Guzu Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A ja mam inne W domu takie cos : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A w drodze na lowisko i z powrotem takie : A to powyzej pokazane wkladam sobie potem w takie : Ale stopek nie oklejam bo nie musze - na splawikowki z metalowymi uchwytami nie lowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Ja śmiał się nie będę z tych co owijają w trosce o wygląd-wolny kraj.Ale manewr owijania taśmą stopki również stosowałem gdy kołowrotek/stopka luźno leżał w zamku, była też druga strona medalu ,czyli zdarzało się że kołowrotek/stopka był jakiś za duży do uchwytu -wtedy szlifierka i ognia i jakoś jak sprzedawałem dwa czarnuchy po takim zabiegu szlifierskim stopki ,to dostałem tyle ile chciałem .Po jakimś czasie również zacząłem używać szlifierki do skracania luźnych stopek .....bo mnie ta taśma i inne takie najzwyczajniej w..wiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Dbać o sprzęt wypada niezależnie czy dało się 300zł czy 3000zł, zdrowy rozsądek podpowiada,aby nas później nie zawiódł na łowisku.Guzu zaprezentował dbałość o sprzęt - nie ma prawa upadku ewentualnie innych przypadłości podczas transportu.Często przewożone wędki za siedzeniem w aucie bez tuby, później zdziwienie "o patrz podczas rzutu szczytówka się złamała".Po skończeniu łowienia zakręcone hamulce, później zdziwienie - kiepsko działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Często przewożone wędki za siedzeniem w aucie bez tuby, później zdziwienie .... Z tubą przewożone też potrafią szkód narobić, zwłaszcza gdy sąsiadują na tylnej kanapie z lepkimi łapkami naszych pociech. Ani się człowiek spostrzeże gdy na światłach usłyszy – „popatrz tato, mam lunetę” i gdy z ciekawości głowę w stronę młodego wynalazcy obróci, dostaje centralnie między oczy spodem tuby, aż wędki radośnie zagrzechocą. Co do owijania, bądź zaniechania owijania stopek kołowrotka, to przyznam się, owijałem, owijać przestałem, gdy powstały bardziej przyjazne, mniej skrobiące lakiery na stopkach, uchwyty kołowrotków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 No, jak już odkręcisz od wędziska, to warto w takie CÓŚ zapakować 062.JPG Waldku, a na tym Shimanowskim pokrowcu to jakaś ptasia kupa sie znalazła czy co ? Taka ptasia kupa to potrafi nawet lakier zmatowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) To stary pokrowczyk. Kiedyś go nadpalilem/nadtopilem. Może nawet papierosem? Nie pamietam.Zabezpieczyłem distalem. Trzyma jak łata juz z 15 lat (tyle jak nie palę będzie) a wyglada, jak ...... wyglada Edytowane 15 Lutego 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 witam, czy ktoś naklejał oryginalną ochronkę na stopkę?jak to się spisuje?nie ma problemu z późniejszym odklejeniem?nie trzeba zmywać zmywaczem do paznokci jak coś, nie zostawia śladów?dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe17 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Spisuje się dobrze, ale szelest odstających końców naklejki trochę może denerwować. Można przyciąć te odklejające się rogi. Być może ja nie nakleiłem tego jak należy ???? Schodzi bez problemu , nie zostawia żadnych śladów. Razem z tą ochronną zeszła mi ze stopki okrągła srebrna naklejka. Edytowane 8 Listopada 2017 przez pepe17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Spisuje się dobrze, ale szelest odstających końców naklejki trochę może denerwować. Można przyciąć te odklejające się rogi. Być może ja nie nakleiłem tego jak należy Schodzi bez problemu , nie zostawia żadnych śladów. Razem z tą ochronną zeszła mi ze stopki okrągła srebrna naklejka.dzięki pepeo to mi chodziłopozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody86 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Witam kolegów z forum ,mam pytanie czy nie wiecie jak naklejać tą nalepkę na stopkę kołowrotka w shimano stelli dołączonej do zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardy123 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Witam. Wie ktoś jak poprawnie nakleic na stopkę? Wogole to czy te naklejki służą właśnie do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Kiedyś też tak myślałem że te nalepki służą do oklejenia stopki dopuki gdzieś nie znalazłem podobnych naklejek chyba w daiwie.... i tam na instrukcji jest wyraźnie pokazane że one służą do mocowania linki do szpuli podczas nawijania.Taka ciekawostka. Shimano ma je po to samo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody86 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 W schimano np. w Stelli są naklejki i na szpulę jak również naklejka na stopkę ale też nie wiem jak ją nakleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Nawet nie sprawdzałem u siebie w swojej stelli pewnie też mam w kartoniku te nalepki.Wiem że te przeźroczyste służą do linki.Ja tam nie oklejam stopki bo po co? nigdy nie miałem problemu aby uchwyt fuji gdzieś porysował czy zdarł lakier ze stopki kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Nawet nie sprawdzałem u siebie w swojej stelli pewnie też mam w kartoniku te nalepki.Wiem że te przeźroczyste służą do linki.Ja tam nie oklejam stopki bo po co? nigdy nie miałem problemu aby uchwyt fuji gdzieś porysował czy zdarł lakier ze stopki kołowrotka.Przezroczyste naklejki o trochę dziwacznym kształcie są załączone w pudełku do wielu kołowrotków Shimano i służą do ochrony stopki kołowrotka co wyraźnie jest zaznaczone w instrukcjach. Do mocowania linki (plecionki) na rdzeniu szpuli służą (opcjonalnie) inne naklejki.Jest to prostokątna jednorazowa folia aluminiowa z podkładem kleju zabezpieczonego przed użyciem papierowym podkładem. Te naklejki gwarantują nawinięcie plecionki bez podkładu. I jeśli mamy szczęście,to je otrzymamy w pudełku razem z nowym kołowrotkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) Jeśli chcecie przykleić sobie tą naklejkę na stopkę, to nie zapomnijcie odtłuścić sobie owej stopki, bo inaczej naklejka na zaokrągleniach stopki się Wam poodkleja, tak jak mi????Mam jeszcze jedną, ale dałem sobie z tym spokój, kołowrotka i tak nie mam zamiaru sprzedawać???? Edytowane 29 Maja 2019 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gończy Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Tak tak Darku aż do czasu zmiany koncepcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Chyba mój problem najbardziej tu bedzie pasował . Odkręcałem kołwrotek od wędki no i odjebałem , nie pytajcie jak bo sam nie wiem . Kręcioł spadł na podłogę i ch,,,,j bąbki strzelił , stopka pękła . Szkoda kręciołka bo był tylko z trzy razy na rybach , może macie jakiś pomysł na naprawę . Myślałem o jakimś klejeniu ale to chyba odpada ze względu na duża siłe skęcania pierścienia trzymającego stopke . Serwis , ale tu już chyba by była wymiana całego korpusu i czy warto go dawać na taką wymianę . Może jakieś podpowiedzi , może ktoś , coś miał podobnego i jak sobie z tym poradził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Co to za kołowrotek? Co zostało z tego co brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 zależy od firmy i modelu .... czasami można nabyć nową obudowę w sklepie / serwisie , albo cierpliwie szukać uszkodzonego ale ze sprawną obudową ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Mikado Convert spiid 2 6007 FD, dzwoniłem do serwisu w Warszawie ale nie posiadają korpusów do tego modelu. Nie pozostaje nic innego jak jeszcze podzwonić do innych serwisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Obetnij to do równa i powinno pasować do uchwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Z tym że będę musiał szlifować do odpowiedniej grubości, mało łapie stopkę i chyba nic innego nie pozostaje bo w serwisie nie mają korpusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 http://sklep.thymallus.plKiedyś jakieś szpargały mieli, popytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi