Zack Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam,mam pytanie jak w temacie , podczas rzucania plącze się końcowy odcinek( jakby był skręcony),wina sznura? (shimano biocraft WF 7 F),czy błędy rzutowe?,jest to irytujące i uniemożliwia mi dłuższy wyrzut pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Plącze się? Znaczy się "zdycha" w końcowej fazie rzutu? O tym sznurze wiem tyle co nic, a za dużego doświadczenia muchowego nie mam. Spróbuj zmienić długość przyponu? Może to również wina techniki rzutu, a co za tym idzie jej dynamiki i płynności. Po wiadomości stwierdzam, że zaczynasz muchować, tak? PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Tak zaczynam dopiero,chodzi mi o wysnuty z kołowrotka końcowy odcinek sznura który spoczywa na ziemi,skręca się i plącze i przeszkadza w rzutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Tak zaczynam dopiero,chodzi mi o wysnuty z kołowrotka końcowy odcinek sznura który spoczywa na ziemi[/b],skręca się i plącze i przeszkadza w rzutach. Witam,mam pytanie jak w temacie , podczas rzucania plącze się końcowy odcinek( jakby był skręcony),wina sznura? (shimano biocraft WF 7 F),czy błędy rzutowe?,jest to irytujące i uniemożliwia mi dłuższy wyrzut pozdrawiam Daniel Zrozumiałem całkowicie na opak, myślałem o końcówce sznura (dosłownie). Zapewne tak, to wina sznura. Czy jakiekolwiek prostowanie coś da, nie powiem, niech ktoś z długoletnim stażem się wypowie. Sądzę, że to jedynie wina jakości sznura. PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi