mifek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Tak tylko chcialem zapytacczy ktoś coś wie na temat dostepnosci wyzej wymienionej maszyny. powazni rozpatruje mozliwosc zakupu a widze ze w ebayu ich jeszcze ni ma. choc strona shimano twierdzi ze juz jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 masz na mysli na prawa czy na lewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 piciu no przecia pisze ze 301 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jest już na stronach shimano wersja 301 lada moment powinien być na rynku, też chce go kupić. Podobno na Zat. Perskiej idealny do casta UL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 ja planuje go podczepic do AC66HF oraz czarnej mamby - tak wiem wiem obiecalem fotki. ale dopiero dzisiaj odzyskalem lacze ze swiatem z kompa w domu.. jak jutro tez bede mial neta to puszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 ten 301 ma jedna wade jest trochę unhandy mnie juz 201 sie w łapach trudno miescił.JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 czarnej mamby - do czarnej mamby te 301 bedzie pasowało idealnie,bo do Wodeckiego to już raczej nie a tak zapytam czy oprócz przelozenia i glebokosci szpulito one czasem nie są gabarytowo takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Czekalem na te Curado 301 ale sie nie doczekalem i kupilem 201 . Teraz czekam na Daiwe Luna 301 ...Jacek mi go zalatwia . Mysle ze chyba mi to na jakies czas wystarczy . W tej chwili gustuje w wymiarach od 200 do 300 . 400 sa za duze i ciezsze a niskie profile zawsze jednak beda slabsze silowo do kalibru moich przynet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 jurek tez tak mysalem... ale doszedlem do wniosku ze przy moim wedkowaniu spokojnie 201 wystarczy. choc wole ze wzgledu na pojemnosc 301 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Koledzy, wiem, należy mi się złota łopata...????Jednak nie padła do tej pory odpowiedź na pytanie kolegi @hasiora i teraz, po tylu latach może rozwinie się tą zagadkę...????Jakie różnice tkwią pomiędzy wielkością 201 a 301 w tymże modelu...? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 201 to jak curado dc 151 czyli do 100g lepiej mniej .301 to już coś w stylu tranxa bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Dzięki za odzew w temacie jednak pytanie co do różnic tyczy się konkretnie Curado DSV,z filmu który wkleił Przemek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Hej, miałem obie wielkości, 301 minimalnie większy, za to większy magazyn linki (275m PP 20lb), komfortowo już od 8-10g skupionej masy,silniejsza przekładnia. Bardzo miło wspominam ten multik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Dzięki @tofik za info...????Ale...????Rozchodzi się o sformułowanie ,,minimalnie większy"...Chodzi o konkretne informacje.Na filmie wrzuconym przez Przemka faktycznie wydają się być identyczne.301 jest większy gabarytowo, ma większą przekładnie, większa korbka...?Szpule są zamienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Mam obydwa , postaram się sprawdzić dokładnie dane pudełkowe" ale z tego co pamiętam wagi szpulek to 200- 14g ,300- 25 . Dodam że uważam je za świetne machinki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Arku,tak dokładnie nie pomogę bo miałem oba multiki 14-15 lat temu ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Mam 301 DSV. Sprawuje się doskonale/przynęty od 50g-250g ze wskazaniem na cięższe/ Po 5 latach "kotletowania" wymieniłem przekładnię i pinion. Pracuje wyśmienicie.Odległość rzutu b.daleka/ w porównaniu do Z2020 na korzyść CU, oczywiście kultura pracy zetki o dużo lepsza/Większa od 201/miałem dwa modele DHSV i DPV/Waga 201/275g/301/285/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Kolego @Little Wing, będę bardzo wdzięczny za wszelakie info, niemniej bardzo bym chciał poznać dokładne różnice dzielące obie wielkości????I jeśli to nie problem- zobrazowanie zdjęciami tychże różnic gabarytowych.Ciekawi mnie też rozmiar przekładni, ale to już wymaga zajrzenia do środka... Kolego @tofik, jasna sprawa, rozumiem, są to już wiekowe konstrukcje ????Osobiście mam 4 sztuki rozmiaru 201 z tamtego okresu i jestem silnie zadowolony z ich ,,atrybutów" o których wspomniał kolega @gaweł.Z tym że 201 przy odpowiednich warunkach można dołem startować już od około 10g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Arku ,tak jak napisałem powyżej, 301 również startuje od 10g ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Arku ,tak jak napisałem powyżej, 301 również startuje od 10g ????Fajnie, że te multiplikatory mają taką, bardzo rzadko spotykaną, ,,plastyczność" rzutową przy prezentowanych przez siebie parametrach.Dosyć często się to przydaje na moim łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimons60 Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Bardzo polubiłem casta i myślę czy nie kupić coś pod sandacza i bolenia ale to raczej 71 rozmiar z szybkim przełożeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi