rafaelo1996 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam wybieram sie w lipcu w tamte rejony. Chcialbym sie dowiedziec czy ktoś z was łapał na Jeziorach Skulska Wieś / Jeziorze Skulskim lub jakiś pobliskich fajnych i w miare rybnych jeziorkach. Chciałbym zapytac jakich ryb mozna sie w nich spodziewac i czy wgl one sa . Zamierzam głownie spinningowac z brzegu jak i z łódki i sporadycznie wieczorkiem/ Po południu Spławiczek/ Feederek .. Rownież chciałbym sie dowiedziec czy jest jakas rzeka w poblizu Miejscowosci Skulska Wieś jak tak Prosze o info na temat pobliskich jezior/Łowisk na pw !! z góry dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Podepnę się. W tej chwili autostradą z Pruszkowa w tamte regiony to rzut beretem. Moze jakieś inne jeziora polecacie? Może być drogo i c&r, ale ma być szczupakowo, dobre warunki i łódki przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś można było połapać okoni 25-30cm w ilościach nawet do kilku diesięciu szt . Z szczupakiem też było nieźle i do tego sandacz się trafiał.Od dobrych 10 lat nie jeżdżę nad jeziora Konińskie bo drogo i cienko.Jezioro należy do Gospodarstwa Rybackiego w Gosławicach.Paweł Brzuskiewicz czyli wobler-w1 pochodzi z tamtych rejonów może on coś więcej napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Jeszcze mozna połowic takich okoni ale bardziej jesienią niż latem,drogo i cienko jest to prawda dlatego lato to rzeka a jesien jesli juz to jezioro Gosławickie.Jestem z Konina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Czyli na wiosnę Gosławickie warto przećwiczyć? Czy wszystkie jeziora w pobliżu Konina należą do Gospodarstwa Rybackiego z Gosławic? Nie lubię tych tworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 90% jezior to PGR.Wiosna fajna,lato lepsze,jesien b.dobra.Latem pływajac po Gosławickim łowiło sie sandacze a nad nimi stały tołpygi,zastanawiałem sie dlaczego,moze szukały cienia a tak na powaznie jak zlokalizowałes tołpygi to pod nimi stały sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Mam kolegę ze Skulska łowiącego tam regularnie. Sam też na Skulskim wędkowałem. Ze szczupakiem to ciężko tam już jest, jakieś podrostki się trafiają. My łowiliśmy okonie i trafiały się całkiem ładne i jak się wstrzeliło to dość często. Zaskakiwały mnie walecznością silne były. Łowiliśmy z łódki i tak też polecam tam łowić na spinning. Z brzegu to możesz usiąść za leszczem i płocią, można trafić ładne sztuki choć kłusownictwo zrobiło swoje. Kolega tam poluje w oczkach trzcinowych na wzdręgi z muchówką (łódka niezbędna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Kiedyś te jeziora były bardzo obfite w wszelakie ryby i w dużych ilościach.Na Slesińskim uczyłem się wędkować, pamiętam jak dziś płocie i leszcze na spławik, klenie na wiśnie i sandacze jak wodery mojego taty.To jezioro bylo moim ulubionym.Teraz śmigają po nim motorówki z silnikami wyścigowymi i tylko mi żal tej czystej wody z rakami na dnie i wielkimi ławicami okoni. Edytowane 13 Lutego 2013 przez lesiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Czyli Okonia z łodki ładnego mozna trafic na tym Skulskiej Wsi I Skulskim i chcialbym zapytac czy te gosławickie jest Blisko tych Jezior ? I czy rzeka jakas Mniejsza , wieksza byle rzeczka jest w okolicy ;p ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Rzeczki to tam chyba nie ma w pobliżu ale niedaleko jest kanał Ślesiński ale tam nie łapałem więc nie wiem co tam siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Łowiłem w 2011 w Skulskiej Wsi. Nocowałem tutaj http://www.domki-skulsk.pl/. Przez 5 dni złowiłem sporo okoni do 30 cm, trochę białorybu, 5 wymiarowych szczupaków i 8 krótkich, Nie znalem wcześniej tego miejsca, nie miałem echosondy itp. Zezwolenia wędkarskie kupowałem w wiosce obok - gospodarze znają adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolay Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Nie łowiłem, tam-natomiast na jeziorze gosławickim kilkakrotnie-okonie łowiłem pod przęsłami, które ida do elektrowni. Tołpyg nie widziałem:) Problemem jest to, że przy wietrze hula tam fala niemiłosiernie, Na dodatek z jednego wyjazdu przywiozłem w aucie mysz która pożarła mi kable w aucie,niezły bigos był))))Pochodzę z Konina, w razie pytań-zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Nie łowiłem, tam-natomiast na jeziorze gosławickim kilkakrotnie-okonie łowiłem pod przęsłami, które ida do elektrowni. Tołpyg nie widziałem:) Problemem jest to, że przy wietrze hula tam fala niemiłosiernie, Na dodatek z jednego wyjazdu przywiozłem w aucie mysz która pożarła mi kable w aucie,niezły bigos był ))))Pochodzę z Konina, w razie pytań-zapraszam. Jak teraz wygląda sytuacja rybostanu w GR Gosławice- Jezioro Ślesińskie, Pątnów- warto się wybrać na te łowiska pod kątem drapieżnika?Może ktoś posiada mapy batymetryczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn76 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Czy ktoś mi może coś więcej powiedzieć odnośnie tego jeziora w Skulsku.Spędzę nad nim kilkanaście dni na koniec maja i nie wiem na co się nastawić.Będę tam z łódką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn76 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Ok widzę że brak było chętnych do udzielenia mi odpowiedzi.Więc w skrócie tylko powiem że byłem tam 4ry dni i połowiłem tylko drobnych okoni z czego największe były to 26,5cm. Wszystkie łapane na boczny trok.Szczupak jest tam chyba już tylko wspomnieniem.Na końcu jez znalazłem w trzcinach sporo ryb martwych większych jak i mniejszych.Więc ktoś tam niezle jezioro op.....ił. Na echu widziałem piękne echa dużych ryb na dużej gł, więc postanowiłem to sprawdzić co to za rybki.I po kilku chwilach z 11m gł mam branie agresywne.I ląduje w łódce leszcza 50cm i ok 2kg. Więc wiem że już tam nie pojadę bo nie ma po co. Koledzy też tam łapali na spławik i grunt ale ich wyniki były mizerne przez te 4ry dni.Może tam pojadę z rodzinka wypocząć i popływać na rowerze wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Ok widzę że brak było chętnych do udzielenia mi odpowiedzi.Więc w skrócie tylko powiem że byłem tam 4ry dni i połowiłem tylko drobnych okoni z czego największe były to 26,5cm. Wszystkie łapane na boczny trok.Szczupak jest tam chyba już tylko wspomnieniem.Na końcu jez znalazłem w trzcinach sporo ryb martwych większych jak i mniejszych.Więc ktoś tam niezle jezioro op.....ił. Na echu widziałem piękne echa dużych ryb na dużej gł, więc postanowiłem to sprawdzić co to za rybki.I po kilku chwilach z 11m gł mam branie agresywne.I ląduje w łódce leszcza 50cm i ok 2kg. Więc wiem że już tam nie pojadę bo nie ma po co. Koledzy też tam łapali na spławik i grunt ale ich wyniki były mizerne przez te 4ry dni.Może tam pojadę z rodzinka wypocząć i popływać na rowerze wodnym.Niestety nasze realia,piękna woda tylko że martwa.Elektrycy i sieci robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Wież mi nie jest jeszcze tak żle chociaż do stanu sprzed kilku lat to przepaść koniec lata wczesna jesień najlepszy okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi