samwieszkto Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Wychodzi na to że stał jest prawie 10 razy słabsza. Ale - tak jak piszę w poprzednim poście - informacja jest niesprawdzona i opiera się na " tym co mówił kumpel ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Mógł to być kevlar, jakie 3 GPa wytrzymałości na zerwanie. No chyba, że to coś jeszcze innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 ...Używam odczepiacza grom ze standardową linką. Zestaw sprawdza się przy normalnym łapaniu lecz przy grubszych kotwicach jak ownery 36 , 41 itp. linka strzeli (juz raz strzeliła ).... Oryginalną linkę przy gromie wymieniłem po pierwszym jego użyciu w Odrze.Na rzekę była za gruba, stawiała straszny opór w wodzie.Wymieniłem ją na jakąś plecionkę morską, była na kołowrotku, więc ciachnąłem kawałek.Na końcówkę ok. 30 cm nałożyłem koszulkę z przewodu elektrycznego, zapobiega to przetarciu zwłaszcza na kamienistym dnie lub racicznicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Teraz i ja kupiłem surfera , niestety - dostałem go bez linki ; nie wiedziałem że trzeba ją osobno zamówić.Poszperałem trochę i znalazłem takie coś ;http://www.linysyntetyczne.pl/liny-dyneemaMyślę o zamówieniu linki 1,5 mm. o wytrzymałości teoretycznej 300kg. Zastanawiam się tylko czy fakt że ta linka jest lżejsza od wody ( nie tonie ) w jakiś sposób ją dyskwalifikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 To zwykła plecionka jest. 1 mm wystarczy. Po co ci 300 kg? Cieńsza lepiej w rzekach sie bedzie sprawdzała. Jak ktos potrzebuje , to mam zapas tej linki czarno-żółtej od Zahara. Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi