Andrzej Stanek Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Napisałem "z łodzi", czyli w zasięgu bytowania ryb z możliwością podpłynięcia pod miejscówkę, łowienie finezyjne bez ekstremalnych przeciążeń jakie występują na rzece typu Wisła. W tym względzie nie mam doświadczenia, łowię głównie na zaporówkach. Swój post kierowałem do Kolegi @Zander Hunter i jego wypowiedzi/cytatu "Co do spigota to nie bardzo kumam o co mu chodzi z tą nie wygodą w zilionach"... Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem intencje @Spigota i przedstawiłem swój punk widzenia, mniemam podobny do jego. Słyszałem od Kumpli łowiących w jego zasięgu, że wielki to wirtuoz precyzyjnego podbijania. Bardzo widowiskowe łowienie - tak to zostało zrelacjonowane. Widząc fotki w necie dochodzi również określenie "skuteczne". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 oki z tymi ekstremalnymi przeciążeniami to bym nie przesadzał, gumą z 30g główką nie pracuje się na Wiśle tak agresywnie jak kogutem na zaporówceno i przynajmniej w połowie, obciążenia przejmuje wędka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 @ Szanowny Andrzeju S. jak dobrze widziales nie pisalem w swoim poscienic na temat zilion vs steez tylko własną opinie na temat obydwu multikow.Lowilem dwoma, no moze bardziej trzymalem w reku i oczywista oczywistosciajest fakt ze steez lepszym produktem jest. Waga, ergonomia etc. Poprzez swojestwierdzenie ze nie wiem o co chodzi spigotowi liczylem na odpowiedz chociazby twojaczemu nie przypasowal tj czy waga( ktora w moim odczuciu jest ok) czy ergonomia czy moze cos innego. Wyższość steeza jest oczywista jednak ja uzasadnilem czemu mi zilion pasuje w takich polowach. Uzasadnij prosze co takiego dyskwalifikuje ziliona. A w sprawie "spigotowego podbijania" kilka lat temu bym sie slinil jednakteraz dla mnie nic finezyjnego moje podbijanie jest rownie pokazowe, i skuteczne.PozdrawiamZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 No to pogratulować wyników i techniki... Co do "przypasowania" - główne cechy, zalety Kolega raczył wymienić, nic do dodania. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Panowie ja jak trzymam Steez'a w ręce to wszystko inne to lipa więc jak 100HL wytrzyma Waszym zdaniem moje łowienie na Wiśle czy raczej go szkoda ? powtórzę : 50% - 15-20g, 30% - 20-25g, 20% - 25-30g, no i na rybach, też nie jestem 4 razy w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 No to pogratulować wyników i techniki... Co do "przypasowania" - główne cechy, zalety Kolega raczył wymienić, nic do dodania. Pozdrawiam.Za gratulację bardzo dziękuję tym bardziej że płynął z Pana strony. Panowie ja jak trzymam Steez'a w ręce to wszystko inne to lipa więc jak 100HL wytrzyma Waszym zdaniem moje łowienie na Wiśle czy raczej go szkoda ? powtórzę : 50% - 15-20g, 30% - 20-25g, 20% - 25-30g, no i na rybach, też nie jestem 4 razy w tygodniuNada się na 100 procent i będzie w ręku leżał naj naj naj.Ale jaeżeli chcesz aby na 100 procent wytrzymał to bierz ziliona jednak tu wygody nie zaznasz---podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 nie przesadzał bym z tą niewygodą w Zillionie , ale Steez super leży, zwłaszcza w małej dłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) faktycznie ten Zillion PE to mocna maszyna - http://72.167.165.90/viewtopic.php?f=24&t=41324 swoją drogą, to dziękuję za takie łowisko Edytowane 18 Lutego 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 zamówiłem Steez'a 100HL, pomyślałem, że i tak następny będzie Zillion PE albo Ryoga 1016HL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 faktycznie ten Zillion PE to mocna maszyna - http://72.167.165.90/viewtopic.php?f=24&t=41324 swoją drogą, to dziękuję za takie łowisko MISTRZOWSKI LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Guzu, o dziwo gatory nie walczą specjalnie, jazda to jest jak przyhaczysz dużą fokę. Odjazdy są takie, że 400 kilowy black marlin by się nie powstydził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 100HL jutro wraca do JP, czuć w nim lekkie tarcie i wibracje, mniejsze na odkręconym hamulcu walki i zauważalnie większe na przykręconym (słychać to i czuć i na pewno nie jest to Ultra Smooth Feel Reel) 100SHL pracuje znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi