Skocz do zawartości

Multik do podbijania STEEZ vs ZILLION J Dream ?

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem "z łodzi", czyli w zasięgu bytowania ryb z możliwością podpłynięcia pod miejscówkę, łowienie finezyjne bez ekstremalnych przeciążeń jakie występują na rzece typu Wisła. W tym względzie nie mam doświadczenia, łowię głównie na zaporówkach. Swój post kierowałem do Kolegi @Zander Hunter i jego wypowiedzi/cytatu "Co do spigota to nie bardzo kumam o co mu chodzi z tą nie wygodą w zilionach"... Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem intencje @Spigota i przedstawiłem swój punk widzenia, mniemam podobny do jego. Słyszałem od Kumpli łowiących w jego zasięgu, że wielki to wirtuoz precyzyjnego podbijania. Bardzo widowiskowe łowienie - tak to zostało zrelacjonowane. Widząc fotki w necie dochodzi również określenie "skuteczne". Pozdrawiam.

@ Szanowny Andrzeju S. jak dobrze widziales nie pisalem w swoim poscie

nic na temat zilion vs steez tylko własną opinie na temat obydwu multikow.

Lowilem dwoma, no moze bardziej trzymalem w reku i oczywista oczywistoscia

jest fakt ze steez lepszym produktem jest. Waga, ergonomia etc. Poprzez swoje

stwierdzenie ze nie wiem o co chodzi spigotowi liczylem na odpowiedz chociazby twoja

czemu nie przypasowal tj czy waga( ktora w moim odczuciu jest ok) czy ergonomia czy

moze cos innego. Wyższość steeza jest oczywista jednak ja uzasadnilem czemu mi zilion

pasuje w takich polowach. Uzasadnij prosze co takiego dyskwalifikuje ziliona.

A w sprawie "spigotowego podbijania" kilka lat temu bym sie slinil jednak

teraz dla mnie nic finezyjnego moje podbijanie jest rownie pokazowe, i skuteczne.

Pozdrawiam

ZH

No to pogratulować wyników i techniki... Co do "przypasowania" - główne cechy, zalety Kolega raczył wymienić, nic do dodania. Pozdrawiam.

Za gratulację bardzo dziękuję tym bardziej że płynął z Pana strony. :)

Panowie ja jak trzymam Steez'a w ręce to wszystko inne to lipa ;)

więc jak 100HL wytrzyma Waszym zdaniem moje łowienie na Wiśle czy raczej go szkoda ?

powtórzę : 50% - 15-20g, 30% - 20-25g, 20% - 25-30g, no i na rybach, też nie jestem 4 razy w tygodniu

Nada się na 100 procent i będzie w ręku leżał naj naj naj.

Ale jaeżeli chcesz aby na 100 procent wytrzymał to bierz ziliona :D

jednak tu wygody nie zaznasz---podobno :)

• 3 tygodnie później...