sTruTTer Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam! Mam pytanie co do kosztow przesyłki z USA do polski? Jeśli ktos jest zaorientowany to byl bym wdzięczny za podzielenie sie wiedzą Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stugrzeg Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Ja kupowałem w TackleDirect.com. Za kołowrotki w zakresie cenowym 80 -160 $ shiping w granicach 21 - 25 $ (USPS priryty mail) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zależy co kupujesz, inaczej zapłącisz za plecionkę, inaczej za jednoskład 7stóp Doprecyzuj pytanie, ew szukaj na ebayu w opisie ile chce sprzedawca za dany towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 witaj na forum w kazdym shopie masz FAQ, tam z reguly sa tez koszta wysylki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jeśli ze sklepu to nie zapomnij doliczyć jeszcze 22% podatku VAT oraz około 3-4% cła + koszy administracyjne (niewielkie ale są). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sTruTTer Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ok, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stugrzeg Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Z tego co się orientuję cło wynosi 12% + 50zł za odprawę, chyba że sam pojedziesz do urzędu celnego.Ale zamawiając przesyłkę POCZTą (USPS) są bardzo małe szanse by trafiło na cło, co innego UPS, DHL itp - 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Z tego co się orientuję cło wynosi 12% A skąd masz taką stawkę celną na sprzęt wędkarski? pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stugrzeg Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 W 2003 kupowałem w Cabelasie (nieświadomy zagrożeń) wysłali mi UPS'em i zapłaciłem 22%VAT + 12% CłO + 54 zł koszta załatwienia na cle. Potem juz tylko żądałem przesyłek USPSem i nigdy nie poszło do oclenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zależy co kupowałeś ale jeśli sprzęt wędkarski to zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM KOMISJI (WE) NR 1549/2006 płaci się 3,7% cła. Jedynym odstępstwem na sprzęt wędkarski są haczyki bez przyponu. W tym przypadku płaci się 1,7%. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stugrzeg Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 To były woblery Rapali czyli kategoria przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 To były woblery Rapali czyli kategoria przynęt No to zgodnie z rozporządzeniem powinieneś zapłacić 3,7%. Znaczy się, że źle policzyli. Być może i tutaj musiałbyś sprawdzić w 2003 roku była inna stawka celna. Szczerze jednak nie pamiętam bym płacił wtedy inaczej. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stugrzeg Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Mam jeszcze ten kwit może w 2003 obowiązywały inne przepisy, ale teraz to już nieważne, dobrze że na dzień dzisiejszy stawka zmalała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
sTruTTer
Witam!
Mam pytanie co do kosztow przesyłki z USA do polski? Jeśli ktos jest zaorientowany to byl bym wdzięczny za podzielenie sie wiedzą
Z góry dzieki
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi