Harjer Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Zabrane z warsztatu w fazie nakładania lakieru "Furio" - pasiaczki. Jaką kolorystykę jeszcze zastosować ? Jak uważacie ? Edytowane 27 Listopada 2014 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Jak dla mnie za mdło za mało "błyskoteki", brokatu, świecidełek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) No właśnie ! Tak postrzegamy swoimi osobistymi doznaniami kolorystykę przynęty. Coś nam bardzo się podoba - zarąbiste ! Czy to coś musi się podobać np. szczupakowi ?Czy niby ta mdła przynęta - dla nas, nie spowoduje zainteresowania drapieżnika, nie sprowokuje go do ataku. Skąd ta pewność ? Zasada jest jedna. Powiela się kolorystykę przynęt, które prowokują drapieżnika do ataku, które potocznie mówiąc są łowne !Szkoda, że wyeksponowane zdjęcia nie odzwierciedliły widoku co na niektórych woblerach naniesionego brokatu na grzbietach i bokach przynęt. Jednak jest ta delikatna nutka błysku, ale bez przesady @Pawelek 55 !Jeżeli np. Furio Fire i Furio Black Fire lub Furio Yelow fluo - są mdłe, to chyba z leszcza trzeba byłoby zrobić "błyskotekę", by...??? - nie wiem po co ! A pomyślałem, że otrzymałem konkretną podpowiedź Edytowane 25 Listopada 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Może to kwestia zdjęć, ale już kiedyś rozmawialiśmy na ten temat . Każdy widzi co innego Jedni wolą ogórki inni ogrodnika córki . Moja odpowiedź jest konkretna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Droga do celu jest kręta i trudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Wczoraj podczas rekrutacji, spotkałem młodego człowieka z Harrierem w dłoni, zrobiłem im zdjęcie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Jest piękny ! ( choć nie widać na nim "błyskoteki" ), ale jakże groźny !Ten spokój kryje w nim niesamowitego zabójcę ! Bałbym się spojrzeć mu z takiej odległości w jego oczy ! Ładne zdjęcie.Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Wczoraj podczas rekrutacji, spotkałem młodego człowieka z Harrierem w dłoni, zrobiłem im zdjęcie [...] Piękny ptak@guciolucky jaki to gatunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Sie chyba nazywa błotniak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Gatunek pochodzi ze Środkowej Ameryki, nie wiem jak się prawidłowo pisze nazwę ale jest to Harier (mogę zapytać chłopaka bo jutro będzie już u mnie w pracy). Ptak jest niesłychanie mądry chyba bardziej niż pies czy kot, po 2 tygodniach szkolenia nie ucieka, wykonuje polecenia i zawsze wraca na rękawice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Ciekawe - chętnie bym się dowiedział. Mi to wygląda na Jastrzębia Harrisa. edit: inaczej Myszołowiec (Parabuteo unicinctus) - taki pilnuje przed ptakami naszego wrocławskiego stadionu Sorki Harjer za offa... Edytowane 28 Listopada 2014 przez peekol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Furio - w akcji https://www.youtube.com/watch?v=W0DjLOrmido&feature=youtu.be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Wprawdzie to nie pora na tego typu woblery, ale zaprezentuję "Noski", (woblery 13 cm i o wadze 17 g, pływające) do połowów szczupaka na płyciznach i nocnego sandacza w nowej kolorystyce, (najczęściej zamawianej).Wobler charakteryzuje głębokość zanurzenia od 10 cm < 0,5 m oraz podwójna regulacja głębokości zanurzenia, (dwa tzw. "uszka" prowadzące) oraz drobna lusterukująca boczkami akcja. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Harjer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) WitamPostanowiłem zaprezentować ostatnią moją blisko siedmiotygodniową pracę nad sporą ławicą okonków W większej określonej serii, jedną lub dwie sztuki woblerów wykonuję w rezerwie, na wypadek, gdyby coś nie wyszło. W ten sposób zawsze pozostają mi jakieś egzemplarze i tak też stało się w tym przypadku. Ten z nadwyżki do mojej gablotki Woblery okoni wykonywane były z drewna bukowego, wszystkie w wersji pływającej o dł. 12,5 cm i wadze 40 g o zanurzeniu >2 < 5 m.Nietypową specyfiką zamówienia było to, by boki okonia były w sposób wyrazisty upodobnione do skóry rybiej z naniesioną drobniutką łuską. Nie ukrywam, że przystąpiłem do tej pracy z bardzo dużą obawą, szczególnie dot. zrobienia imitacji skóry rybiej, ale udało się ! Jesteśmy zadowoleni ! Siedem tygodni a ostał się jeden Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Kawałek eleganckiej roboty. Podoba mi się też przejście w płetwę ogonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Kawałek eleganckiej roboty. Podoba mi się też przejście w płetwę ogonową. Uf ! Było cholernie dużo pracy, aż czasami stawało się to nużące. Niejednokrotnie patrząc na to co jeszcze i jeszcze trzeba było zrobić - nie było chęci do rozpoczęcia pracy. Teraz przyszła kolej na mnie - idę pod nóż !!! Muszą mnie wyregulować ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 No to trzymamy kciuki żeby wszystko dobrze poszło!!!Zdrowia Jerzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Nie pierwszy nie ostatni - będzie dobrze Zdrowia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Wracaj szybko do pełnej formy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) SERDECZNE DZIĘKI KOLEDZY. Mam nadzieję, że skończy się dobrze, lecz zbliżający się czas "strugania" mnie nakręca mój strach, mam cykora !Pozdrówka ps. na czas H - wstrzymuję zamówienia Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Nie przejmuj się, będzie dobrze, cykora przed akcją każdy by miał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jureczku, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka. Nasze wody bez Twoich woblerków i Twojej pasji , to totalna pustka. Jak się podkurujesz Twardzielu , to szykuj coś na Szwecję , tak łownego jak te kupione od Ciebie w 2014r. "Okonie "wymiatały szczupaki a "Noski " ......niemiec płakał ze szczęścia jak mu jednego podarowałem , bo swoją skrzynkę zatopił na 15m , a skrzynka z piwem pływała dalej. Dziwak.... !!! Szczęśliwego Nowego Roku ...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Obolały, troszkę powykrzywiany !!! Ale jestem WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH I ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU ! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Najważniejsze że cało wyszedłeś Spokojnej rekonwalescencji i szybkiego powrotu do formy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi