jacavip Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Panowie cosądzicie o nowey pomyśle Power Pro - PowerPro Bite Motion ??? Szczerze mówiąc ani kolor ani system tych znaczników do mnie zbytnio nie przemawia. Może ktoś miał już styczność z tym ustrojstwem? Pozdrawiam,Jacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Ktoś już założył taki temat na forum. Poszukaj. Być może coś tam ktoś napisał, ale... osobiście uważam, że zbyt mało wody upłynęło w Wiśle, aby formułować jakieś konkretne wnioski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 w prawym gornym rogu jest tool dla ... kazdego uzytkownika tego forum http://jerkbait.pl/topic/12275-powerpro-super-8-slick-a-stara-power-pro/?hl=%2Bpower+%2Bpro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 w prawym gornym rogu jest tool dla ... kazdego uzytkownika tego forum http://jerkbait.pl/topic/12275-powerpro-super-8-slick-a-stara-power-pro/?hl=%2Bpower+%2Bpro no to chyba ten tool nie do końca odpowie na moje pytanie..... najpierw sprawdź o jakiej plecince piszę: http://www.szczupak.pl/produkt,5601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 O tej samej, o którą ktoś pytał parę tygodni/miesięcy temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 och przepraszam, nie zauwazylem, moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 O tej samej, o którą ktoś pytał parę tygodni/miesięcy temu szukam i wciąż nie widzę - skoro ty znalazłeś to prośba o linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 szukam i wciąż nie widzę - skoro ty znalazłeś to prośba o linka ... a tu: http://jerkbait.pl/topic/18333-powerpro-bite-motion/?hl=%2Bbite+%2Bmotion ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Nie znalazłem, bo nie szukałem. Pamiętałem jednak, że taki temat był. I proszę, Kolega maxtip uratował dzień i wyłożył temat na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Po co zabierać głos jak się nie ma nic do powiedzenia ?Jak was obraża pytanie o plecionkę , tylko dlatego że " parę miesięcy temu już o tym było ", to możecie manifestacyjnie milczeć. Dziwię się że takich emocji nie budzą wiecznie powtarzające się wątki o " pierwszym mutiplikatorze " albo o idealnej wędce na sondacza z łodzi . Sądząc z waszej reakcji , autorów takich wątków powinno się conajmniej ukamieniować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Po co zabierać głos jak się nie ma nic do powiedzenia ? O ironio! :lol: Ad rem: Nic bardziej mylnego. Coś Cię musi mocno trapić, skoro dopuściłeś się takiej skrzywionej nadinterpretacji i doszukałeś emocji W pierwszym poście zasugerowałem Koledze javacip, że warto cofnąć się nieco i poszukać na własną rękę, skoro go ów temat interesuje. To, że szukajka działa, jak działa wiem. Nie uniemożliwia to jednak ręcznego przeszukiwania bogatych zasobów forum. Nie usprawiedliwia też lenistwa i mnożenia tematów. Sugestie odnośnie tego, co wg ciebie możemy zrobić, a czego nie, pominę litościwym milczeniem, właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Dziękuję za uwagę i pilny udział w wątku kolego @Dienekes ale pozwolisz że poziom swojego lenistwa będę oceniał sam. Co do mnożenia tematów, to nie miałem tego na celu chociaż doceniam też twój wkład w zachowanie nieskazitelności naszego kochanego forum :lol: Aby zakończyć sprawę - kolego @Dienekes jeśli nie masz do napisania nic konkretnego na temat samej plecionki to prośba o nie dodawanie kolejnych postów do mojego zapytania w celu uniknięcia podbijania popularności tego sklonowanego tematu. :lol: Pozdrawiam,Jacenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 co do oceny poziomu Twego lenistwa