Woytec Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Łowiłem w tym roku na Kłodnicy w ok. Ujazdu i Sławęcic, byłem kilka razy w styczniu, lutym i marcu. Przy wiosennych stanach wody rzeka była piękna ale trochę mało czytelna. Podobno letni poziom wody jest niższy i odsłania ładne dołki, zamierzam się tam wybrać żeby to osobiście sprawdzić. Efekt moich wiosennych łowów to jeden potok ok. 40cm, który oczywiście wrócił do wody, i kilka małych kleni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Witam. Wy reanimuję kotleta . Z racji tego że pozamykali nam wszystkie stojące bajorka do maja a spinningować gdzieś trzeba zapytam: Czy ktoś coś wydreptał w tym sezonie na w/w ciurkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Myślałem żeby się wybrać na Kłodnicę, ale nie wiem czy racji tego, że jest to woda graniczna, możemy tam łowić ( PZW Katowice ) czy należy wykupić dodatkową składkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Wojtek możesz łowić w obrębie odc. należącego do PZW Katowice- czyli do ujścia do Dzierżna Dużego. Kłodnica poniżej Pławniowic ( czyli de facto to potok Toszecki i woda z Kanału Gliwickiego) to już Opole. W tym roku dopłata na wody graniczne 75zł, a pełna na Opole 150- do wykupienia najbliżej w Kedzierzynie-Koźlu.Byłem w ostatnią niedziele na rekonesansie na Kłodnicy w ok. Rudzińca - na zero- nie widziałem nawet ogona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 To to samo miałem wczoraj na kanale Gliwickim w Rudzińcu. Zero nawet drobnicy nic jakby wszystkie do odry popłynęły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi