Jack__Daniels Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Koledzy ))))))) odnosząc się do informacji o lansowaniu sie napisałem, że jak komuś to potrzebne i chce i musi i lubi to się może lansować bo ten kołowrotek w sklepie kosztuje ~600zł )))) http://zbik.fishing.pl/wedkarstwo/kolowrotki/kolowrotki-spin ningowe/penn-slammerJa mam świadomośc, że z Allegro, sprowadzane z zagranicy etc to te młynki są w bardziej ludzkich cenach ) . Jednak jak ktoś nie potrafi szukać, nie chce mu się, albo po prosu lubi przepłacać to może w SKLEPIE kupić slammerka właśnie za kwotę o jakiej pisałem powyżej. Oczywiście wsystko co napisałem nalezy potraktować w kategoriach żartu Skoro już jesteśmy przy tym kołowrotku to się podpytam o szpulę do 360tki ... bo jakoś, jej w ludzkiej cenie znaleźć nie mogę .. pomożecie?Przyznam też, że jak już pozajeżdżam pozostałe kołowrotki to (o ile dalej będą dostepne na rynku slammery) to dokupię sobie ich więcej .ad ArturZ a co to za sklep? Internetowy czy nie?ad TarłośPomyśleć, że kiedyś kupowało się ten kołowrotek za sześć stów - ale ktoś nieźle przycinał popatrz na cenę benzyny, tu dopiero przycinają ... albo lepiej nie patrz bo Cię tak samo serce rozboli jak mnie P.S jak sobie tak o cenach gadamy to mi się jeszcze marzą St. Croix'y, Lamiglasy i inne w cenach Team Dragonów Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 P.S jak sobie tak o cenach gadamy to mi się jeszcze marzą St. Croix'y, Lamiglasy i inne w cenach Team Dragonów Połamania.Jak byś się pobawił w rodbuilding samodzielnie, to byś dał radę, z niektóeymi modelami blanków, zejść do tej ceny (zakupy za oceanem). No chyba, że zaraz grecki kryzys dokopie Europie i złotówka znowu się osłabi na jakiś czas. Sorki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 A jeszcze 3 miesiące temu liczyłem na dolara w granicach 2.60 w przciągu 4-5 miesięcy. Trudno. Ja na jakiś czas mam zakupy zrobione. Podejrzewam, że i tak nie przerobię tego w rok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Artur Z. podasz namiar na tą 360-tkę za 330,00 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Witam Panowie mozecie mi cos powiedziec?ROzgladam sie bardzo powoli za czyms mocnym i pomyslalem o slammerku. problem taki iz w irlandii sprzeaja wielkoscie od 460 wzwyz (a to ma byc spinning) i tutaj ciekawostka 460 na szpuli (sprawdzilem sam) ma napisane 0,3 220m tymczasem na allegro taka pojemnosc szpuli jest opisana dla 360? co jest grane?Szukam czegos z pojemnoscie 0,3 140-180m (220m to juz przegiecie i tak jakbym urwal 100 to bym przewijal calosc - podkladow nei uzywam.)Pytanie drugie - jest sens szukac modelu USA czy CHINA daje rade identycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Modelu made in USA nieużywanego raczej chyba nie trafisz. Moim zdaniem modele z azji i USA są identycznie wykonane: numery części na schematach są identyczne. Wątpię, aby materiał z którego wykonane są kołowrotki czymkolwiek się różnił. A złożenie kilkudziesięciu części do kupy raczej nie jest na tyle problematyczne, aby nie można tego było robić w Chinach. Tak swoją drogą modele USA i z Chin mogą mieć części produkowane w tej samej chińskiej fabryce - jeśli chodzi o napis made in ... to liczy się miejsce ostatecznego montażu (patrz samochody). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Witajcie Panowie mam pytanie dotyczące kupna zapasowej szpuli do slammeraz tego co widzę to taka szpula nie nadaje się do bezpośredniego założenia gdyż ze szpuli oryginalnej trzeba przełożyć elementy zaznaczone na niebiesko Wydaje mi się to dość niewygodne gdyby podczas wędkowania przyszło zmienić szpulkę Pytam się gdyż chce uniknąć wszelkich nieporozumień podczas kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Nie kupuj niekompletnych szpul. Kup taka, ktora mozesz zalozyc od razu i uzytkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Nie kupuj niekompletnych szpul. Kup taka, ktora mozesz zalozyc od razu i uzytkowac Tak oczywiście tylko gdzie takę coś można dostać <_< Zdjęcie szpuli zapożyczone z allegro od dość popularnego na j.pl sprzedawcy anastazja69(może ktoś niego kupował taka szpulkę )mi właśnie rozchodzi się o kupienie kompletnej żeby nie było żadnej dłubaniny na rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Sprobuj tedy http://cgi.ebay.com/Penn-slammer-360-new-box-spare-spool-onl y-/110453281490?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19b78752d 2#ht_1906wt_1133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Sprobuj tedy http://cgi.ebay.com/Penn-slammer-360-new-box-spare-spool-onl y-/110453281490?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19b78752d 2#ht_1906wt_1133 podziękował <_< nie wiem tylko czy będzie mi się kalkulować sprowadzanie jednej szpulki z USA pochodzę dzisiaj po szczecińskich wędkarskich może trafie na kompletne szpulki bo wiem ze jakieś są dostępne za ~150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 nie zebym mial w tym interes. bo nie mam ale jak kojarze ten sklep to cos tam poza szpulka maja w ofercie powodzenia ze slammerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Zagranica zawsze maja fajniejsze i tańsze rzeczy za szpulka porozglądam się w Niemczech bo tam właśnie kupiłem slammera, który wyniósł mnie bagatela 70E (~280zł) z przesyłka A slammera mam zamiar sparować (w ramach choinkowego prezentu ) z kijkiem Overseas SW Spin 3 żeby był ładny komplecik i ciężka armata na rzekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Panowie nie napisze mi nikt nic o rozmiarze?ktory rozmiar penna pomiesci 100m+0,30?(tak kolo 150 najlepiej) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwoFlower Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Tutaj masz rozpiskę.Jardy przeliczysz na metry w tabelce Mono Cap.Mniej więcej rozeznanie może jakieś uzyskasz. http://www.pennreels.com/images/spin_slammer_new.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Czy dobrze mi sie wydaje że 260 od 360 rozni sie jedynie szpula, a body i bebechy sa identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwoFlower Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Czy dobrze mi sie wydaje że 260 od 360 rozni sie jedynie szpula, a body i bebechy sa identyczne Owszem kolego Hubertus zgadza się.Tak też czytałem wielokrotnie na naszym forum w różnych tematach gdzie wymieniano opinie o Penn Slammer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 To znaczy, że szpula od 360 pasuje do 260 i odwrotnie ???Jak kupowałem 360 , to trzymałem w ręku 260 i wydawał mi się mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Tutaj masz rozpiskę.Jardy przeliczysz na metry w tabelce Mono Cap.Mniej więcej rozeznanie może jakieś uzyskasz. http://www.pennreels.com/images/spin_slammer_new.jpgSzukałem tej tabeli kilka razy i nie mogłem znaleźć. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwoFlower Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 To znaczy, że szpula od 360 pasuje do 260 i odwrotnie ???Jak kupowałem 360 , to trzymałem w ręku 260 i wydawał mi się mniejszy. Szpule nie pasują bo jest akurat 260 węższa w miejscu mocowania szpuli reszta jest ponoć taka sam jak 360.Nich się lepiej wypowiedzą osoby które posiadają oba modele ja wiem to tylko z tekstów czytanych na naszym forum.Osobiście Posiadam jedynie Slammer'a 360 Mekamil. Proszę uprzejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Tutaj masz rozpiskę.Jardy przeliczysz na metry w tabelce Mono Cap.Mniej więcej rozeznanie może jakieś uzyskasz. http://www.pennreels.com/images/spin_slammer_new.jpg hmm ale to jest rozpiska w zaleznosci od wytrzymalosci a nie od srednicy. pytam o doswiadczenia uzytkownikow bo katalog w sklepie irlandzkim a dane z allegro to 2 rozne rzeczy (w irlandii min rozmiar 360 i teoretycznie ma na papierze pojenosc szpuli jak 260 z allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Zdjęcie szpuli zapożyczone z allegro od dość popularnego na j.pl sprzedawcy anastazja69(może ktoś niego kupował taka szpulkę )mi właśnie rozchodzi się o kupienie kompletnej żeby nie było żadnej dłubaniny na rybach czesc@Wojciech_B, kupilem u anastazji69 slammerka z zapasowa szpula i z samej ciekawosci sprawdzilem jak wyglada. Otoz szpulka jest identyczna jak w kreciole i wyposazona we wszystkie elementy (na szczescie, bo napedziles mi troche stracha tym zdjeciem ). Wydaje mi sie ze zdjecie do aukcji pochodzi z jakiejs stronki, dlatego moze wprowadzac w blad. Moge polecic tego sprzedawce, szybko i sprawnie, jednak przed ewentualnym zakupem lepiej sie upewnic czy wszystko jest na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 czesc@Wojciech_B, kupilem u anastazji69 slammerka z zapasowa szpula i z samej ciekawosci sprawdzilem jak wyglada. Otoz szpulka jest identyczna jak w kreciole i wyposazona we wszystkie elementy (na szczescie, bo napedziles mi troche stracha tym zdjeciem ). Wydaje mi sie ze zdjecie do aukcji pochodzi z jakiejs stronki, dlatego moze wprowadzac w blad. Moge polecic tego sprzedawce, szybko i sprawnie, jednak przed ewentualnym zakupem lepiej sie upewnic czy wszystko jest na swoim miejscu To mnie uspokoiłeś. Czekam aż na allegro pojawią się szpulki i będę dzwonił zęby być pewnym na 1000% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi