Skocz do zawartości

Ostatni Mohikanin

Gumofilc

Rekomendowane odpowiedzi

Trafil mi sie chyba jeden z, niestety, ostatnich prawdziwych szczupakow z Narwi.

Pomiar wykazal niedobor 4cm do magicznej dlugosci.

Ryba byla wyjatkowo w dobrej kondycji i wsciekla, zoatawiajac w kilku miejscach slady na mnie podczas oblucji w lodce i podczas wypuszczania.

Bo zostala wypuszczona, podobnie jak wszystkie ryby lowione przez nas w Polsce.

Gumo

post-15-1348913550,6462_thumb.jpg

post-15-1348913550,7177_thumb.jpg

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ryba byla wyjatkowo w dobrej kondycji i wsciekla, zoatawiajac w kilku miejscach slady na mnie podczas oblucji w lodce i podczas wypuszczania.

Gumo

wściekła? no to bolesne zastrzyki w brzusio :lol:

Gratuluję strongpike'a - te letnie faktycznie dają popalić.

PZDR

Zanderix

Piękny, gratulacje!

Mnie w czerwcu br. szczupak ukręcił kółko łącznikowe w najmniejszym Pike'u Salmo - potrzebował na to całych 2 sekund od brania i to na miękkim kiju... Jak sie okazuje Shady (bo to chyba Rapala?) też wymagają tuningu i założenia jedynie słusznych kotwic B)

Skoro nie z trolla - to gratuluje i zazdroszcze podwójnie.

A co to - troll jakis be jest, albo skuteczniejszy od polowu z reki?? :huh:

Na nieznanej wodzie trolling jest metoda z wyboru. Chyba ze sa ograniczenia albo trudne warunki. Np. nie nauczylismy sie jeszcze trollowac w Wisle - za malo cierpliwosci na ciagle wyczepianie.

Dzieki.

W zyciu piekne sa tylko chwile a to byla dla mnie jedna z nich.

Przyneta to oczywiscie Rapala shad rap dr, ktora jest u mnie juz jakies..10lat. Kotwice wygladaly niezle....do czasu. :D

Gacie?Dobrze, ze w ogole mialem, jakby nie to moglo by byc malo przyjemnie... :lol:

Trol niedobry? Niektorzy tak uwazaja.

Wislany troling? W tym pradzie, jak w rynnie cos sie zaczepi bardzo latwo stracic nie tylko wedke ale i kawalek reki.

Ja niedawno mialem taki przypadek, ze mi sie podczas lawirowania lodka do zaczepionego woblera, plecionka owinela dookola palca. W cudowny sposob linka przetarla sie, jak werznela sie do polowy... :D

Przy tej nizowce jak teraz troll to w wiekszosci miejsc cos na ksztalt samobojstwa.

Jak ktos ma za duzo przynet to jest niezly sposob na ich redukcje... :D

Gumo

Witaj Gumo.

Gdybyś do swojego wędkowania zastosował treści Twojego motto,

to być może kotwice nie były by tak zmaltretowane. Chodzi mi o to, że plecionka jakkolwiek rewelacyjna i dająca dużo różnych możliwości, w sytuacjach ekstremalnych (kiedy dopasowanie mocy plecionki do mocy wędziska i zaciętej ryby, nie zawsze jest optymalne) nie zawsze pomaga, a nawet często przeszkadza, gdyby

ta ryba siadła na zestaw porównywalnej mocy, ale z żyłką nie byłoby problemu z wyprostowanymi kotwicami, Wierz lub nie Twoja

sprawa. Gratulacje i tak.

Pozdrowienia Jachu

Widzisz Jachu, juz zrobilem to o czym piszesz.

I finalnie wyszlo mi, ze tak jak jest, jest najlepiej. Zylke zaloze na pstragi albo zmuszony jakas szzcegolna sytuacja.

Poza tym nie mam gdzie kupowac porzadnej zylki :D ...ale uwagi ciekawe....chyba jako jeden z ostatnich przeszedlem zupelnie na plecionke, wlasnie m.in. dlatego, ze hol na niej mi sie nie podobal...

Jest jedno wyjscie...tak siegajac glebiej do tego motto....trzeba wszystkie woblery (i in.) poprzezbrajac na Ownery. Jak widac na wszystkie modele mi ich nie wystarczylo.

Gumo