Skocz do zawartości

Tuba ochronna na wędki

joza67

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Wyjaśnijcie mi proszę czemu w poniższych ofertach tuby Bazuki producentem jest Jaxon, a nie Flambeau? Pomińmy kwestie ceny czy sklepu, ponieważ nawet rozmiar i kod produktu jest taki sam jak u Flambeau: RF-6085  :blink: Rozglądałem się za Bazuką w dobre cenie, a tu coś takiego...

http://zoofishing.pl/flambeau-tuba-bazuka-rf-6085.html

https://rybomania24.pl/pl/p/JAXON-BAZUKA-TUBA-WEDKARSKA/458

Edytowane przez Rafus

• 11 miesięcy temu...

Witam.

Używa ktoś lub oglądał tuby OLD FISHERMAN , jak z jakością jak są wykonane w stosunku do tub st.crox.

I jeszcze jedno pytanko ,czy do tuby zmieszczą się bez kolizyjnie dwa  jednoskłady,oczywiście bez pokrowców ( największa przelotka to KR 25H )

http://www.zloty-karas.pl/old-fisherman-tuba-209

Będę wdzięczny za informacje.

Uzywam dokladnie takiej tuby jak w linku powyzej.

Wykonanie na tym samym poziomie co St.Croix.

Mam tylko jedna wedke jednoczesciowa 6'8"(KR 20H) i tuba pasuje idealnie.

Tuby St. Croix nie stoją na tym poziomie co ich wędki ;) Bez dwóch zdań ;)

Dzięki.

Czyli można brać Old Fishermana.

Fajna tuba jest fajna jeśli na czas połowu można ją schować w bagażniku lub zabrać na łódź...

Gorzej jak łowimy z brzegu a kij ma 2,70.... zostawiwszy ją w samochodzie możemy się z nią pożegnać jak i szybą...

Dlatego moje aluminiowe od HM'ów stoją w piwnicy a na ryby jeżdżą szare kanalizacyjne!

• Like 1

• 3 lata później...

Posiadam, taką tubę do transportu wędek na wyprawy morskie. Głównie do Norwegii, zarówno samochodowe jak i lotnicze.
Bardzo solidna ochrona dla wielu wędek. Stosuję ją już kilkanaście lat i jeszcze nie zdarzyło mi się uszkodzenie wędki.
Pakiet wędek do transportu należy przed upakowaniem w tubie dobrze "rozłożyć" po długości przed włożeniem do tuby i spiąć np.rzepami w kilku miejscach.
Trzeba tak układać pakiet, by na zewnątrz nie wystawały przelotki tylko części gryfów/rękojeści lub ostatecznie blanków.

Pakiet w tubie nie może się swobodnie przemieszczać - musi być zabezpieczony przed luźnym ułożeniem. Tuba ma bardzo prosty mechanizm regulacji długości i zabezpieczenie przed otwarciem.
Uważam, że produkt bardzo użyteczny i trwały. Używam dokładnie takiej :

https://topfish.pl/product-pol-100039530-Jaxon-Tuba-Wedkarska-306-115-240cm-15cm.html

Niestety ale muszę odgrzebac temat. Chłopaki posiada ktoś z was tube typu bazuka z firmy jaxon do 240cm ?

… a używane Plano PHANTOM 45102 może Kolega poszuka na Zielonej Wyspie...8,6 po pełnym rozłożeniu się powinno zmieścić..

Niestety ale muszę odgrzebac temat. Chłopaki posiada ktoś z was tube typu bazuka z firmy jaxon do 240cm ?

miałem taka tylko innej firmy - wyglądają na identyczne...

jeśli planujesz w tym wozić tylko jedna, dwie wedki naraz to odpuść - zajmuje naprawdę bardzo dużo miejsca, zwłaszcza w samochodzie... natomiast jest super na daleki wyjazd z kilkoma długimi kijami:)

Edytowane przez czarny1

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Koledzy potrzebuje porady.

Szukam tuby na wędkę około 230cm.

Standardowo używam zwykłych rur pcv o średnicy fi75 ale niestety nowy kij ma przelotke startowa na tyle duza ze nie wchodzi to takiej rury. Nie uśmiecha mi się nosić w rurze fi110 bo to strasznie ciężkie i nieporęczne. Pytalem dziś w sklepie o coś pomiędzy 75 a 110 i nic nie maja. Może ktoś zna jakiś kompromis ?

• 8 miesięcy temu...