Harjer Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Witam Nareszcie pierwszy cieplejszy, bardzo ładny dzień.Słoneczko mocno zaświeciło i już pojawiły się pierwsze owady wygrzewające się na kamyczkach Co niektóre jeszcze nie zdecydowały się na wyjście i pokazanie się ! (jak te młodziutkie biedroneczki).Wszystkie "robaczki" wykonane z drewna lipy Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 ciężkie lato nas czeka jak już wyłazi robactwo Swoją drogą bardzo fajne te insekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) ciężkie lato nas czeka jak już wyłazi robactwo Swoją drogą bardzo fajne te insekty No jasne. To co wyjdzie na ziemię można ominąć - wydłużając krok lub zboczyć z drogi. Gorzej, gdy nagle z góry spada nam coś na głowę Skulamy się i... ciągniemy kluseczki lub kropki Edytowane 14 Lutego 2015 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Jerzy, opanowała mnie chęć posiadania Super robota! Tak żywe, że chce się je pacnąć gazetą na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam Jurku, Widzę , że znowu jesteś rozpędzony ze swoimi "ślicznotkami" woblerkami.Zostaw dla mnie trochę tego towarku, niebawem się zgłoszę. Ale klenie będą miały cyrk w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Wow naprawdę imponujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Kapitalne owady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Kapitalne owady ! Przyjdzie czas, że rybki będą je cmokały Edytowane 17 Lutego 2015 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Jak co roku o tej porze, gdy robię przegląd swoich przynęt, nie mogę oprzeć się pokusie przejrzenia wobków - pasiaczków, okoni. Zawsze na dłuższy czas zawieszam na nich swój wzrok. Coś musi w tym być, że lubię bardzo je robić, może dlatego, że sam najczęściej ich używam jako przynęt na większe drapieżne, które także lubią je gryźć Nie chciałbym być powtarzalny, ale myślę, że co niektórym z Kolegów spodobają się moi ulubieńcy i dadzą co niektórym inspirację do tworzenia Edytowane 18 Lutego 2015 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Potwierdzam Jurku piękno tych okoni . Na te okonie młuciłem w zeszłym roku szczupaki w Szwecji.Świetnie pracują. Niestety znowu miałeś rację.... .Pozdrawiam...Zyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 świetne woblery, super wykonane tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Gdy wszystko fajnie wychodzi, to cieszy Dzięki No to zaśpiewam sobie: " biedroneczki są w kropeczki..." 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Pomalutku, pomalutku ku końcowi pierwszej serii woblerów do połowów powierzchniowych - NOSKÓW.To będzie moja nowość na ten sezon Woblerki 6 cm i wadze 8 g ze śliczną drobną akcją. Wykonywane będą z pianki PU w formie. Jako że miałem w swojej kanciapce nieproszonych "gości" !!! i ktoś pomyślał, że pianka to miód, więc mi ją zwinęli. Idzie nowa dostawa, nadchodzi czas jej "bicia" Kilka sztuk w prostym malowaniu Edytowane 19 Lutego 2015 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 No no ciekawy kształt i bardzo fajne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 No no ciekawy kształt i bardzo fajne malowanie Tak, to prawda, kształ b. ciekawy. Malowanie ?, proste, bardzo proste. Ja nazywałbym je "leniwym" Dlaczego ?, bo to jest zero wysiłku ze strony wykonującego.Jednakże ważne jest to, że tak proste molowanie daje fajne efekty. Często mawiam, że te tak proste przynęty, tzw. popaprańce stają się jak je nazywamy "Kilerami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Tak, to prawda, kształ b. ciekawy. Malowanie ?, proste, bardzo proste. Ja nazywałbym je "leniwym" Dlaczego ?, bo to jest zero wysiłku ze strony wykonującego.Jednakże ważne jest to, że tak proste molowanie daje fajne efekty. Często mawiam, że te tak proste przynęty, tzw. popaprańce stają się jak je nazywamy "Kilerami" Z tym też się zgodzę malowanie to akurat dla oka wędkarza...niejednokrotnie zdarza się, że jako tako pomalowane wobki robią w wodzie niezłe spustoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Z tym też się zgodzę malowanie to akurat dla oka wędkarza...niejednokrotnie zdarza się, że jako tako pomalowane wobki robią w wodzie niezłe spustoszenie Bardzo ważnym liczącym się elementem jest to, jaką tzw. "duszę" posiada dany wobler. To uzyskujemy poprzez min. odpowiednie umieszczenie dociążenia - ołowiu w określonym punkcie. To jak będzie się on zachowywał w wodzie zależy osoby, która go zrobiła Inne zachowania się przynęty w wodzie uzależnione są od sposobu, techniki prowadzenia. Pierwsza praca "gotowca" - Noska. Prezentacja pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Fajny ten nosek , w nocy bedzie robil robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Tym razem tylko "zasmużę" https://www.youtube.com/watch?v=AFW4C4iWc7Q Edytowane 22 Lutego 2015 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 A kiedy te małe Noski będą w sprzedaży. Mam duże i się sprawdzają rewelacyjnie. Więc młodszy braciszek mile widziany do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 A kiedy te małe Noski będą w sprzedaży. Mam duże i się sprawdzają rewelacyjnie. Więc młodszy braciszek mile widziany do kompletu. Wiesz, że mam dobre serce Więc Zyga masz je jak w banku. Wyszła mała seria testowa i jest OK. Teraz wylewki muszą dojrzewać a później tylko praca, jak się chce mieć satysfakcję. ps. mówią, że rozdaję przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Wahadła inaczej. Dokładnie dwa lata temu, ( w lutym 2013 r.) zaprezentowałem moje wahadła zrobione inaczej - z drewna lipy Niestety, ale duża ich część pozostała w wodach na zaczepach. Jedno popłynęło z sumem, "torpedą". Nie wytrzymał węzeł plecionki. Przyszedł czas uzupełnić zapasy i z lekką nadwyżką własnych potrzeb, prezentuję moje kolejne egzemplarze, min. w designu "robali" Ich długość wynosi 7,5 cm, waga 35 g.Charakteryzują się chybotliwą pracą na boki. Podrywane z dna odskakują na bok z całym obrotem wokół własnej osi.Głównym przeznaczeniem jest spinning i cast na Odrze oraz akweny stałe w połowach sandacza i suma.Rąbek tego jak to robię Edytowane 27 Lutego 2015 przez Harjer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Tak prezentuje się to w wodzie, w akcji. https://www.youtube.com/watch?v=V7fZ6Cm_hok Pozdrawiam Całkowite zakończenie prac, tzw. gotowce Edytowane 21 Marca 2015 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Gratuluję oryginalnego pomysłu z wahadłami. Nie miałem okazji oglądać innych niż metalowych. Ale rzadko używam wahadłeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Kiedyś, sytuacje zmuszały do tego, by zrobić to, samemu. Czasami tak o to powracam do tamtych metod i pomysłów z tą różnicą, że obecnie robi się to bez porównywalnie łatwiej, ( mam na myśli materiały, narzędzia, których w tamtych dawnych latach nie było dostępnych ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi