środku bez wyjmowania. Edytowane 30 Marca 2019 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Masz możliwość zważyć ten podbierak ? I jak jest głębokość siatki ? Cena kosmicznie niska Głębokość siatki 50cm, nie mam czym zważyć, jest lekki, chodzę z nim cały dzień i praktycznie nie czuje go na plecach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 https://pl.aliexpress.com/item/Sougayilang-Foldable-Fishing-Brail-Blue-Soft-Rubber-Landing-Net-54x30x24cm-Eva-Handle-Fly-Cheap-Fishing-Nets/32805852455.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fJvyEMr Ja Zamówiłem taki i za 50zł życzyłbym sobie aby każdy był tak wykonany. Polecam zdecydowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Snowbee , który miał być ok , okazał się niewypałem . Cięższy niż deklarowane 0.59kg . Siatkę chińczyk na dnie pozaszywał tak , że równego koła nie było etc... W Polscę będę to Jaxona kupię Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez 'mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Jaxonowskie mają tę zaletę, że siatka głęboko się rozciąga. Bez przeszkód i bezpiecznie, na dnie, spore rybcie mieści.Tu, taki +44cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Zastanawiam się czy występuje wersja medium ( 50x40 ) takiego podbieraka składanego jak na fotce . SG nie ma , ale może inne firmy? Jeżeli coś wiecie to poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) https://www.wedkarski.com/podbieraki-siatki/13348-podbierak-skladany-z-gumowa-siatka-mikado.html50x60 najmniejszy tylko. Edytowane 2 Maja 2019 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Tak patrzę na wasze propozycję i zdecydować się nie mogę. Używam sling baga rapali oczko na podbierak wypada na lewym ramieniu. Więc jakieś wielkie składane kosze odpadają. Nie potrzebuję podbieraka do brodzenia ani specjalnie długiego, najważniejsze aby większa ryba weszła bez komplikacji. Nie wiem czy można pogodzić użyteczność tej sprytnej torby z podbierakiem, macie jakieś pomysły?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Teraz mam na stanie takie cudo: Siatkę zmieniłem. 50-taki wchodzą na luzie ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Teraz mam na stanie takie cudo: c1dd4eb32a94.jpg Siatkę zmieniłem. 50-taki wchodzą na luzie ????.Zapomniałem podać wymiary. ????♂️ Tak +/- 1 cm. Kosz to tak 40x40, 60 złożony, 90 wysunięta sztyca. Edytowane 3 Maja 2019 przez TOFIX99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Scierra ma w ofercie ciekawe podbieraki w różnych rozmiarach kosza i niezłej cenie - 30x40xgł.40, 30x40xgł.40, 38x50xgł.55. Za to najładniejsze podbieraki ma w swojej ofercie Fishpond. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Tak patrzę na wasze propozycję i zdecydować się nie mogę. Używam sling baga rapali oczko na podbierak wypada na lewym ramieniu. Więc jakieś wielkie składane kosze odpadają. Nie potrzebuję podbieraka do brodzenia ani specjalnie długiego, najważniejsze aby większa ryba weszła bez komplikacji. Nie wiem czy można pogodzić użyteczność tej sprytnej torby z podbierakiem, macie jakieś pomysły?PozdrawiamDługo szukałem podbieraka o którym można zapomnieć że ma się go przy sobie.Nie przeszkadza i nic nie waży a rozłożenie trwa 2 sekundy.Mieści rybkę 60cm bez problemu.Dla mnie to mistrzostwo świata mowa o tym podbieraku Daiwa.https://youtu.be/dvhsabsa6LM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Podobną konstrukcje ma decatlon w ofercie. Jest minus jeden. Po użyciu oryginalna siatka trzyma wodę i pokrowiec zamaka/cieknie po nodze. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Scierra ma w ofercie ciekawe podbieraki w różnych rozmiarach kosza i niezłej cenie - 30x40xgł.40, 30x40xgł.40, 38x50xgł.55. Za to najładniejsze podbieraki ma w swojej ofercie Fishpond. Najładniejsze - to fakt... ale cena nie jest zachęcająca Plusem jest to że mają w miarę głęboką siatkę czego nie da się powiedzieć o większości dostepnych podbieraków z gumową siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Mieści rybkę 60cm bez problemu. Powinno być 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Od kilku wyjazdów testuję Jaxon Rubber Soft Mesh. Siatka silikonowa. Świetny produkt za śmieszne pieniądze. Jedynie siatka śmierdzi dość mocno gumą i muszę w foliowym worku trzymać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Od kilku wyjazdów testuję Jaxon Rubber Soft Mesh. Siatka silikonowa. Świetny produkt za śmieszne pieniądze. Jedynie siatka śmierdzi dość mocno gumą i muszę w foliowym worku trzymać.Mógłbyś zmierzyć głębokość tego podbieraka wg rys?Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Powinno być 30cm Podbierak mi służy do podbierania pasiaków więc przyłów zębatego wcale nie dziwi.Wiadomo przecież że rybka składa się w podbieraku w literke U a nie prosta jak drut więc nie ma problemy z podebraniem rybki 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi