Skocz do zawartości
  • 0

Przechowywanie dużych przynęt gumowych

rd1_68

Pytanie

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

no to możne ja bylem tym pierwszym ;)

przykład

http://m.castorama.pl/organizer-prosperplast-nor-16.html

sa rożne wielkości - cena około 16-28zł

(model NOR ... i cyfr po nim oznacza wielkość)

te sa najbardziej pojemne

post-50670-0-16109500-1361101356_thumb.jpg

sa tez rożne typy zapiec pudełek

post-50670-0-23733600-1361101027_thumb.jpg

ten typ zapięcia najlepiej mi sie sprawdził

zalety - pojemne, tanie, można samemu sobie organizować przegrody, nie topią gum

w google szukaj pod hasłem

"prosperplast opakowania NOR"

Edytowane przez @Wojti

• 0

Mam troszkę inne niż te powyżej. Coś koło 24,99 zł kosztowały za sztukę . Trzymam w nich gumy, główki, woblery. Mocne, nie otwierają się i jest na czym usiaść na łódce jak jest mokra ;)

Mam identyczne. Płaciłem również 25zł. Widziałem w Makro i w Tesco (w Tesco kilka złotych droższe). Nie widzę uzasadnienia w inwestowanie w coś markowego i droższego - te sprawdzają się pod każdym względem.

• 0

Tez  popieram te pudło z castoramy Tomkowi nawet polecałem ;] bardzo fajne i nie drogie porównując do tych z wedkarskiego kongerow to cena rewelka ;]   ja za swoje takie mniejsze zaplacilem 6 zl w castoramie  a takie wieksze na duze kopyta/RIppery kosztowaly od 13 zł do 25 jesli dobrze pamietam ;]

Edytowane przez rafaelo1996

• 0

Bardzo dziękuję za liczne odpowiedzi.

Dlatego pytam o pudło na gumy bo czytałem gdzieś na forum , że niektóre pudełka powodują odbarwianie gum.

Mam jeszcze pytanie , czy ten system Zerust w pudłach Flambeau sprawdza się i metalowe elementy nie są poddane korozji.

Pozdrawiam wszystkich.

• 0

Witam.

Ja posiadam jedno pudełko Flambeau Zerust od chyba 2008 roku na gumy i blachy (dokładnie model Tuff Tainer 4006 Zerust) i nie zauważyłem przez ten czas śladów korozji, co najważniejsze jakość wykonania tego pudełka jest bardzo wysoka, wytrzymałe zawiasy i trwałe zapięcia powodują, że spokojnie mogę przenosić w nim nawet bardzo ciężkie przynęty, oczywiście regulowane przegrody też posiada ;)

• 0

A ja kupiłem ostatnio torbę Kongera ref 970 006 006

http://www.konger.pl/?q=pl/content/katalog-konger-2013

4 duże pudła do których mieszczą się swobodnie duże gumy i woblery (mieści się swobodnie Savage Swim&Jerk 19cm i 30 centymetrowa imitacja węgorza)

Przegródki w pudłach regulowane są na długości więc długie przynęty wchodzę bezproblemowo.

Dodatkowo torba ma 1 dużą kieszeń u góry (na jeszcze jedno pudło w razie potrzeby albo inne rzeczy) i 4 małe kieszenie po bokach i z przodu na drobiazgi

Jak chcesz mieć wszystko razem do kupy to chyba fajne rozwiązanie (szczególnie jak łapiesz na łódce)

Torba kosztowała coś koło 120 złociszy (razem z pudłami)

Jak przeliczysz po 25 zł za pudło to torba za 20 wychodzi więc myślę że spoko cena

PS to nie reklama sklepu wędkarskiego :-)

• 0

http://allegro.pl/torba-spiningowa-konger-jedyna-wyprzedaz-big-bag-i3023209887.html

koles chce bardzo małą kase - nie pisze tylko czy z pudłami czy bez

a tu normalnie ze sklepu

http://allegro.pl/konger-torba-wedkarska-z-pudelkami-46x32x28-i3025885886.html

Edytowane przez viertek