woblery z Bielska Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Chyba masz zaolejone powietrze. Sprawdź (lub po prostu daj, jeśli nie masz) filtr oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek1982 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 O widzisz Janusz coś w ty może być zaglądne do tego filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam, spróbuj zmatowić lakier papierem ściernym przed malowaniem 600 lub 800.Farbka jest dość rzadka i taki będzie efekt na lakierze.Być może obmacałeś wobki i są tłuste od palców. Jeśli masz filtr na wyjściu to nie powinno być oleju w powietrzu.Malowanie aero warto pobawić się na starych woblerach, szczególnie jeśli malujemy nową farbką. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 mietek1982 wygląda to tak jakby farba była zbyt mocno rozcieńczona tak jak GregorS wspomniał. Miałem niemalże identyczny efekt jak malowałem pigmentami, dałem ciutkę za dużo wody i dupa a jak zagęściłem to było ok. Z createx'em jeszcze nie miałem takiego przypadku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalosix Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Ja maluję samochodowymi akrylami wodnymi, nitro to przeżytek. Ja również maluje akrylami samochodowymi wodnymi i choć zapach niby nie jest uciązliwy to na mnie bardzo źle działa i zle się pozniej czuje . No ale od tego są wkoncu maski ... i moim zdaniem to podstawa W mieszalni mi powiedzieli ze wodne są bardziej szkodliwe dla organizmu niz te nitro-ale ja tam nie wiem , nie znam sie Panowie, trochę odgrzebię wątek, bo nie daje mi to spokoju. Chciałbym się dowiedzieć gdzie można dostać lakiery samochodowe akrylowe wodne. Bo pytając w trzech różnych mieszalniach we Wrocławiu, to usłyszałem odpowiedzi, że albo nie ma takich lakierów, bo są albo bazy, albo akryle i ewentualnie wodorozcieńczalne, ale w tym ostatnim przypadku cena za litr wynosiła około 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi