Harjer Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Dwa w nowym dekorze, (jeszcze lepsze od poprzedników) - woblery do połowów szczupaka, okonie. Najczęściej atakowane i zjadane przez szczupaki Łamany: dł. 12 cm, waga 27,5 g, pływający, zanurzenie do ok. 3,5 m. Trolling/spinningKlasyczny: dł. 11,5 cm, waga 26,5 g, pływający, zanurzenie max do ok. 1,70 m.Wykonane z drewna lipy. Harjer Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Harjer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Od grudnia intensywnie ucząc się poznaję tajniki i szereg niespodzianek, robienia przynęt z pianki. Gdy powtarzalnie wychodzą już z odlewów bardzo dobre egzemplarze, powstało wiele form i wzorników do nich. Nowy sezon i kilka nowości w sensie nieznacznego poprawienia desingu niektórych owadów. Tym razem są to wzorniki - prototypy do formy Konik polny zielony, świerszcz i chrząszcz (chcący "oderwać" się od wody,z lekko rozchylonymi osłonami skrzydeł)-robiony na smużaka do połowu kleni.Co z tego będzie zobaczymy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Przestoi nie ma, robi się, robi się - chyba, że choroba jest silniejsza Noski - woblery pływające typu "swim whizz" Skończony dekor na noskach. Suszenie do lakierowania. Nosek - pstrąg, 12,5 cm, 22,5 g., zanurzenie od 0 - 0,5m. Wobler na głowacicę. Nosek - płoć, 12,5 cm, 22,5 g,, pływający, zanurzenie od 0-0,5 m i od 0 - 1 m. Wobler do połowów głowacicy, wiosennego szczupaka i nocnego sandacza. Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Tym razem coś mniejszego ! - woblerki pstrągowe i okonki Woblery pstrągowe, dł. 6,5 cm, waga od 4,5 - 5,5 g, pływające Woblery pstrągowe - sprawdzone na jesiennych łowiskach w ubr. - łowne ! Woblery na szczupaczka i kluski,(klenie), dł. 6 cm, waga 7 g., pływające Nowe wobki realistycznych okoni, dł. 6 cm., pływająca i tonące Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Okonki wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Dla mnie także są "miodem na serce" Uważam, że wyszły zarąbiście Dzięki.Wiosną - tej zimy - w polowaniu za kleniem, na rzekach obwodu wrocławskiego i wałbrzyskiego rewelką w łowności, (w przyłowach potokowców) były pstrągówki: strzebli potokowej i pasiaczek niebiesko czerwony. Ciekaw jestem jaka ich łowność będzie wiosną ? Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Super te okonki , Jerzy czy mógłbyś filmik zrobić jak one pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Oczywiście, będzie, ale troszkę to potrwa. Jeszcze muszę nałożyć jedną warstwę lakieru, potem wkleić stery - no i niestety tylko do wanny ! Wszystko na zewnątrz skute lodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Super te okonki , Jerzy czy mógłbyś filmik zrobić jak one pracują No i już jest Edytowane 25 Maja 2017 przez Harjer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 a miał być breloczek , - jak na breloczki to są super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jurek chyba musisz zamontować sobie większą wanne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 a miał być breloczek , - jak na breloczki to są super .I zrobiło się "dwa w jednym" ! Jednak inspiracją do zrobienia tego był mój Kolega, który uwielbia łowić okonki i to on zamówił u mnie zrobienie mu takiegoż breloczka i tak to się zaczęło O ! kilka pozostało - zaraz je puszczę Może komuś się spodoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jurek chyba musisz zamontować sobie większą wanne Kurcze ! Dla mnie to koszmar robienie takich filmików z pracy wobków w wannie i nad wodą w jednej ręce z aparatem a w drugiej z kijem. Kiedyś poślizgnąłem się na kroplach wody, która spłynęła z wobków na posadzkę i wpadłem bokiem do wanny przy robieniu takich filmików Telefon, odfrunął gdzieś pod sufit i cały rozłożył się na części na posadzce, a wodę wycierałem w przedpokoju i kuchni - rzucając w okól mięsem Jak będę modernizował swój warsztacik to może zrobię długi 2 m zbiornik do sprawdzeń i ustawień wobków z pompą wodną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Harjer; Przez Ciebie mnie żona z domu wygoni. A tak zbierałem na Walentynki.Kupiłem Twoje dwa okonie . Są po prostu "PRZEKOZACKIE" . Wiem, dziwne słowo ale do ch...ry, one wyglądają na prawdziwe i ta praca. SZACUN ...człowieku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dzisiaj rano na pływalni miałem możliwość przetestować parę wobków, między innymi nowo zakupionego od Ciebie "NOSKA".Jestem naprawdę ............... zaskoczony. Wykonanie i praca w 100% pokryła się z tym co obiecałeś.Wobler tak pracował ogonem na wszystkich kółeczkach , że sam miałem chęć wskoczyć do wody i dziabnąć go w tyłek.... .Cieszę się , że spotkałem kogoś , kto nie tylko ładnie potrafi mówić o swoim wyrobie ale również absolutnie wykonuje"rewelacyjną robotę".Wobler "MIODZIO" . Szczupaki bójcie się....Proszę o info przy następnej produkcji , bo chcę kupić parę w różnych kolorach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Cieszę się z tak przyjemniej opinii. Dziękuję za docenienie mojej pracy Staram się jak mogę i na tyle, na ile potrafię, by nie zawieść Tych, którzy używają moich przynęt Pozdrawiam ps. mam jeszcze, tzw. "aski", które niebawem wypuszczę - oczywiście coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 A tak prezentuje się praca woblera: okonia z "przekąską" http://www.youtube.com/watch?v=TY7gmg8aVXg Okoń żółto czerwony, Wykonanie reczne z drewna lipy, dł. 6 cm, waga 8,5 g, zanurzenie 1,5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Mało mu dupiny nie urwie ale pracuje świetnie . To jest to.Pracuj dalej ku naszej radości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Fajny ten okonek, a z tym chwostem pracuje trochę jak łamany wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dzięki. Chwościk jest troszeczkę w/g mnie za duży i on znacznie wyhamowuje akcję woblera - stąd taka praca wobka, ale wabiąca. Ster musiałem zrobić o nietypowym kształcie, by nie było niespodzianki w wydobyciu z niego "duszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Lubię jak przychodzi jakiś pomysł do zrobienia czegoś innego. Myśl ta od dawna za mną chodziła, ale ciągle było to odkładane na później.Mam na myśli woblera do typowego połowu szczupaka - model DR, ale w mojej wersji "dziobasa" Już chyba niewielu pamięta "dziobaski" - maluchy do połowów pstrąga, klenia, (są prezentowane na początku mojego wątku).Prezentuję nowy model na ten rok ( Faza po dekoracji woblerów i nałożeniu lakieru podkładowego )Dziobas - Okoń, 12 cm, 17g DR, pływający (spinning/trolling)Łuska wyciskana i smużenie koloryzujące, zbliżające do naturalnego wyglądu przynęty (zielenią) skomponowaną z czterech kolorów farb, przy zmienianiu bocznym pozycji woblera sprawia, że widzimy boczne odblaski dwóch kolorów ! zieleni i srebra łuski oraz ciemne pręgi boczne.Dziobas - Okoń DRDziobas - Płoć, 12 cm, 17g, DR, pływający (spinning/trolling) Dziobas - Płoć, DR Harjer Edytowane 26 Lutego 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) To są jako jedne z pierwszych moich modeli woblerów - dziobasków Kamikadze - tonący - na klenia, pstrąga i okoniaDziobaski 4 cm, pływające na klenia, pstrąga Pozdrawiam ps. Na spec. zamówienie, robiłem także i takiego dziobasa Dziobas - płoć do trollingu UWAGA: Zastrzegam kopiowania oraz wykorzystywania prezentowanych zdjęć !Harjer Edytowane 1 Lutego 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Harjer, mógłbyś troszkę szybciej rzeżbić te woblerki.Chciałbym kupić takiego Dziobaska ze sterem. Myślę o szczupakach w Szwecji.Jak myślisz....sprawdzi się ? Na jaką głebokość może zejść taki wobek ?I powiedz jeszcze , jaka to waga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Jasne Na pewno tak. Wow , na tamte potwory wzmocnię je przy lakierowaniu Spokojnie dojdzie do około 3 - 4 m w zanurzeniu. W trollingu wiadomo, że na długiej lince - zanurzenie będzie głębsze i uzależnione będzie także od kąta ustawienia wędziska. Waga opisywałem - 17 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Sezon na "kropka" w pełni Robimy wabiki. Ja zaczynam od "owadów jak w naturze" z mojej serii Bryzgun brzozowiec czerwony i niebieski (owady z rodziny szerszeniowatych), ale co ciekawe - nie mają żądła! Bryzgun brzozowiec czerwony, (owad z rodziny szerszeniowatych) samiec 4,5 cm, samiczka 4 cm, waga 2 g, pływająceDoskonała przynęta na pstrąga, klenia http://www.youtube.com/watch?v=w5pG3OTRhKY Bryzgun brzozowiec niebieski (szerszeniowaty), samiec, samiczka 4,5 i 4 cm, waga 2 g, pływające Grabarz pospolity, (żółty, czerwony) 4 cm, pływające, 1,5 g (do połowów pstrąga, klenia) PozdrawiamHarjer Edytowane 5 Lutego 2014 przez Harjer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi