godski Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 To chyba o mnie mowa. Poproszę wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 To chyba o mnie mowa. Poproszę wszystkie. Pomyślałem, że będzie OK, inaczej i chyba tak jest. Damy im grubszą skórę, czas nie nagli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jest super. I jeśli maja taka pracę jerkopodobną jak 11,5 cm to nawet hiper. Nie nagli.... . Grubsza skóra na grubego zwierza się przyda. Mniemam, że przy tej wadze i wielkości chodzą jeszcze płycej niż te 11,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jest super. I jeśli maja taka pracę jerkopodobną jak 11,5 cm to nawet hiper. Nie nagli.... . Grubsza skóra na grubego zwierza się przyda. Mniemam, że przy tej wadze i wielkości chodzą jeszcze płycej niż te 11,5 cm. Przede wszystkim przy tej długości są szersze i w korpusie nieco grubsze. Ostateczna ocena będzie Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perla Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Witam,Dziś w związku z tym iż miałem troszkę czasu , ruszyłem nad wodę celem przetestowania swojego kleniowo -jaziowego fenixa .Zabrałem pudełko z wobkami na łódź i dzida na przelewowe główki .Rzeka Odra konkretnie ujście Wart do Odry.zatrzymałem się na jednym z przelewów zacząłem obławiać sowimi pewnymi wobkami po15 minutach bez brania .Wiec zacząłem zmieniać przynęty.Na wędkę trafił Pływak żółtobrzeżek którego dostałem na testy od kolego Harjera okazał sie o znakomitą kleniową przynętą wobler świetnie trzyma się nurtu ( naprawdę super ) oraz ma piękną równą prace co bardzo sobie cenie .Złapałem na niego 7 kleni co prawda nie były to duże okazy ale jak na taką wodę oraz pogodę to naprawdę dobry wynik .poniżej fotka z połowów .Od dziś Pana wobler trafił do pierwszej trójki łowych klenio jażiów Ps. z checią kupił bym od Pana jeszcze kilka kleniowo-jaźiowych przynęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Witam,Dziś w związku z tym iż miałem troszkę czasu , ruszyłem nad wodę celem przetestowania swojego kleniowo -jaziowego fenixa .Zabrałem pudełko z wobkami na łódź i dzida na przelewowe główki .Rzeka Odra konkretnie ujście Wart do Odry.zatrzymałem się na jednym z przelewów zacząłem obławiać sowimi pewnymi wobkami po15 minutach bez brania .Wiec zacząłem zmieniać przynęty.Na wędkę trafił Pływak żółtobrzeżek którego dostałem na testy od kolego Harjera okazał sie o znakomitą kleniową przynętą wobler świetnie trzyma się nurtu ( naprawdę super ) oraz ma piękną równą prace co bardzo sobie cenie .Złapałem na niego 7 kleni co prawda nie były to duże okazy ale jak na taką wodę oraz pogodę to naprawdę dobry wynik .poniżej fotka z połowów .Od dziś Pana wobler trafił do pierwszej trójki łowych klenio jażiów Ps. z checią kupił bym od Pana jeszcze kilka kleniowo-jaźiowych przynęt Super. Dziękuję za opinię z testów. Cieszę się, że ten model chrząszcza sprawdza się. Zakładałem z pewnością, że będzie on łowny i tak jest. Potwierdza to opinia Kolegi i poprzednika. Na opinię pozostałych "Testerów" czekam Ja osobiście zapiąłem na nie dwa kleniki, lecz niestety bez wymiaru Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam Od dawna chodziła za mną myśl, by zrobić jerka, który odzwierciedlałby realistyczny wygląd karpia i karasia. Problemem nie było zrobienie modelu wzorca, gdyż to uzależnione jest li tylko od tego jak się wyrzeźbi detale. Te starałem się zrobić tak, by pasowały one zarówno do karpia jak i karasia, mam na myśli pysk, głowę i skrzela rybki.Mamy dużo łowisk w których pośród białorybu jest karp, ale są także duże drapieżniki, jak szczupaki, które zajadają się min. karpikami.Stąd ten pomysł i zrobienie na początek Jerka - karpia.Prezentuję kilka sztuk mojej pracy i mam nadzieję, że przypadną do gustu szczupaczkom i Wam drodzy Koledzy Pozdrawiam.Harjer Prezentacja pierwszych testów na akwenie wodnym. Fotki: jak powstawał jerk - carp 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 W poszukiwaniu nowych wzorów jerków, ( wersja S 10,5 cm, pow. 50 g) W fazie lakierowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 W poszukiwaniu nowych wzorów jerków, ( wersja S 10,5 cm, pow. 50 g) W fazie lakierowania. Śliczne cukiereczki Wypróbuję je na Żarnowcu/już zamówione /na mamuśki.Przydałyby się jeszcze w kolorze percha Da się zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Troszkę czasu mnie tutaj nie było Powracam do jesiennej ubr. mojej nowości - woblerów szczupakowych Extreme. Tym razem w innym designu. Ciągle w poszukiwaniu czegoś nowego Zrobiłem próbne malowanie czterech woblerów, dwa z okleiną alu z wyciśniętą łuską - jako kiełbie i kolejne dwa bez okleiny alu, ale z ciekawym wzorem,(malowaniem), nie wiem jak je nazwać Dł. 13 cm, waga 29 g Woblery są w fazie lakierowania i do wklejenia sterów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Tutaj - pasiaczki, okonie.Dwie wersje przynęt: jerk w wersji pływającej (F) 10,5 cm, waga: 39 g i wobler klasyczny w wersji real (F) 11,5 cm, waga: 37 g. Obie przynęty wykonane z drewna lipowego z okleiną alu z wyciskaną łuską. Pozdrawiam Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Któregoś dnia, gdy lało jak z cebra przeglądałem swoje kleniówki. W ręku miałem woblerka bezsterowego - paletkę. Zastanawiałem się co zrobić na bazie jego wielkości i kształtu, coś w rodzaju "łezki" z uwidocznionym mocno kształtem brzuszka. Tak oto wpadł mi pomysł by zrobić woblerka "pstryk", gdyż strzelenie palcami tzw. pstryk dał mi świetną inspirację do zrobienia nowego wzoru woblerka kleniowego i nadanie mu tej nazwy. I tak o to powstał ten 3 cm maluszek o świetnej drobnej akcji, wadze ok. 3 g i jak okazało się podczas testów świetnej łowności. https://www.youtube.com/watch?v=0eR7UxUhKz0&feature=youtu.be 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Na jego rzeczce dziś klenie nie biorą ! Spadamy z tąd !!! Chrabąszcze majowe 3 cm, 1,5 g Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Harjer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Jeden z kolegów napisał właśnie do mnie, że zastosowana kolorystyka w ostatniej serii moich jerków - nie odpowiada jego gustowi. No cóż, ciężko dogodzić każdemu gustowi ! Ważnym jest, by określona przynęta była łowna i wiem, że tak jest, gdyż potwierdzają to Koledzy, którzy są w posiadaniu moich przynęt. Malowanie. Temat morze, każdy z nas ma określony styl i ulubioną oraz spradzonom gamę barw.Prezentuję poniżej swoje przynęty przy których teraz pracuję i są one w takiej kolorystyce, że rzecz jasna nie każdemu przypadną do gustu,ale one mają być łowne ! i takie są ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 WitamPrzedstawiam krótki film z podwodnej prezentacji pracy woblera szczupakowego Extreme i kilka fotek z obecnie dostępnych modeli. https://www.youtube.com/watch?v=otDx5eMUs4k&feature=youtu.be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Fajne te szczupakowce , beda w ofercie glebiej schodzace 5m-6m przy tej dlugosci , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Fajne te szczupakowce , beda w ofercie glebiej schodzace 5m-6m przy tej dlugosci , pozdrawiamWitamNiestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Woblerki kleniowo - pstrągowe 3,5 cm 3 g https://www.youtube.com/watch?v=lvaciHwAznc&feature=youtu.be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Wszystko fajne, zróżnicowane kolorystycznie, jest w czym przebierać pod konkretne akcje. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Człowiek stara się, a i tak każdemu nie dogodzi a rybki walą w ogon Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 9 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Woblery szczupakowe - ExtremePostanowiłem wrzucić filmik i zaprezentować jak one się mają w wodzie https://www.youtube.com/watch?v=uSnYYOL-VoE&feature=youtu.be Edytowane 9 Września 2015 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 9 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Woblery ze sterem krzesełkowym. Trochę czasu zabrało mi poszukiwanie sposobu zwiększenia w znacznym stopniu zanurzenia woblerów, których "oczko" prowadzące jest krótkie - umieszczone na "nosku" przynęty. Celem było jak zaznaczyłem duże zanurzenie, niezmienność charakterystyki pracy woblera oraz zmniejszenie oporu wody na ster.Wiele prób, testów przyniosło efekt i zadowolenie https://www.youtube.com/watch?v=tyAdYQpir5Y Edytowane 9 Września 2015 przez Harjer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Sporo czasu upłynęło, gdy tutaj ostatnio byłem ! aż musiałem się szukać Sumy, karasie i inne cuda, zebrałem siły i pomyślałem, że się uda. Nożyki, pilniki i tak o to pomalutku wystrugałem Odonatę - owada drapieżnego Ważka zielona - wobler do połowów pstrąga, klenia ( skala 1:1) Przynęta rzadko spotykana w postaci woblerów.materiał: drewno lipy.dł. 7 cmwaga: 5,5 gwolnotonący,akcja: po prostej z chybotaniem boczkami (lewo,prawo) uwidocznioną pracą skrzydeł 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Jak zwykle perfekt. Zdradzisz z czego skrzydełka? Gotowce, czy samemu robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Ważka ekstraklasa ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi