Skocz do zawartości

Nowa Power Pro

jacavip

Rekomendowane odpowiedzi

pitt, mi nie chodzi o strzępienie niedaleko przynęty, gdzie przypon jest oczywistą sprawą. Mi chodzi o takie sytuacje jak przy bardziej agresywnym prowadzeniu przy opasce, kiedy plecionka zwykle kilka metrów od przynęty się postrzępi. Na to przyponu nie zastosujesz.

Chyba, że strzałowy :)

Ja również miałem możliwość pomacania PP Bite Motion i o ile te czarne znaczniki nie są dla mnie żadnym argumentem, to pomarańczowy kolor mocno mnie zaciekawił i za ta kasę chyba się skuszę na ten sezon. W zeszłym roku dla sprawdzenia kupiłem czerwonego SpiderWire - nie polecam (przeciera się i kiepska wytrzymałość), Varivas Avani Sea Bass - polecam (trochę traci kolor, ale wytrzymałość 1 klasa) jedynie problem z ceną i dostępnością w PL. Na ten sezon mam jeszcze zapas Varivasa i myślę o Strenie Sonic Braid (chociaż mam problem z zakupieniem wytrzymałości w granicach 15lb w kolorze HiVis Yellow) oraz PP B-M na testy.

Jacku jaka wytrzymałość była tego Spidera? kupiłem 20lb red ponieważ czytałem pochlebne opinie, a Ty piszesz, że plecionka słaba. Może trafiłeś leżak magazynowy.

@mdziam_78 może i faktycznie trafiłem leżak, kupowałem w FishingMart - średnica 0,17. A co do opini to są nie tylko pochlebne ale i sporo negatywnych.

Nie generalizuję, mi się nie sprawdziła, a do tego puściła przy naprawdę dużej rybie ostatniego dnia wyjazdu do Norwegii w zeszłym roku. Ja mam do niej już uraz i nie kupię ale innym może się sprawdzi.

Jacek, będzie problem z żółtym kolorem bo chyba już nie produkują.

Dzięki za info. W takim razie odpuszczam poszukiwania - na szczęście trafia się okazja zakupu Varivasa.

pozdrawiam,

Jacek

Podczas lowienia w poziomie znaczniki tez sa widoczne. Mialem ta linke ...

Chodziło mi o to, że o ile w łowieniu w pionie mogą pomóc przy ustaleniu głębokości żerowania, o tyle w normalnym spinigu na nic się nie przydadzą. Chyba że dla zabicia czasu. Ale kolor ma rzeczywiśćie ciekawy. Co do przecierania na kamieniach, to nie spotkałem jeszcze plecionki, która by miała rozwiązany ten problem.

@Drago - napisz czy łowiąc te sandacze z jesieniu również stosujesz agresywne prowadzenie woblera przy opasce?

Edytowane przez psulek

Racja, ale jedne przecierają się szybciej, a inne wolniej. W jednych już lekkie przetarcie dyskwalifikuje, a inne dają radę. Nie łowię praktycznie sandaczy na woblery. Mowa o gumach prowadzonych zależnie od warunków, agresywnie często również. Z resztą nieważne jak prowadzisz. Do kolekcji mogę jeszcze dodać Dragon HM80. Po kilku rzutach ostatnie paręnaście metrów zrobiło się takie jakby splot się z cztery razy poluzował, bo przypominała w przybliżeniu rozwinięty bandaż. Badziew niewyobrażalny.