kolego @jacavip, wystwaimam notę 10/10 Sorka za offtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 kolego @Gazdzior ty lepiej się w temacie lenistwa nie wychylaj :lol: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 PRZEPRASZAM ale nie mogę się już powstrzymać!!! przeglądając ostatnio to forum mam wrażenie że co nie którzy użytkownicy tego forum chcą być świętsi od papieża Rozumiem regulamin, że wody u niektórych zamarznięte, za oknem zgnilizna i brak zajęcia ale dajcie już na luz z tymi jadowitymi przygaduszkami. To ma być chyba portal dla pasjonatów i hobbystów wędkarstwa - czyli jak to się mówi .... a ....KOLEGÓW po kiju, a nie wieczne wytykanie cholera wie czego....Mam takie wrażenie ostatnio, mam nadzieję że bardzo mylne, że robi się tu powoli małe zamknięte kółko wzajemnej adoracji a reszta jest tylko tutaj intruzami@jacavip bardzo przepraszam Cię, że się wcinam w twój wątek nie na temat ale już nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Wydaje mi się, że to jednak kwestia NUUUUUUDDDDYYYYYY.... Sam czasami z nudy zaglądam do wątku "wędki Fenwick" i drażnię nieco wyznawców, ale jak puści lód na wodzie to ograniczę swoją działalność do następnej zimy ... albo kolejnego wpisu. Z drugiej strony sam też mam problemy z korzystaniem z wyszukiwarki, która jest niezbyt user friendly i nie dziwię się, że ktoś nieumyślnie dubluje wątek. Mi kilka razy zdarzyło się, że nie mogłem znaleźć tematu, który wcześniej czytałem. Inna sprawa to nadawanie tematu od czapy, jak wątek spadnie z top listy to ni hu hu ktoś później się nie domyśli o co kaman, a przecież nie każdy zagląda do wszystkiego pokolei I gdyby ktoś wcześniej utworzył wątek o temacie np " Power Pro Bite Motion - opinie" to z pewnością łatwiej byłoby go odszukać. Zresztą "Nowa Power Pro" to też kicha, sam myślałem, że chodzi o Super Slick i się dziwiłem jaka ona nowa, jak lepiej niż rok o niej słychać Edytowane 20 Lutego 2013 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Tak sobie obserwuję ten wątek i żeby rozładować Wasze zimowe przedmiesiączkowe napięcie napiszę coś o tej plecionce. Otóż MAM ją i już używałem w połowie sandaczy. Początkowe wrażenia przy nawijaniu na multik bardzo negatywne. Wszystko było pomarańczowe, bo łuszczy się jak skóra anakondy w czasie wylinki. Niechęć przeszła w pozytywne odczucia przy dalekich rzutach i niesamowitej wytrzymałości doświadczonej nad wodą. Moja opisywana jako 0.15 mm rozgina bez problemu haki mustada 5/0. Przetestowałem ją także na rybie, której ogon zaawansowani śledczy wymiarów ryb tego portalu mogą sobie suwmiarką lub grubością suchej trzciny w zimowe wieczory przyrównywać do multika zillion type r w tle z ową Power pro. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Z tego co ją oglądałem, to zwykła Power Pro tylko umożliwiająca prezycyjniejsze określenie głębokości. Przydatność w słodkowodnym łowieniu taka sama jak tradycyjnej Power Pro. Znaczniki się raczej nie przydadzą, bo łowienie w pionie jest w tym kraju zabronione, wyjątkiem jest łowienie pod lodem. Kolor może być fajny pod sandacza. Edytowane 20 Lutego 2013 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Wreszcie jakieś opinie, dzięki drago. Pomacałem dziś na such w sklepie tą plecionkę. Bałem się, że jest to też wersja slick, ale naszczęście nie i chyb a na wiosne ją przetestuje w warunkach bojowych. Drago możesz porównanać, widoczność PP B-M i zwykłej żółtej PP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ok, to opowiem to może tak. 1. Rozpoczynałem sezon sandaczowy od power pro slick - niby super, ale jakaś przegrubiona przy analizie oczami bez soczewek - max 3 wyjazdy i poszła do podwiązywania malin w ogródku, bo żona stwierdziła, że zielona linka będzie naturalnie wyglądała.2. Stern sonic braid od sprawdzonego w naszych kręgach sprzedawcy - wytrzymała 1 miesiąc, a dokładnie sierpień lekko intensywnego łowienia. Z ok 150 metrów zostało paręnaście na początku września. 3. Daiwa tournament 8 braid - niby taka zaje....., ale dżentelmeni nie gadają o brzydkich panienkach, więc w przenośni odpowiedzcie sobie sami.4. Power pro BM - Testowana ok 1 miesiąc (grudzień) - temperatura użytkowania od -16 do + 10. Z początku się łuszczy, ale potem trzyma parametry. Jeśli miałbym ją porównać to dałbym ją pomiędzy Momoi (dla mnie ideał, choć obecnie dostępna wygląda na zleżałe badziewie niewyprzedane w ostatnich latach przez smoka - świeża nie do pobicia), a regularną i oryginalną power pro. W moim subiektywnym odczuciu "sandaczowania" w hardcorowych warunkach (zaczepy, krzaki, rafy, nastawieniu na rybę a nie na płacz po ubytkach w pudełku z gumami ) stren sonic braid oraz pp slick to się nadają do działu "miałem taką fajną rybę na haku, ale niestety plecionka coś nie tego.....". Ta nowa pp BM jest jak na razie ok, ale zaznaczam, że testowałem ok. miesiąca. Pomarańczowy kolor blaknie po wysuszeniu, ale jak złapie wody to "ożywa". Zaznaczam, że są to moje obserwacje i może inni koledzy, a nie wykluczam także "poważni "bezstronni" testerzy" mają inne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 UUu to chyba tego strena to na targu w Maroku kupiłeś bo ja uważam że w oryginale jest więcej niż ok, a równieżłowie zedy w warunkach hardcorkowych . Cienka, okrągła, i mięciuśka. Przez rok badałem jej właściwości i wszystko z nią ok.a piętnastką wyholowałem kilka sporych ryb i nigdy nic nie "Ponkło" A w sprawie PP slika to również uważam za Badziew przez duże B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 W Maroku na targu to co najwyżej kapcie z dymanej kozy, która wcześniej po drzewie chodziła możesz kupić w oryginale Ten stren był z pewnego źródła, ale tarcia o świeżo położoną opaskę itp nie wytrzymał. To nie jest zła pletka na bezzaczepowe łowy, ale wyzwania w łowieniu sandaczy nie są jej najmocniejszą stroną..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ten stren był z pewnego źródła, ale tarcia o świeżo położoną opaskę itp nie wytrzymał. to sa plecionki, ktore wytrzymuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Z tego co ją oglądałem, to zwykła Power Pro tylko umożliwiająca prezycyjniejsze określenie głębokości. Przydatność w słodkowodnym łowieniu taka sama jak tradycyjnej Power Pro. Znaczniki się raczej nie przydadzą, bo łowienie w pionie jest w tym kraju zabronione, wyjątkiem jest łowienie pod lodem. Kolor może być fajny pod sandacza. Podczas lowienia w poziomie znaczniki tez sa widoczne. Mialem ta linke ... Z tych wymienionych najczesciej lowie na strena sonic braid. Ale nie sandacze. Zastrzegam.Kupuje na ebay.Lubie ta linke. Lepiej mi sie nia lowi niz PP o podobnych parametrach. Krajowych "wynalazkow" nie znam i nie odniose sie do nich.Momoi Diamond Braid kiedys mialem z BPS i byla to naprawde dobra linka (mialem 15 lb). Niestety z dostepnoscia na ebay jest slabo. Nie mialem jeszcze linki (w granicach mocy, o ktorych w tym watku mowa) ktora przetrwalaby u mnie caly sezon. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 to sa plecionki, ktore wytrzymuja? Są pitt takie, które wytrzymują zdecydowanie dłużej jak owa momoi. Ten stren przy lekkim otarciu strzępił się i można go było w rękach rozerwać w tym miejscu, nie mówiąc o łowieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi