Skocz do zawartości

PENN SLAMMER

Jarpo

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy :D)))))))

odnosząc się do informacji o lansowaniu sie napisałem, że jak komuś to potrzebne i chce i musi i lubi to się może lansować bo ten kołowrotek w sklepie kosztuje ~600zł :D))))

http://zbik.fishing.pl/wedkarstwo/kolowrotki/kolowrotki-spin ningowe/penn-slammer

Ja mam świadomośc, że z Allegro, sprowadzane z zagranicy etc to te młynki są w bardziej ludzkich cenach :D) :D. Jednak jak ktoś nie potrafi szukać, nie chce mu się, albo po prosu lubi przepłacać to może w SKLEPIE kupić slammerka właśnie za kwotę o jakiej pisałem powyżej. :D

Oczywiście wsystko co napisałem nalezy potraktować w kategoriach żartu :D

Skoro już jesteśmy przy tym kołowrotku to się podpytam o szpulę do 360tki :D ... bo jakoś, jej w ludzkiej cenie znaleźć nie mogę :D.. pomożecie?

Przyznam też, że jak już pozajeżdżam pozostałe kołowrotki to (o ile dalej będą dostepne na rynku slammery) to dokupię sobie ich więcej :D.

ad ArturZ a co to za sklep? Internetowy czy nie?

ad Tarłoś

Pomyśleć, że kiedyś kupowało się ten kołowrotek za sześć stów - ale ktoś nieźle przycinał popatrz na cenę benzyny, tu dopiero przycinają :D... albo lepiej nie patrz bo Cię tak samo serce rozboli jak mnie :D

P.S jak sobie tak o cenach gadamy to mi się jeszcze marzą St. Croix'y, Lamiglasy i inne w cenach Team Dragonów :D

Połamania.

P.S jak sobie tak o cenach gadamy to mi się jeszcze marzą St. Croix'y, Lamiglasy i inne w cenach Team Dragonów :D

Połamania.

Jak byś się pobawił w rodbuilding samodzielnie, to byś dał radę, z niektóeymi modelami blanków, zejść do tej ceny B) (zakupy za oceanem). No chyba, że zaraz grecki kryzys dokopie Europie i złotówka znowu się osłabi na jakiś czas.

Sorki za OT :unsure:

• 3 tygodnie później...

Witam Panowie mozecie mi cos powiedziec?

ROzgladam sie bardzo powoli za czyms mocnym i pomyslalem o slammerku. problem taki iz w irlandii sprzeaja wielkoscie od 460 wzwyz (a to ma byc spinning) i tutaj ciekawostka 460 na szpuli (sprawdzilem sam) ma napisane 0,3 220m tymczasem na allegro taka pojemnosc szpuli jest opisana dla 360? co jest grane?

Szukam czegos z pojemnoscie 0,3 140-180m (220m to juz przegiecie i tak jakbym urwal 100 to bym przewijal calosc - podkladow nei uzywam.)

Pytanie drugie - jest sens szukac modelu USA czy CHINA daje rade identycznie?

Modelu made in USA nieużywanego raczej chyba nie trafisz. Moim zdaniem modele z azji i USA są identycznie wykonane: numery części na schematach są identyczne. Wątpię, aby materiał z którego wykonane są kołowrotki czymkolwiek się różnił. A złożenie kilkudziesięciu części do kupy raczej nie jest na tyle problematyczne, aby nie można tego było robić w Chinach. Tak swoją drogą modele USA i z Chin mogą mieć części produkowane w tej samej chińskiej fabryce - jeśli chodzi o napis made in ... to liczy się miejsce ostatecznego montażu (patrz samochody).

• 3 miesiące temu...

Witajcie

Panowie mam pytanie dotyczące kupna zapasowej szpuli do slammera

z tego co widzę to taka szpula

http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/73/33/41/1173334132

nie nadaje się do bezpośredniego założenia gdyż ze szpuli oryginalnej trzeba przełożyć elementy zaznaczone na niebiesko

http://images50.fotosik.pl/344/153b8b87c5de5547med.jpg

Wydaje mi się to dość niewygodne gdyby podczas wędkowania przyszło zmienić szpulkę

Pytam się gdyż chce uniknąć wszelkich nieporozumień podczas kupna. :mellow:

Nie kupuj niekompletnych szpul.

Kup taka, ktora mozesz zalozyc od razu i uzytkowac

Tak oczywiście tylko gdzie takę coś można dostać <_<

Zdjęcie szpuli zapożyczone z allegro od dość popularnego na j.pl sprzedawcy anastazja69(może ktoś niego kupował taka szpulkę )

mi właśnie rozchodzi się o kupienie kompletnej żeby nie było żadnej dłubaniny na rybach :mellow:

podziękował <_< nie wiem tylko czy będzie mi się kalkulować sprowadzanie jednej szpulki z USA :mellow: pochodzę dzisiaj po szczecińskich wędkarskich może trafie na kompletne szpulki bo wiem ze jakieś są dostępne za ~150 zł

Zagranica zawsze maja fajniejsze i tańsze rzeczy :mellow:

za szpulka porozglądam się w Niemczech bo tam właśnie kupiłem slammera, który wyniósł mnie bagatela 70E (~280zł) z przesyłka B)

A slammera mam zamiar sparować (w ramach choinkowego prezentu :lol: ) z kijkiem Overseas SW Spin 3 żeby był ładny komplecik i ciężka armata na rzekę

To znaczy, że szpula od 360 pasuje do 260 i odwrotnie ???

Jak kupowałem 360 , to trzymałem w ręku 260 i wydawał mi się mniejszy.

Szpule nie pasują bo jest akurat 260 węższa w miejscu mocowania szpuli reszta jest ponoć taka sam jak 360.Nich się lepiej wypowiedzą osoby które posiadają oba modele ja wiem to tylko z tekstów czytanych na naszym forum.Osobiście Posiadam jedynie Slammer'a 360

Mekamil. Proszę uprzejmie. :mellow:

Tutaj masz rozpiskę.Jardy przeliczysz na metry w tabelce Mono Cap.Mniej więcej rozeznanie może jakieś uzyskasz.

http://www.pennreels.com/images/spin_slammer_new.jpg

hmm ale to jest rozpiska w zaleznosci od wytrzymalosci a nie od srednicy. pytam o doswiadczenia uzytkownikow bo katalog w sklepie irlandzkim a dane z allegro to 2 rozne rzeczy (w irlandii min rozmiar 360 i teoretycznie ma na papierze pojenosc szpuli jak 260 z allegro)

Zdjęcie szpuli zapożyczone z allegro od dość popularnego na j.pl sprzedawcy anastazja69(może ktoś niego kupował taka szpulkę )

mi właśnie rozchodzi się o kupienie kompletnej żeby nie było żadnej dłubaniny na rybach :mellow:

czesc

@Wojciech_B, kupilem u anastazji69 slammerka z zapasowa szpula i z samej ciekawosci sprawdzilem jak wyglada. Otoz szpulka jest identyczna jak w kreciole i wyposazona we wszystkie elementy (na szczescie, bo napedziles mi troche stracha tym zdjeciem :D). Wydaje mi sie ze zdjecie do aukcji pochodzi z jakiejs stronki, dlatego moze wprowadzac w blad. Moge polecic tego sprzedawce, szybko i sprawnie, jednak przed ewentualnym zakupem lepiej sie upewnic czy wszystko jest na swoim miejscu :D

czesc

@Wojciech_B, kupilem u anastazji69 slammerka z zapasowa szpula i z samej ciekawosci sprawdzilem jak wyglada. Otoz szpulka jest identyczna jak w kreciole i wyposazona we wszystkie elementy (na szczescie, bo napedziles mi troche stracha tym zdjeciem :D). Wydaje mi sie ze zdjecie do aukcji pochodzi z jakiejs stronki, dlatego moze wprowadzac w blad. Moge polecic tego sprzedawce, szybko i sprawnie, jednak przed ewentualnym zakupem lepiej sie upewnic czy wszystko jest na swoim miejscu :D

To mnie uspokoiłeś. Czekam aż na allegro pojawią się szpulki i będę dzwonił zęby być pewnym na 1000% :mellow: