Skocz do zawartości
  • 0

Walka o drapieżniki.

Jozi

Pytanie

Jestem po zebraniu sprawozdawczo-wyborczym w moim kole.No ciekawie to wygląda na ok 200 członków w kole wędkarskim,natomiast na zebraniu 29 osób,nasakra jakaś i dyskusje na forum, że PZW i Pan Grabowski ma się dobrze mijają się z celem.Zawsze będzie miał się dobrze miał przy takiej indolencji nas wędkarzy.Pomijając sprawę frekwencji postawiłem sobie za cel walkę o drapieżniki, szczupaka i sandacza.

Więc złożyłem 2 wnioski:

1.Zmianę limitu zabierania powyższych gatunków ryb z 2 sztuk do 1.

2.Zakaz zabierania ryb z łowiska powyższego gatunku powyżej 70cm.

No i lekko zawrzało a miłośikom białka woda się zagotowała :lol:  :lol: :lol:  :lol: . 

O ile pierwszy wniosek przepadł w głosowaniu to drugi stosunkiem głosów 11za, 10przeciw został przyjęty.Droga przez mękę, Zarząd Koła wystąpi do Zarządu Okręgu z wnioskiem i mała szansa istnieje na ratowanie dużych ryb.To też zasługa mojego kolegi, którego głos w tej sprawie był decydujący :) .

Dzień zaliczam do udanych :)  :) :)  :)  :)  :)  :) . 

• Like 8

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

..... 200 członków w kole wędkarskim,natomiast na zebraniu 29  ...

frekwencja - pozostaje bez komentarza, smutne

jednak jak widać tym którym bardzo zależny i coś robią w słusznym kierunku udaje sie czasami cos słusznego "wywalczyć"

@Jozi tak trzymaj - masz u mnie wielkiego PLUSA + Lubię to

• 0

@Wojti pachniało linczem, wytłumaczyłem kolegom wędkarzom  że jak mam ochotę na rybę to zakładam 18zł jako przynętę i 1g filetów soli mam w podbieraku :lol:  :lol: :lol:  :lol: . 

No było wkurwienie jak 11 do 10 za wypuszczaniem ryb powyżej 70cm :lol:  :lol: :lol:  :lol: . 

Powiedziałem kumplowi do ucha że go z...ię jak nie będzie głosował za.Jego głos przeważył.

Edytowane przez Jozi

• 0

ja na zebraniu miałem mniejszą procentowo frekwencję ok 40os na 650 członków.

A wysłannik z okręgu na pytanie moje kiedy zlikwidują rybaków na Zalewie Zegrzyńskim odpowiedział: przecież płacą 3 tyś PLN rocznie to mają prawo łowić i podobno nie jest to do przeskoczenia bo ministerstwo narzuca taki wymóg z tym że w Oplolu i Toruniu to samo ministerstwo już nie narzuca.

• 0

Teraz liczę na zrozumienie Zarządu Okręgu :) .Z ciekawych wniosków został jeszcze przegłosowany wniosek dotyczący  zakazu zabierania lipieni od ujścia Hoczewki w dół :) .

W obecnym roku jest ten zakaz więc jest szansa na dalsze działania.Wreszcie aby połowić nie trzeba będzie jechać na OS.

• Like 1

• 0

Brawo Juzek  ;)

Jesli się tylko chce to można :)

U mnie w kole jeszcze nie było zebrania jednak już wnioski uszykowane.

Ponadto został złożony wniosek o wyłączenie z całkowitego wedkowania trzech dużych zatok połączonych z Odrą do końca maja w celu ochrony tarła jakie się tam corocznie odbywa ( sandacz - szczupak )

W ubiegłych latach była wyłączona tylko jedna zatoka a efekty tego już są widoczne w postaci liczniej poławianych ryb drapieżnych.

Co niektorych doprawadziło to do szybkiego odparowania wody  :lol: z głowy :lol:  :lol:  :lol:

W tym roku jak się dowiedzą ze wszystkie trzy zatoki są wyłączone to co poniektórych pewnie trafi ........ :P

Wnioski już są zatwierdzone przez komisje ochrony wód i tylko podpis prezia Okręgu :D

• 0

Teraz liczę na zrozumienie Zarządu Okręgu :) .Z ciekawych wniosków został jeszcze przegłosowany wniosek dotyczący  zakazu zabierania lipieni od ujścia Hoczewki w dół :) .

W obecnym roku jest ten zakaz więc jest szansa na dalsze działania.Wreszcie aby połowić nie trzeba będzie jechać na OS.

u mnie dzisja zebranie było w kole tyle że ja w pracy siedze jak ta dupa :/

• 0

Przyjechał na zebranie kolega z Zarządu Okręgu gdzie na zebraniu w kole które ma coś ponad 50 członków przyszło coś 13 osób, wymagana ilość aby zgodnie ze statutem wybrać Zarząd,Komisję Rewizyjną i Sąd Koleżeński :D .

Masakra jakaś w dzisiejszych czasach.

• 0

U mnie jak usłyszeli że chcą podnieść wymiary niektórych ryb drapieżnych to było tylko słychać na h..j opłacamy karty wędkarskie,najlepiej dla nie których to pozwolić żeby brali z wody wszystko co się rusza to mordy by im się śmiały od ucha do ucha.