Krzysiek_W Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 ta młodsza jeszcze piszczy a starsza delikatnie mruczy... To znaczy, że wszystko w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Ja już się nie mogę doczekać kiedy rozdziewiczę swoją "szesnastkę";D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Mnie też już nosi... Z nudów przeglądam fotki w podświadomości czuję zapach wody, smaganie wiatru, chlupot fal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 oooo tak, poprosimy o więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Czy mial ktos moze mozliwosc porownac wielkosc 101 dc do ryoga 1016... I dlugosc wyrzutu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 U mnie fotki są przeglądanie niemal codziennie... jest nawet folder z ulubionymi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Czy mial ktos moze mozliwosc porownac wielkosc 101 dc do ryoga 1016... I dlugosc wyrzutu .... Mam na zbiorniku boję oznaczającą miejsce gdzie nie wolno podpływać łodziom, jest to również wyznacznik dystansu który osiągam na 1016HL + szpulką RCS i ceramiki ZPI. Podchodziłem kilka razy z CC 201 DC i byłem poza zasięgiem. Kije miały różną moc przy tej samej długości i optymalne przynęty pod w/w młynki/kij (20-30 gram). W mojej opinii Ryoga jest po za zasięgiem przy standardowych umiejętnościach, przynętach i podobnych kijach. Odwrotnie w zestawieniu CC 201 DC i Ryoga 2020 HL + tuning j/w. Tutaj zdecydowanie CC górą. Gołe CC 101 i 201 w podobnym teście przegrywały z 1016 HL - jak dla mnie NR 1 w okrąglakach średniakach. Był taki czas, że miałem wątpliwości co do jej zakupu. Dobrze, że szybko przejrzałem na oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Cięższe przynęty sporadycznie 80-100 gram nie zaszkodzą 1016HL? Głównie 40-60 gram będą grane. Powoli dojrzewam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Mam na zbiorniku boję oznaczającą miejsce gdzie nie wolno podpływać łodziom, jest to również wyznacznik dystansu który osiągam na 1016HL + szpulką RCS i ceramiki ZPI. Podchodziłem kilka razy z CC 201 DC i byłem poza zasięgiem. Kije miały różną moc przy tej samej długości i optymalne przynęty pod w/w młynki/kij (20-30 gram). W mojej opinii Ryoga jest po za zasięgiem przy standardowych umiejętnościach, przynętach i podobnych kijach. Odwrotnie w zestawieniu CC 201 DC i Ryoga 2020 HL + tuning j/w. Tutaj zdecydowanie CC górą. Gołe CC 101 i 201 w podobnym teście przegrywały z 1016 HL - jak dla mnie NR 1 w okrąglakach średniakach. Był taki czas, że miałem wątpliwości co do jej zakupu. Dobrze, że szybko przejrzałem na oczy... Dziekuje za pomoc... Pare tygodni temu zamowilem dwa nowe wedziska...co do pierwszej wedki to nie mialem watpliwosci jesli chodzi o kolowrotek ale z druga hmmm.... No wlasnie to jest bol glowy przez ostatnie pare tygodni.... Mam na mysli dc 101 , daiwa j dream 5.3 , ryoga 1016 albo MB Lin black jungle...I tak sie nie moge zdecydowac chociaz ryoga nie daje mi spokoju.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Cięższe przynęty sporadycznie 80-100 gram nie zaszkodzą 1016HL? Głównie 40-60 gram będą grane. Powoli dojrzewam... Małą sobie szanuję i przywilej współpracy mają jedynie blaszki w przedziale mniejszym z sandaczowo-szczupakowych, tak na oko 10-30 gram. Optymalnie przy tym młynku łowi się z dużym wyczuciem, dobry komfort w rzucaniu i skręcaniu zestawu, ciasno, płynnie z mocą. Od górnego podanego zakresu to już duża Ryoga. Max do 63 gram, taką mam najcięższą wahadłówkę - Gnom P. Nadrowskiego. Zapewne można więcej... Mentalnie zakodowane ustawienia jak podałem. Bariera jest płynna pośrednio do gry wprowadzam CC 201 DC. Bliżej mu do dużej Ryoga. Jak ktoś się uprze to te 60 gram małą obrobi, ja mam wewnętrzny opór - nie szaleję. Zestaw pięknie pracuje w trakcie holu, świetnie czuć w nadgarstku. Jest na tyle mała by nie "łamać" dłoni a na tyle poręczna w gabarycie by czerpać wielką radość z przerzucaniu kija w nadgarstku, niczym zawzięta rozgrywka w ping-ponga: forhend - bekhend... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Mnie też już nosi... Z nudów przeglądam fotki w podświadomości czuję zapach wody, smaganie wiatru, chlupot fal... Ale jaka ładna, cała rękojeść przy tym krótszym CTS... Ja bym tam jeszcze dorzucił z 3 pierścienie między korko-gumą a uchwytem, między korko-gumą a korkiem i między korkiem a końcówką)). Nawet bym dał taką srebrną tulejkę(nie wiem czy to fachowo ująłem), z której wychodzi blank i z tyłu końcówki emblemat z logo. Ja mniej więcej podobnie widzę swój uchwyt w przyszłym caście. Przy jerkach 60-100g przy samym podszarpywaniu i zwijaniu luzu pletki myślę, że nic małej nie grozi, być może się mylę. Ja tak będę chciał ją używać z fabryczną szpulką. Z tuningową do około 40max. Edytowane 19 Marca 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Używa ktoś lub próbował małej Ryogi do połowu pstrągów? Woblerki 5-15g, niewielkie rzeczki/strumyki, rzuty z pod siebie i jak z brodami przy takim łowieniu? Pytam tylko czy da radę przy takim zastosowaniu i jak z komfortem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Spokojnie połowisz mając szpulę RCS i odpowiedni kij. Waga multika do takich zastosowań jest znaczna, jednak 1016 podany zakres obsługuje. Wszechstronność Ryoga jest zaskakująca. Ja zaczynałem od 6 gram, większość wahadeł miałem od 8, był jednak zapas i po odpowiednim wstrzelaniu się w kij "piątka" nie powinna być problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 osobiście uważam, że do takich zastosowań to Cardiff 50DC będzie idealny, przynajmniej u znajomego tak się spisuje oczywiście jeśli ma być okrąglak, no i wygląd bardziej "Salmon-idalny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Fajny młynek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A właśnie myślę o Cardiff51sDC bo chyba nie ma 51DC. Właśnie pod pstrąga oraz klenio/jazia. Myślę o nim lub CC101DC ze złotą szpulką. Pytam czy Ryoga da radę tak jakby w zastępstwie do czasu jak nie nabędę któregoś z shimaniaków.Ile realnie mały cardiff mieści pletki bo ma bardzo płytką tą szpulkę oraz jaką ma moc hamulca i czy ma terkotkę bo to mnie zastanawia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dokładnie Ryoga ma mieć u mnie uniwersalne zastosowanie. Specjalnie pod pstrąga chciałbym z czasem skompletować taki zestaw specjalistyczny zarówno będzie pasował pod kropa jak i po klenio/jazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 tutaj dobrze widać wielkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Zgrabna sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 A właśnie myślę o Cardiff51sDC bo chyba nie ma 51DC. Właśnie pod pstrąga oraz klenio/jazia. Myślę o nim lub CC101DC ze złotą szpulką. Pytam czy Ryoga da radę tak jakby w zastępstwie do czasu jak nie nabędę któregoś z shimaniaków.Ile realnie mały cardiff mieści pletki bo ma bardzo płytką tą szpulkę oraz jaką ma moc hamulca i czy ma terkotkę bo to mnie zastanawia...? Jest CC51DC z terkotka... Cardiff mieści około 75m pletki 0.8# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jest już CC101DC ze złotą szpulką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 właśnie mam u siebie przelotem Ryogę 1016 i powiem, że mimo, że mam naprawdę małe ręce, to rozmiar jest całkowicie do zaakceptowania, wg mnie można nią aktywnie jigować, no może już nie z nadgarstka, ale jednak waga niestety jest dość mocno odczuwalna obok leżą dwa Steezy , jakby ktoś potrzebował foto-porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 właśnie mam u siebie przelotem Ryogę 1016 i powiem, że mimo, że mam naprawdę małe ręce, to rozmiar jest całkowicie do zaakceptowania, wg mnie można nią aktywnie jigować, no może już nie z nadgarstka, ale jednak waga niestety jest dość mocno odczuwalna obok leżą dwa Steezy , jakby ktoś potrzebował foto-porównania waga tez nie jest tragiczna miałem SHIMANO ASPIRE 2500 FA i ważył 10g więcej , a porównanie mocy jak Dawid i Goliat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) obawiam się czy moje nadgarstki to wytrzymają, ale poważnie zastanawiam się nad sprzedażą jednego z tych nie rozdziewiczonych Steez'ów i kupnem Ryogi ps. ja uważam, że przy tym wymiarze, wielkości i przede wszystkim środku ciężkości właśnie krótsza korba jest bardzo odpowiednia przy jigowaniu a mocowo, to tym można tuńczyki z 50m holować Edytowane 29 Maja 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 ja swojej za nic juz nie oddam Wymienilem tylko korbe na 90mm i knoby na T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi