Michal Duzynski Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Dzin dobry wszystkim. Nazywam sie Michal Duzynski i jestem Instruktorem FFF (Federation of Fly Fishers). W dniach 7-17 marca, bede w kraju, i bede prowadzil kilka kursow rzutowych. Jesli ktos z kolegow bylby zainteresowany, prosze o kontakt na michalduzynski75@gmail.com Ceny , lokalizacja kirsow oraz inne informacje mozecie znalezc na www.betterflycast.com Pozdrawiam serdecznieMichal Duzynski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 WitajA może byłaby szansa poprosić Ciebie o jakiś krótki artykuł dla nas?Np "podstawowe błędy w rzutach muchowych"Jest nas tutaj sporo, działających "na własną rękę" - samouków itd. Myślę, ze byłaby to dla każdego dobra pomoc a i dla Ciebie niezła reklama Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Duzynski Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Czesc Kuba Napisalem rok temu dwa artykuly dla nowo powstajacego portalu muchowego, ten portal jakos nie powstal, wiec wam tu na jerkbaicie wkleje ,moze jutro lub w niedziele.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Byłoby super, jest tu spora grupa zainteresowanych muchą ludzi, często na początku drogi, lub rzucających technicznie fatalnie, jak choćby ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Fatalna technika to moja specjalnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Łukasz podejrzewam, że nie tylko Twoja, moja do najwyższych lotów też nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Dzin dobry wszystkim.Nazywam sie Michal Duzynski i jestem Instruktorem FFF (Federation of Fly Fishers).W dniach 7-17 marca, bede w kraju, i bede prowadzil kilka kursow rzutowych.Jesli ktos z kolegow bylby zainteresowany, prosze o kontakt na michalduzynski75@gmail.comCeny , lokalizacja kirsow oraz inne informacje mozecie znalezc na www.betterflycast.comPozdrawiam serdecznieMichal DuzynskiMichał, znasz już może miasta w Polsce, gdzie będziesz te kursy prowadził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Duzynski Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Kursy beda prowadzone w Karlinie, zachodniopomorskie. Ci co zabukowali ,przyjedzaja do mnie, nawet kolega z Limanowej. Ja przez jeszcze kilka dni bede trzymal temat otwarty, i potem bede wiedzial jak mam bukowac bilet lotniczy. Ja mieszkam na stale we Wloszech i przylatuje, aby poprowadzic kursy dla osob ktore sie zglosily.Pozdrawiam michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Duzynski Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam Kolegow,dolaczylem wam dwa artykuly , ktore napisalem rok temu, mam nadzieje, ze beda wam przydatne.Prosze nie doszukiwac sie bledow ortograficznych, gdzyz mam klawiature bez polskich znakow. Dzieki i zycze milej lektury.Michal Duzynskiartykul.docartykul 2.doc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 (edytowane) Michał dziekuje pieknie za artykuly ..juz wnikam Mam nowa motywacje do nauki na morzu i wyeliminowanie wezłów na przyponie,,czyli rys.1?Sporo osób kombinuje z doborem sprzetu itd.ale juz chyba na forsiee zaznaczałes ze chodzi o technike Czas na 2gi artykuł:nr 4 plus odpowiedni taiming tak to rozumie. bede cwiczył ..Pozdrawiam Edytowane 16 Lutego 2013 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Duzynski Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Czesc Salmon. studjuj studjuj i jak masz jakies watlliwosci to pytaj. Wezly na przyponie, czyli rys. nr.3michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Nie bede ukrywał ze bardzo mi zalezy na dobrej technice co przekładac ma sie w tym wypadku na odległość (morskie łowy) choc rybki nieraz potrafią być naprawde blisko,w tym wypadku chodzi mi aby wykrzesac maxymalnie możliwosci rzutowe mojego zestawu(linka 40+ #7F do kija airflo extreme distance 6/7 3 m.czyli teoretycznie linka plus kij powinno idealnie współgrać)..wiecej luzu musze w to włożyc ale sprawia mi to frajde niezwykłą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Duzynski Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Jaka dlugosc ma glowica i ile gramow wazy?, no ile metrow dajesz z tego zestawu wykszesac? michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Dzieki Michał za cierpliwość Rzucałem wedlug wskazówek kolegów,wypuszczona głowica plus niecały metr raningu w napędem double haul wylatywalo mi z 5-8metrów raningu..wiem ze technika wedłóg Twoich wskazówek na pewno jest licha 11m głowica 40+ 7 - 284GWedług tej stronyhttp://www.mgangling.com/index.php?option=com_content&view=article&id=109:airflo&catid=39:produkty&Itemid=118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Bez większego halo powinno ci wyfruwać drugie tyle co głowica. Nie zrywasz z tyłu? Ew za niskie położenie linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Bez większego halo powinno ci wyfruwać drugie tyle co głowica. Nie zrywasz z tyłu? Ew za niskie położenie linki?Musze to sprawdzic teraz z nowa tajemna wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Jest jeszcze jedna możliwość, że kij nie wyrabia i gaśnie. Być może ta linka jest dla niego za ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Duzynski Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Czesc A sprubuj, majac glowice i 1m runningu poza szczytowka,uzywajac doubble haul, zrobic jeden wymach w tyl i na wymachu w przod wystrzel. zobacz czy poleci dalej niz uzywajac 3-4 miedzywymachy nawet z dbl haul. Tu problemem moze byc brak kontroli nad tzw overhang, czyli zbyt duzo runingu poza szczytowka w czasie miedzywymachow w stosunku do umiejetnosci poslugiwania sie dbl haul. Technika taka sama, ale predkosc calego rzutu trzeba dostosowac odpowiednio.michal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Masa głowicy to 18g (prawie jak #10), a masa 9m linki #7 to 12g ... ale kij 10' #6-7 powinien "unieść" 15 m linki #7 bez problemu, zwłaszcza przy stosunkowo dlugiej "dźwigni" ... można spróbować wymachów nieco krótszym odcinkiem "głowicy" - powinna resztę wyciągnąć ... Linka ma ok. 36m i tyle powinno dać się wyrzucić ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) Panie Jurku i Michale Dziekuje.Sprawdze to jutro ponownie Michał a tak nawiasem-opisz swoj zestaw z którego Tobie sie najdalej i najprzyjemniej sie rzuca Pozdrawiam serdecznie Grzegorz Niżnik Edytowane 18 Lutego 2013 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 To jeszcze sugerowałbym najpierw wypróbowanie tej linki ... bez "double haul" ... Utrzymanie w powietrzu 11 metrów linki wędziskiem o długości 3 m nie powinno nastręczać problemów (to może też być swoisty test sprawności wykonywania rzutów i przesłanka do doskonalenia podstaw), a potężna "głowica" wypuszczona do przodu powinna wyciągnąć więcej niż wspomniane 5-8 metrów cienkiego "running'u" ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Panie Jurku i Michale Dziekuje.Sprawdze to jutro ponownie Pozdrawiam serdecznie Grzegorz Niżnik Szanowny Panie Grzegorzu, Czy udało się coś nowego wypraktykować? Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi