Banjo Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Chyba mi wydaje się, że Twój czworonożny przyjaciel nie zjadł wszystkiego i za fotelem zalęgły się muchy .Muszki i pozostałe owady bardzo ładne. Będę musiał dać im szansę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Chyba mi wydaje się, że Twój czworonożny przyjaciel nie zjadł wszystkiego i za fotelem zalęgły się muchy .Muszki i pozostałe owady bardzo ładne. Będę musiał dać im szansę .Co dusza życzyłaby sobie ? "Troszki" zostało Ps. nie myśl, że mam tak dobrze, żonka pogania mnie ! Codziennie muszę odkurzać, czarnuch pozostawia trochę sierści, ale na skrzydełka do robali nie nadaje się Edytowane 22 Lutego 2016 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Jurku wszystkie mi się podobają . Ale zdam się na Twój gust. Ze dwa owady bym prosił, oczywiście wszystkie formalności muszą być przeprowadzone. Inaczej nie wezmę . Mimo młodego wieku jestem konserwatywny i proszę bez szaleństw, zwłaszcza kolorystycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Jurku wszystkie mi się podobają . Ale zdam się na Twój gust. Ze dwa owady bym prosił, oczywiście wszystkie formalności muszą być przeprowadzone. Inaczej nie wezmę . Mimo młodego wieku jestem konserwatywny i proszę bez szaleństw, zwłaszcza kolorystycznych. To Ty nie wiesz jak żrą je kluchy, kropki i jaziory. Co będzie jak zeżrą te dwa - nic Sławek dawaj adres na priv do wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Harjer ja tez się piszę na 2 muchy.Jak są to proszę odłóż do mojego następnego zamówienia. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Harjer ja tez się piszę na 2 muchy.Jak są to proszę odłóż do mojego następnego zamówienia. ..Nie obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Harjer.....ja tez bym się wpisał - świerszcz ziel/pomar. - 1x- mucha - 2x- bąk - 1x- rośliniarka - 1x poczekam cierpliwy jestem byle nie do sierpnia bo mi wyłowią wszystkie rybki w Sanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Harjer.....ja tez bym się wpisał - świerszcz ziel/pomar. - 1x- mucha - 2x- bąk - 1x- rośliniarka - 1x poczekam cierpliwy jestem byle nie do sierpnia bo mi wyłowią wszystkie rybki w Sanie Wojtek. To co się wylęgło już odleciało. Przykro mi, że troszkę się spóźniłeś. Obecnie jestem na etapie pracy przy woblerach klasycznych. Jednak nie mówię nie, bo wiem, że gdy przyjdzie chęć postrugania - to będę jeszcze je rzeźbił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 ok...przyjąłem do wiadomości będę obserwował temat w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 ok...przyjąłem do wiadomości będę obserwował temat w takim razie Nie wytrzymałem . Wyciąłem już obrysy korpusów, zacząłem rzeźbić, jednak świerszczy nie będzie To praca w międzyczasie.Zapisałem Cię do oczekujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Tak tylko na dzisiaj dodatkowa praca, kilka sztuk owadzików. Może jutro będzie więcej?Po wycięciu obrysów korpusów owadów w ruch poszedł nóż, ścięcie krawędzi, przygotowanie do dalszej obróbki - szlifowanie.Ciekaw jestem czy ktoś z kolegów rozpozna jakie rodzaje owadów powstaną z tych prezentowanych surówek ? Ci którzy są w posiadaniu owadów ode mnie na pewno będą wiedzieć, a inni forumowicze ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Góra osy/szerszenie, prawa mrówki, te z lewej na jakieś chrząszcze wyglądają, dół to to chyba takie niebieskie smukłe robale co już dawno temu w Twoich imitacjach widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Góra osy/szerszenie, prawa mrówki, te z lewej na jakieś chrząszcze wyglądają, dół to to chyba takie niebieskie smukłe robale co już dawno temu w Twoich imitacjach widziałem Piotrek, niestety to nie będzie to . Cyt. "Góra osy/szerszenie,..." Byłeś blisko tego owadzika, jest podobny kształtem do osy, szerszenia, ale to nie będą one. Podpowiem, że wszystkie będą skrzydlate za wyjątkiem tych podłużnych. , ale one nigdy nie są niebieskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 od góry Rogatek ? ,mucha, bąk ,rośliniarka .Byle nie za lekkie były ,Biedronki jeszcze mój zestaw castingowy ogarnia na lekko , a liczę na małe co nieco do pudełka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 rośliniarka,chrabąszcz majowy,chrząszcz kózkowaty i szerszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Wiele "dobrych" robali robiłeś, nie wiem czemu ale z Twojej stajni jakieś niebieskie robale mi w pamięci utkwiły. Bryzgun jakiś tam był chyba niebieski? Teraz stangalia się przypomniała, pasuje w jeden korpus kształtem i ma łowny kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 rośliniarka,chrabąszcz majowy,chrząszcz kózkowaty i szerszeń Piotrek - studencie Ty mój Mówiłem, że by coś odzwierciedlić - trzeba się temu dokładnie przyjrzeć. Super, trafiłeś z rośliniarką. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by pomalować ją również na szerszenia, który, gdy żądli także wygina ku dołowi odwłok. Pozostałe będą inne.Cieszę się, że w szybkim czasie robisz niesamowite postępy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Wiele "dobrych" robali robiłeś, nie wiem czemu ale z Twojej stajni jakieś niebieskie robale mi w pamięci utkwiły. Bryzgun jakiś tam był chyba niebieski? Teraz stangalia się przypomniała, pasuje w jeden korpus kształtem i ma łowny kolorek.Piotrek - no co Ty ?, już tak się "zepsułem" Tak, niebieskie, lub czarno niebieskie - to bryzguny brzozowce. Oczywiście podłużny kształt, to świetne owadziki szczególnie na pstrągi. Stangalie. występują w kilku odcieniach barw, ale sprawdzonymi kolorami są żółty i brązowo orzechowytakże super łowne.Pozdrawiam. Edytowane 28 Lutego 2016 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 od góry Rogatek ? ,mucha, bąk ,rośliniarka .Byle nie za lekkie były ,Biedronki jeszcze mój zestaw castingowy ogarnia na lekko , a liczę na małe co nieco do pudełka .Nie wiem jakie masz wielkości pudełeczek, ale ze dwa, (jak nie więcej) już chyba zapełniłeś "moimi" owadzikami. Do tych wymienionych dołożymy stangalię i możemy ruszać na rzeczkę @teo jak myślisz ile waży mucha Chcesz bym zrobił mutanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Nie wiem jakie masz wielkości pudełeczek, ale ze dwa, (jak nie więcej) już chyba zapełniłeś "moimi" owadzikami. Do tych wymienionych dołożymy stangalię i możemy ruszać na rzeczkę @teo jak myślisz ile waży mucha Chcesz bym zrobił mutanta Trochę ich mam ale na pewno nie tyle ile bym chciał ,połowę mi rozkradli jak tylko pokazałem .A co do muchy hmm możesz zrobić taką najedzoną .która żerowała na ołowiu albo zubożonym uranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 @teo Cyt. "Trochę ich mam ale na pewno nie tyle ile bym chciał ,połowę mi rozkradli jak tylko pokazałem . A co do muchy hmm możesz zrobić taką najedzoną .która żerowała na ołowiu albo zubożonym uranie :D" Chciałbyś większą muchę- grubasa ? Ha,ha,. ciekawe Wiesz, że dla Ciebie muszę Podaj parametry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Nad wodą latają owady, gdy wpadną do niej, ryby je pożerają.W wodzie pływają ryby, większa pożera mniejszą Tak więc teraz to co wodzie z przynęt b. dobre jest na drapieżne Jerki 5 cm, 12,5 g, tonące. Opadając drobno lusterkują, podszarpując pracują jak slidery, w stałym prowadzeniu pracują szeroką "eską"Andrzeju K. Miały być w pięciu kolorach - są, wszystkie miały mieć mniej, lub więcej paseczki - mają, dupki czerwone - są, podbrzuszki czerwone - są Na jednym z naszych jezior kol. Andrzej na te jerki bije rekordy w połowie szczupaków i okoni Edytowane 28 Lutego 2016 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Muchy doleciały. Twoja ręka nawet na chwile nie zadrźy. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 I do mnie dotarły owady, wykonanie mistrzowskie aż żal w wodę rzucać ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Muchy doleciały. Twoja ręka nawet na chwile nie zadrźy. ..Kiedyś Janusz napisał mi tak oglądając moje "struganki", cyt. " szklanka do połowy pusta, lub do połowy pełna." Często pomaga ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi