okonilowca Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Witam. Mam mały problem. Kupiłem sobie ostatno kołowrotek Dragon Ultima FD i chciałem go zamontować do mojego spinna na szczupaka czyli wędki Cormoran Black Bull HC i tutaj zonk. W wędce jest za ciasny uchwyt i kołowrotek chodzi tylko po jakieś 2-4mm z każdej strony. Czy tyle wystarczy czy trzeba zmienić kij? Jakieś pomysły lub sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Opiłować uchwyt kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 +1 ja slammera musialem opilowac nei wszedzie pasowal.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A jak w przyszłości zmienię kij to może być wtedy luz. A jak będzie dokręcone mocno i wejdzie na 4mm z każdej strony?to nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) A jak w przyszłości zmienię kij to może być wtedy luz. A jak będzie dokręcone mocno i wejdzie na 4mm z każdej strony?to nie wystarczy?No to musisz zdecydować co zrobić .Albo rybki albo akwarium. Edytowane 14 Lutego 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A jak na 4mm wejdzie po obu stronach to nie starczy? Tyle kasy dałem za niego żeby go teraz pilnikiem katować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A jak na 4mm wejdzie po obu stronach to nie starczy? Tyle kasy dałem za niego żeby go teraz pilnikiem katować :/Jak dobrze nakrętka przy uxhwycie trzyma to może i wystarczy ale trzeba kontrolować nakrętkę bo może wylatać jak Pawlakowi zamek z karabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 lepiej nie pilowac, bo ten dragon moze na wartosci stracic http://jerkbait.pl/topic/21906-ochrona-stopki-kolowrotka/albo pilowac, moze to pozniej sie jakos da poprawic albo oslonic http://jerkbait.pl/topic/21906-ochrona-stopki-kolowrotka/najlepiej rzucic monete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visegard Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Skręć uchwyt ile się da i taśmą izolacyjną popraw ze 2 warstwy, trochę nieestetycznie ale skutecznie i praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Gdybyś miał miniszlifierkę można by kamieniem szlifierskim o małej średnicy usunąć trochę mięsa z wnętrza pierścienia uchwytu. W razie zastosowania innego młynka w przyszłości wystarczyłoby dokleić trochę taśmy na stopkę. Taki pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipczento2002 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Stopki kołowrotków Cormorana są lekko jakby filigranowe i chyba uchwyty Cormoran dostosowuje do ich rozmiaru. Spiłować lekko i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi