Skocz do zawartości

przynęty ,,Pstrągman''

Rekomendowane odpowiedzi

post-51501-0-21925500-1360705363_thumb.jpg

Ten wobler dostałem nad wodą od przypadkowo spotkanego wędkarza (teraz to już kumpel )  - Pstrągman poznajesz ????  To robota twojego ucznia z Puław  ;)  a piszę to dla tego że Twoja osoba to nie tylko  fantastyczne woblery ale  zamiłowanie do wędkarstwa  które sporo  między innymi   i mnie nauczyło (szkoda że  tylko z opowieści  :) )

Wojtku,- kiedyś (ponad 10 lat temu)będąc w okolicach Lublina nabyłem takiego małego killerka coś pomiedzy 3 a 4cm  twojej produkcji koloru czarnego z czerwonym brzuszkiem i srebrnymi prążkami a jego charakterystyczną cechą był spory chwost w tyłku z czarnego marabuta, wobek wymagał lekkiego dociązenia pod sterem i był moim najlepszym wobkiem pstrągowym na przełomie zimy i wiosny przez wiele lat i klka kapieli w lutym zaliczyłem żeby go odhaczyć z zaczepów  .... w końcu nie dałem rady :( 

Robisz jeszcze takie?

(...) jak i gdzie tym najlepiej łapać :)

Gdy byłem nastolatkiem, podszedłem nad wodą do starego wędkarza. Miał chyba ze czterdzieści lat, czyli mniej, niż ja teraz. Spytałem go, czy już coś złapał. Odpowiedź, którą mi wówczas udzielił zapamiętałem dokładnie do dziś i pozwól, że ją przytoczę: "Młody człowieku, zapamiętaj, łapie się baby za dupę, a ryby się łowi". Zapamiętałem, czego i Tobie życzę ;) .

A woblerki mają szczególny klimat :wub:

• Like 2

Koledzy, miał być jeden żarcik wrzucony w czyjś wątek, a zrobiła się z tego dyskusja. Przepraszam @pstrągmana, że to ja ją rozpocząłem i proszę o merytoryczne, związane z wątkiem wypowiedzi. Pozostałe możemy załatwiać na priva.