Skocz do zawartości

Duże wahadła

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio widziałem na Kruczej, duże algi. Cena zaporowa, ok. 30 zł.

Duże wahadła najlepiej jest zrobić samemu. Wiesz co chcesz mieć robisz takie jakie są Ci potrzebne.

Największą blachą na jaką łowiłem była samoróbka 20 cm z blachy miedzianej 1 mm. Na jednej z podwarszawskich glinianek wyszedł do niej ponadmetrowy potwór przy którym wyglądała na śmiesznie małą.

Później zrobiłem trzy blachy nazwane łyżwami ok. 16 cm z blachy miedzianej 0,6 mm. Te musiałem trochę dociążyć cyną żeby lepiej szły w powietrzu. Ale i tak z tymi pierwszymi nie mogły się równać.

Witaj @tommek.

Napisz trochę więcej, gdzie chcesz łowić, jaka gramatura Cię interesuje. Może coś podpowiem.

Pozdrowienia Jachu

Witam szukam blachy na szczupłe najlepiej w przedziale

10-12cm waga max 35-40g mogła by być lżejsza.Łowiska głównie woda stojąca.

Pozdrawiam

P.S Dobrze jakby i cena nie była zaporowa

W ofercie amerykańskich sklepów jest kilka naprawdę sporych wahadełek - zresztą sam sobie obejrzyj:

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/index/index-disp lay.jsp?id=cat20309&navAction=jump&navCount=1&cm Cat=MainCatcat20166&parentType=category&parentId=cat 20166

Pozdrawiam,

P.

Witaj @Tommek

Sorry trochę mnie nie było na forum, więc odpowiedź nieco spóźniona. Dobrym rozwiązaniem może być Mors 3 Polspingu, są też

dostępne Gnomy 3 i 4 w ofercie HRT sygnowanej DAM Efzzet, szczególnie ciekawe są Gnomy z cienkiej blachy, mimo, że duże to

stosunkowo lekkie dają się prowadzić w opadzie. Coś takiego powinienem mieć gdzieś u siebie, nie używam więc mogę odstąpić,

jak znajdę dam znać.

Pozdrowienia Jachu

Witaj @Tommek

Sorry trochę mnie nie było na forum, więc odpowiedź nieco spóźniona. Dobrym rozwiązaniem może być Mors 3 Polspingu, są też

dostępne Gnomy 3 i 4 w ofercie HRT sygnowanej DAM Efzzet, szczególnie ciekawe są Gnomy z cienkiej blachy, mimo, że duże to

stosunkowo lekkie dają się prowadzić w opadzie. Coś takiego powinienem mieć gdzieś u siebie, nie używam więc mogę odstąpić,

jak znajdę dam znać.

Pozdrowienia Jachu

Ok,dzięki