Dienekes Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) To zależy od tego, co chcesz osiągnąć i jaki będziesz miał kij. Żyłka, ze swej natury jest rozciągliwa, co przy kruchych pyskach okoni i sztywnych wędkach ma spore znaczenie. Z kolei plecionka pozwala na wyczucie delikatniejszych brań, z większej odległości, a i strat w przynętach będzie mniej. Wybór należy do Ciebie (abstrahując od warunków pogodowych - np. ujemnych temperatur). Osobiście polecam nawinięcie plecionki na jedną szpulkę (np. Kamatsu Techron o umownej "średnicy" 0,02-0,06 mm) i żyłki na drugą (np. Owner Broad 0,16-0,18 mm). Na koniec cieniutki wolframik o mocy 2,5 kg i będziesz syty Edytowane 18 Lutego 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Z tego co wszyscy piszą to kij powinien być jak najlżejszy - OKKołowrotek też mały i lekki - OK Pytanie - żyłka czy plecionka?Jak żyłka to jaka?Jak plecionka to jaka? Czy taka sama linka będzie tak samo skuteczna do małej blaszki, małego wobka czy małej gumki co do bocznego lub dropa? Kolego jezeli zainwestujesz w ,, piórko ulx ,, to smialo mozesz zastosowac plencionke a jezeli kupisz sztywniejszy i szybszy kij to zylka wybaczy nie jeden Twój bladTak skonstruowanym zestawem mozesz spokojnie obslugiwac wszystkie wymienione przynety oczywiscie biorac pod lupe ich wage a drop-shot jak dla mnie to juz inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Polecam Cormoran Ulx, bajka kij, taki modfast klasyczny, naprawdę okoniowy badyl, ja do kompletu wziąłem Mitchell Avocet Gold3 i zszedłem poniżej 350g w kwocie 400zł.Obejrzyj w sklepie, może Tobie również podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 moj kolega ma odsprzedania nowa, bo raz nad woda, Savage Gear Troutizimo do 7 g za 40 € plus 22€ przesylka z niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) Polecam Cormoran Ulx, bajka kij, taki modfast klasyczny, naprawdę okoniowy badyl, ja do kompletu wziąłem Mitchell Avocet Gold3 i zszedłem poniżej 350g w kwocie 400zł.Obejrzyj w sklepie, może Tobie również podejdzie. ULX opinie ma ugruntowaną więc nie ma co pisać. Jednak również chciałem polecić Mitchella - bardzo fajna seria kołowrotków. A gdy wklejka też wchodzi w grę to np Dragon Millenium HD albo nawet Mikado Lexus 240-260. Tutaj przy Mikado sporo by zostało kasy na młynek:) Edytowane 18 Lutego 2013 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) Ja z powodzeniem używam kija Mikado Lexus Sapphire do 13g cena ok 140 zł resztę funduszy możesz przeznaczyć na jakiś lepszy kreciął i przynęty . Edytowane 18 Lutego 2013 przez kolo575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi