Skocz do zawartości

CURADO301

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Czekalem na te Curado 301 ale sie nie doczekalem i kupilem 201 . Teraz czekam na Daiwe Luna 301 ...Jacek mi go zalatwia . Mysle ze chyba mi to na jakies czas wystarczy :mellow: . W tej chwili gustuje w wymiarach od 200 do 300 . 400 sa za duze i ciezsze a niskie profile zawsze jednak beda slabsze silowo do kalibru moich przynet .

• 15 lat później...

Dzięki @tofik za info...????

Ale...????

Rozchodzi się o sformułowanie ,,minimalnie większy"...

Chodzi o konkretne informacje.

Na filmie wrzuconym przez Przemka faktycznie wydają się być identyczne.

301 jest większy gabarytowo, ma większą przekładnie, większa korbka...?

Szpule są zamienne?

Mam 301 DSV. Sprawuje się doskonale/przynęty od 50g-250g ze wskazaniem na cięższe/ Po 5 latach "kotletowania" wymieniłem przekładnię i pinion. Pracuje wyśmienicie.

Odległość rzutu b.daleka/ w porównaniu do Z2020 na korzyść CU, oczywiście kultura pracy zetki o dużo lepsza/

Większa od 201/miałem dwa modele DHSV i DPV/

Waga 201/275g/301/285/

• Like 1

Kolego @Little Wing, będę bardzo wdzięczny za wszelakie info, niemniej bardzo bym chciał poznać dokładne różnice dzielące obie wielkości????

I jeśli to nie problem- zobrazowanie zdjęciami tychże różnic gabarytowych.

Ciekawi mnie też rozmiar przekładni, ale to już wymaga zajrzenia do środka...

Kolego @tofik, jasna sprawa, rozumiem, są to już wiekowe konstrukcje ????

Osobiście mam 4 sztuki rozmiaru 201 z tamtego okresu i jestem silnie zadowolony z ich ,,atrybutów" o których wspomniał kolega @gaweł.

Z tym że 201 przy odpowiednich warunkach można dołem startować już od około 10g.

• 2 tygodnie później...