Luckyguliver Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Niektore z wahadlowek wpadaja w ruch wirowy. Tak mam nimi lowic? No bo z nazwy to niby wahac sie powinny Tak jeszcze dodam, ze na ostatnim wypadzie mialem dwie duze ryby (niestety spiely sie z miejsca) wlasnie na wahadelka wiec motywacje mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Niektore z wahadlowek wpadaja w ruch wirowy. Tak mam nimi lowic? No bo z nazwy to niby wahac sie powinny Tak jeszcze dodam, ze na ostatnim wypadzie mialem dwie duze ryby (niestety spiely sie z miejsca) wlasnie na wahadelka wiec motywacje mam. Jeśli wpadają w ruch wirowy, to masz obrotówki nie wahadłówki Muszą się kolebać. Wahadło robi robotę ... i tyle Edytowane 26 Września 2017 przez Delbanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Te obrotowe, mocniej wykrępowane też na pstrągi działają. Mi się latem sprawdzały. Ja takimi wahadłami łowię z delikatnym pompowaniem szczytówką i jak złapię nurt to opuszczam na kiju na napiętej żyłce w kierunku nurtu. Czasem na koniec obławiania miejsca kładę na dno i napinam żyłkę żeby nurt sam ją powoli podniósł. Lucky sprawdź czy nie masz przy nich za małej kotwicy i zamontuj kotwicę na 2 kółkach łącznikowych. Powinno trochę pomóc. Edytowane 26 Września 2017 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Te obrotowe, mocniej wykrępowane też na pstrągi działają. Mi się latem sprawdzały. Ja takimi wahadłami łowię z delikatnym pompowaniem szczytówką i jak złapię nurt to opuszczam na kiju na napiętej żyłce w kierunku nurtu. Czasem na koniec obławiania miejsca kładę na dno i napinam żyłkę żeby nurt sam ją powoli podniósł. Lucky sprawdź czy nie masz przy nich za małej kotwicy i zamontuj kotwicę na 2 kółkach łącznikowych. Powinno trochę pomóc.Mocniej wykrępowane i owszem, rzekłbym, że nawet jak najbardziej, ale nie obrotowe... Ja niektóre swoje blachy też mocniej krępuje, ale ważne jest zachowanie proporcji pomiędzy długością, szerokością (czytaj kształtem) a wykrępowaniem. Łatwo to zaburzyć i wówczas uzyskujemy wahadło obrotowe, które moim zdaniem jest mniej skuteczne od blaszki kolebiącej się na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Mówię o mocniej krępowanych blachach które w szybszym nurcie lub przy podciągnieciu wpadają w ruch obrotowy vide trociówki w miniaturze. Jak dla mnie bardzo skuteczna przynęta w malych rozmiarach na letniego pstrąga, takie ja mam doświadczenia I taką pracę lubię też w wahadłach trociowych, prowadzę je również tak samo dodając jeszcze klasyczny wachlarz. Edytowane 27 Września 2017 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 OK - co innego wykonanie obrotu "raz na jakiś czas" w zależności od uciągu i prowadzenia, a co innego bardzo częste wykonywanie ruchu obrotowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Zgadza się, ale myślę że o takich lucky mówi. Zresztą zawsze można trochę odgiąć koniec, żeby zgasić pracę. Edytowane 27 Września 2017 przez Adrian Tałocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Zgadza się, ale myślę że o takich lucky mówi. Zresztą zawsze można trochę odgiąć koniec, żeby zgasić pracę.Tyż prowda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Jak bede nad woda to zrobie pare fotek i potem wstawie w watku do ekspertyzy-analizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi