Skocz do zawartości

Woblery Harjera

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba mi wydaje się, że Twój czworonożny przyjaciel nie zjadł wszystkiego i za fotelem zalęgły się muchy  :) .

Muszki i pozostałe owady bardzo ładne. Będę musiał dać im szansę :) .

Co dusza życzyłaby sobie ? :) "Troszki" zostało ;)

Ps. nie myśl, że mam tak dobrze, żonka pogania mnie ! Codziennie muszę odkurzać, czarnuch pozostawia trochę sierści, ale na skrzydełka do robali nie nadaje się :D

Edytowane przez Harjer

Jurku wszystkie mi się podobają  :) . Ale zdam się na Twój gust. Ze dwa owady bym prosił, oczywiście wszystkie formalności muszą być przeprowadzone. Inaczej nie wezmę  :) . Mimo młodego wieku jestem konserwatywny i proszę bez szaleństw, zwłaszcza kolorystycznych.  :)

Jurku wszystkie mi się podobają  :) . Ale zdam się na Twój gust. Ze dwa owady bym prosił, oczywiście wszystkie formalności muszą być przeprowadzone. Inaczej nie wezmę  :) . Mimo młodego wieku jestem konserwatywny i proszę bez szaleństw, zwłaszcza kolorystycznych.  :)

To Ty nie wiesz jak żrą je kluchy, kropki i jaziory. :P Co będzie jak zeżrą te dwa - nic :D

Sławek dawaj adres na priv do wysyłki ;)

Harjer.....ja tez bym się wpisał  ;)

- świerszcz ziel/pomar. - 1x

- mucha - 2x

- bąk - 1x

- rośliniarka - 1x

poczekam cierpliwy jestem byle nie do sierpnia bo mi wyłowią wszystkie rybki w Sanie  :D

Wojtek. To co się wylęgło już odleciało. Przykro mi, że troszkę się spóźniłeś. Obecnie jestem na etapie pracy przy woblerach klasycznych. Jednak nie mówię nie, bo wiem, że gdy przyjdzie chęć postrugania  - to będę jeszcze je rzeźbił. ;)

ok...przyjąłem do wiadomości będę obserwował temat w takim razie  ;)

Nie wytrzymałem :D . Wyciąłem już obrysy korpusów, zacząłem rzeźbić, jednak świerszczy nie będzie :( To praca w międzyczasie.

Zapisałem Cię do oczekujących ;)

Tak tylko na dzisiaj dodatkowa praca, kilka sztuk owadzików. Może jutro będzie więcej?

Po wycięciu obrysów korpusów owadów w ruch poszedł nóż, ścięcie krawędzi, przygotowanie do dalszej obróbki - szlifowanie.

Ciekaw jestem czy ktoś z kolegów rozpozna jakie rodzaje owadów powstaną z tych prezentowanych surówek ? Ci którzy są w posiadaniu owadów ode mnie na pewno będą wiedzieć, a inni forumowicze ? ;)  

post-53112-0-26988900-1456516934_thumb.jpg

• Like 1

Góra osy/szerszenie, prawa mrówki, te z lewej na jakieś chrząszcze wyglądają, dół to to chyba takie niebieskie smukłe robale co już dawno temu w Twoich imitacjach widziałem ;)

Piotrek, niestety to nie będzie to :) . Cyt. "Góra osy/szerszenie,..." Byłeś blisko tego owadzika, jest podobny kształtem do osy, szerszenia, ale to nie będą one. Podpowiem, że wszystkie będą skrzydlate za wyjątkiem tych podłużnych. ;), ale one nigdy nie są niebieskie.

rośliniarka,chrabąszcz majowy,chrząszcz kózkowaty i szerszeń :P

Piotrek - studencie Ty mój ;) Mówiłem, że by coś odzwierciedlić - trzeba się temu dokładnie przyjrzeć. Super, trafiłeś z rośliniarką. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by pomalować ją również na szerszenia, który, gdy żądli także wygina ku dołowi odwłok. Pozostałe będą inne.

Cieszę się, że w szybkim czasie robisz niesamowite postępy. :)

• Like 1

Wiele "dobrych" robali robiłeś, nie wiem czemu ale z Twojej stajni jakieś niebieskie robale mi w pamięci utkwiły. Bryzgun jakiś tam był chyba niebieski? Teraz stangalia się przypomniała, pasuje w jeden korpus kształtem i ma łowny kolorek.

Piotrek - no co Ty ?, już tak się "zepsułem" :mellow:  :D

Tak, niebieskie, lub czarno niebieskie - to bryzguny brzozowce. Oczywiście podłużny kształt, to świetne owadziki szczególnie na pstrągi. Stangalie. występują w kilku odcieniach barw, ale sprawdzonymi kolorami są żółty i brązowo orzechowytakże super łowne.

Pozdrawiam. :)

Edytowane przez Harjer
  • Like 1

od góry Rogatek :)? ,mucha, bąk ,rośliniarka .

Byle nie za lekkie były ,Biedronki jeszcze mój zestaw castingowy ogarnia na lekko , a liczę na małe co nieco do pudełka .

Nie wiem jakie masz wielkości pudełeczek, ale ze dwa, (jak nie więcej) już chyba zapełniłeś "moimi" owadzikami.  ;)

Do  tych wymienionych dołożymy stangalię i możemy ruszać na rzeczkę :D

@teo  jak myślisz ile waży mucha :P Chcesz bym zrobił mutanta :D

Nie wiem jakie masz wielkości pudełeczek, ale ze dwa, (jak nie więcej) już chyba zapełniłeś "moimi" owadzikami.  ;)

Do  tych wymienionych dołożymy stangalię i możemy ruszać na rzeczkę :D

@teo  jak myślisz ile waży mucha :P Chcesz bym zrobił mutanta :D

Trochę ich mam ale na pewno nie tyle ile bym chciał ,połowę mi rozkradli jak tylko pokazałem  :P.

A co do muchy hmm możesz zrobić taką najedzoną .która żerowała na ołowiu albo zubożonym uranie  :D 

@teo   Cyt. "Trochę ich mam ale na pewno nie tyle ile bym chciał ,połowę mi rozkradli jak tylko pokazałem   :P.

A co do muchy hmm możesz zrobić taką najedzoną .która żerowała na ołowiu albo zubożonym uranie   :D"

Chciałbyś większą muchę- grubasa ? Ha,ha,. ciekawe  :D Wiesz, że dla Ciebie muszę ;) Podaj parametry ;)

• Like 1

Nad wodą latają owady, gdy wpadną do niej, ryby je pożerają.

W wodzie pływają ryby, większa pożera mniejszą ;)

Tak więc teraz to co wodzie z przynęt b. dobre jest na drapieżne :)

Jerki 5 cm, 12,5 g, tonące.  Opadając drobno lusterkują, podszarpując pracują jak slidery, w stałym prowadzeniu pracują szeroką "eską"

Andrzeju K.   Miały być w pięciu kolorach - są, wszystkie miały mieć mniej,  lub więcej paseczki - mają, dupki czerwone - są, podbrzuszki czerwone - są ;)

Na jednym z naszych jezior kol. Andrzej na te jerki bije rekordy w połowie szczupaków i okoni :)

post-53112-0-92296400-1456680114_thumb.jpg

Edytowane przez Harjer