phalacrocorax Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Cześć,Tak się składa, że za kilka dni prawdopodobnie będę w okolicy zbiornika Siemianówka. Mam pytanie do kolegów znających ten zbiornik czy warto tam się wybrać z wędką czy lepiej sobie dać spokój? Czy łowienie z brzegu ma sens czy konieczna jest łódź? Będę miał pewnie niewiele czasu na ewentualne łowienie więc nie chciałbym tego czasu zmarnować. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. P.S. Interesuje mnie głównie łowienie szczupaków na jerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Cześć@Phala,znam ten zbiornik dość dobrze i jakbyś zadał to pytanie kilka lat wstecz to odpowiedział bym Tobie,że warto .Niestety przez kilka lat rybacy zrobili swoje ,niemniej jednak znając łowisko można jeszcze wykręcić szczupłego,a trafiają się całkiem przyzwoite rybki.Co do łowienia z brzegu stanowczo odradzam.Najlepsze miejscówki dostępne są tylko z łodzi,a nawet jak znajdziesz dostęp do wody z brzegu(będzie ciężko)to z pewnością będzie tam również człowiek z gruntówką.Z wypożyczeniem łodzi jest ciężko(bynajmniej ja nie wiem gdzie).Jeżeli jednak będziesz zaopatrzony w jakieś pływadełko to do jerkowania zdecydowanie polecam Tobie tzw.mały zbiornik,odnajdziesz go łatwobo będziesz musiał przepłynąć pod wiadukten kolejowym.Jeżeli będziesz zainteresowany,to namiary na dobre miejscówki wyślę Tobie na priv .Ps.nie zapomnij o dodatkowej opłacie.Ja płacę 50pln za sezon+100troling(nie wiem jak w Twoim okręgu)1dzień ok15pln.Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmario73 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 WitamNie byłem dawno na Siemianówce, bo w czerwcu ostatni raz. Połowiliśmy trochę okoni i to ładnych okoni natomiast ze szczupakiem było gorzej . Podobno woda w tym okresie (lipiec, sierpień)jest strasznie brudna kwitnie aż do jesieni ale okoń bierze. Z brzegu raczej nie połowisz komfortowo a o łódź jest ciężko.Napisz koniecznie jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Nie zauważyłem wątku dlatego dopiero teraz. Z brzegu jest ciężko bo płytko. Hm jedynie może na Kanale Rudzkim koło m Bondary mozna porzucać z brzegu.Teraz ładnie bierze okoń na górkach, oczywiście konieczna łódź, co do szczupaka to trolingowcy sieją spustoszenie. 3 napływy i do bagażnika i tak cały dzień ... Niestety na Siemianówce mało kto wypuszcza ryby, a bo to duży zbiornik a bo to daleko jechałem itp.Do łowienia również polecam mniejszy akwen za nasypem - jest tam zakaz trollingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dzięki wszystkim za pomoc.Byłem, widziałem i... nawet wędki nie wyjąłem. Po pierwsze nie miałem jak się okazało czasu, po drugie nie miałem łodzi. Zbiornik jest fajny, wydaje się idealny do jerkowania, zwłaszcza ta mniejsza część odgrodzona groblą.Myślę, że jeszcze tam wrócę tyle, że z własną łodzią Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 CześćJa byłem w niedziele i niestety nie połowiłem .Siadały same maluchy.Wyjąłem 5 sztuk ale w przedziale 40-50cm,kolega trfił sumka na slidera ale też niedorostka(62cm).Brania były dopiero jak popłynęliśmy na mały,wcześniej zero. Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Jak to? Na dużej części akwenu wolno trolować a za mostem, na płytszej stronie już nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Tak, na mniejszej części za mostem jest zakaz trollowania. Spokojnie da się powędkować na spin/cast bez jakiegoś tam trollingu - troling dla leniuchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Pewnie nie ma czego żałować, bo na płytszej stronie jest naprawde płytko... tam trzeba tylko łapać na lekki sprzęt, z reki... Często tam bywasz? Jak jest teraz? Woda się oczyszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Wcześniej bywałem częściej, niestety nie posiadam łódki z kolegą i kilka wyjazdów ze spinem z brzegu nas zniechęciło. mamy teraz bliżej łowisko w którym można złowić krokodyla Gdyby ktoś chciał sprzedać łódkę na Siemianówce proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmario73 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 I co był ktoś w Niedziele na szupłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Też mam za 3 tygodnie Siemianówkę w planach. Jest gdzie wypożyczyć łódkę?? Jakieś stanice, ośrodki czy coś takiego? Słyszałem, ze problem z tym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Ja bym może i wybrał się potrolingować na Siemianówkę... nocleg może byc w hotelu w Bondarach, albo w jakiejś kwaterze... a łódką z silnikiem mam swoją własną... tylko boję się, czy pogoda nie będzie zbyt anginowa... Kiedy byś się tam wybrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi