PILOT Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Ciężko w atrakcyjnej cenie kupić masz na myśli? Morrum może i dobra alternatywa ale u mnie wchodzi w grę CC lub Ryoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Kupić LIN'a to nie problem, problem w tym, że Megabass nie daje praktycznie upustów sprzedawcomtylko tyle co na ich marżę (opłacalność sprzedaży) i jeśli jest jakikolwiek rabat w sklepie to jak sprzedawca odpuści z marży - kilka procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Też myślę o 1016hl i przy okazji miałbym pytanie do posiadaczy, czy ten gwizd ze szpuli który słychać w momencie rzutu na poniższym filmiku to jest taki fabryczny "efekt"? Czy się popsuło? Szczerze mówiąc nie do zaakceptowania moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 filmik nie dostępny, ale na innym też był ten odgłos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) a tak swoja drogą to zdjęcie z pierwszego posta definiuje dla mnie jednoznacznie wybór jeszcze gorzej w porównaniu z niskim profilem i to 50-ki : Edytowane 7 Marca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 @pilotwczoraj odebralem CC 101 i powiem tobie, ze juz nigdy nie zrobie tego bledu co kiedys i jej nie sprzedam, to swietny kolowrotek, ociekajacy jakoscia, a to wszystko bez zbytecznych bajerow i wodotryskow Też myślę o 1016hl i przy okazji miałbym pytanie do posiadaczy, czy ten gwizd ze szpuli który słychać w momencie rzutu na poniższym filmiku to jest taki fabryczny "efekt"? Czy się popsuło? magnetyki daiwy tak maja, ale za to funkcjonuja wrecz linearnie i to bez awaryjnej elektroniki byc moze okraglak odpada ergonomicznie przy niskim profilu, to fakt, jednakze nie porownujmy jablek z gruszkami kolega pilot chcialby nie tylko porzucac wabikami, bo to potrafi kazdy kolowrotek, ale takze nimi polowic i jezeli wezmiemy pod uwage wage piorkowa daiwy pixy, i polaczymy ja w praktyce, nad woda a nie w ogrodku, z uncjowymi woblerami, to bardzo szybko stwierdzimy exitus tej maszynki, bo nie do tego ja zbudowano ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 @Pitt mam daiwy z magnetykami i tak nie gwiżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 tak, rozumiem, byc moze mikrofon zbiera ten odglos inaczej niz ludzie ucho, co przeklada sie na akustyke w tym filmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Być może, ewentualnie do ryogi dokupi się korki w uszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Dźwięk z potęgowany mikrofonem, firmowa nie rozkręcona Ryoga-szpulka daje taki minimalny pisk. Potem to siada i jest wręcz idealnie. Łowię Ryoga 1016 HL kilka sezonów i mogę tylko powiedzieć - PERFEKT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 @pilot Jak jesteś z Warszawy lub okolic to napisz na priv. Mam Ryogę 1016HL jak chcesz się przekonać organoleptycznie lub namacalnie jak wygląda Lekka szpulka również założona... Postarałem się zrobić parę fotek przy Certate HC 3000 w celach porównania wielkości. Ryoga jest zaskakująco mała jak ją się trzyma w dłoni, choć waga wyczuwalna... Metal body robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 bartolo jak będę stał przed wyborem Ryoga czy Special PE to chętnie skorzystam z możliwości pomacania Ryogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 @pilot Jak jesteś z Warszawy lub okolic to napisz na priv. Mam Ryogę 1016HL jak chcesz się przekonać organoleptycznie lub namacalnie jak wygląda Lekka szpulka również założona... Postarałem się zrobić parę fotek przy Certate HC 3000 w celach porównania wielkości. Ryoga jest zaskakująco mała jak ją się trzyma w dłoni, choć waga wyczuwalna... Metal body robi swoje. DSC_1075.JPGDSC_1079.JPGDSC_1080.JPGDSC_1081.JPGDzięki fajne, dobre fotki. Zrób jak możesz jak siedzi w dłoni:). Niestety Dolny Śląsk ale dzięki za propozycję. Skupię się chyba na RYODZE - jest nowsza, lepszy hamulec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 @bazyloss Nie ma sprawy, pisz na priv...Na piwko z małym kręceniem młynkami zawsze się dam namówić @pilot Mówisz (eee... piszesz) - masz... Przepraszam za brak ostrości, ale strzelałem na szybko, z ręki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 http://jerkbait.pl/topic/18377-multiplikator-do-przynet-od-5g/page-2 http://jerkbait.pl/topic/17783-multiplikator-do-przynet-od-38-oz-do-3-oz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 bartolo a co to za kijek ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Mam 1016 i 2020 i nic nie piszczy. Jeśli mowa o hałasie to na pewno głośny jest CC101DC ze względu na jej system DC.Te dźwięk ( bzyczenie) osobiście mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Co Ty, "gwiezdne wojny" Ci nie pasują... Nowe Ryoga, szczególnie na swoich firmowych szpulkach (srebne) zanim się nie rozkręcą też bzyczą. Nie aż tak "bosko" jak CC DC, jednak coś tam z siebie wydają... Jedna i druga seria jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Jasne, że oba młynki są z najwyższej półki. Po prostu system DC wydaje specyficzny dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Grzesiu to Batsonik IC847-3, znaczy się trawelek w trójskałdzie:12-25 lb, 1/2-2 oz. (czyli w wolnym przekładzie 2.13m, ok. 14-50 gr.). Teraz będzie czas na lżejszego brata do kompletu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Panowie czy mial moze ktos mozliwosc uzywania mb lin black jungle 10 ....chcialbym sie dowiedziec czy warto jest dolozyc pare stowek do mb czy moze zaoszczedzic I zostac przy ryoga 1016... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 parę stów to rozumiem, że w $ o ile miałem przyjemność z kołowrotkami Megabassa, to cudów nie ma, jeśli jest to 20-30% ceny jak w niskim profilu to pewnie warto, choćby za wygląd ale w przypadku LIN'a to prawie 100% i pewnie nie warto logicznie myśląc, ale jak będę miał kupować Ryogę to mocno się zastanowię na Meteorem :D i raczej nie ze względu na technikę, bo tyle napewno nie jest warta akurat Ryga to gratka dla Ito, bo wiele poprawiać pewnie nie trzeba (oprócz wyglądu), wystarczy ładny opis i zagmatwane info o tajemniczym patencie na ulepszenie hamulca magnetycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Grzesiu to Batsonik IC847-3, znaczy się trawelek w trójskałdzie:12-25 lb, 1/2-2 oz. (czyli w wolnym przekładzie 2.13m, ok. 14-50 gr.). Teraz będzie czas na lżejszego brata do kompletu...nooo tak rozmawialiśmy o nim...zapomniałem Trza sie bedzie umowic nad woda i przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 HypnoticSound jaki wydawał mój Antares był miły dla ucha. Jakie jest porównanie długości rzutu Ryoga + szpulka tuningowa a CC101DC w średnio lekkim castingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Dwie "szesnastki", dziewicza i po przejściach. Kondycję mają taką samą, ta młodsza jeszcze piszczy a starsza delikatnie mruczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi