Harjer Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Super muszysko Masz cierpliwość do tych robali Graty.Uwielbiam robale ! Na tej fotce wygląda ładniej. Ma już dwie warstwy lakieru. Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Harjer 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Hehehe mucha że hej. Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jak obiecuję, tak jest. Są dwie części filmu Mucha XXL-Elka. Jak ja to robię ?By nie powtarzać się i zaśmiecać serwera, zainteresowanych zapraszam do ich obejrzeniatutaj: http://jerkbait.pl/topic/19561-filmy-instrukta%C5%BCowe-budowa-przyn%C4%99t/page-7#entry1884593Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Moja pasja. Owady 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Sprawka muchy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 O rany ! Tomek. Jak się cieszę U nas był podwyższony stan wód i nieczysta woda, więc XXL-Elki nie mogłem sprawdzać w tych warunkach.Gdy wypuściłem ją do Ciebie, musiałem dokładnie po próbach na tych zmąconych wodach myć ją spirytusem.A może to dlatego, że się upiła ? ona walnęła w niego Wielka radość. Dziękuję za śliczne zdjęcie.Chylę czoła mistrzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Mucha temu winna ... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Tomku.10 - na ! za znakomite zdjęcie i ukazanie przynęty. w paszczy klenia. Wow ! ale ją zassał Klenia ?, śliczna klucha ! Kurcze, jak ładnie ma uzłocone skrzela Teraz to już na 200% mam pewność, że muszą być muszki XXL.Czy ktoś zaprzeczy temu, że Tomka nazywam Mistrzem ?. Ja tego nie potrafię Ps. Tomku, wiesz, że to miód na moje serce Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 No, to już jest konkretny kleniozaur Nie dość, że duży, to jeszcze pięknie wybarwiony. Gratuluję Łowcy i Twórcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dziękuję za miłe słowa Kleń faktycznie piękny i ciężki grubasek, ale największą zasługę przy jego połowie miała muszka i moje szczęście które czasem mi sprzyja w niewiarygodny sposób 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Jak to było z muchą Na początku lutego zrobiłem prototyp muszki, który posiada skrzydełka zrobione również z drewna, (zdj. nr 1). Próby i testy nie były w pełni zadawalające.Dwa tygodnie później w tym samym formacie i wzorze zrobiłem je, ale już ze skrzydełkami z tworzywa folii, (zdj. nr 2). Ślicznie pływające na wodzie, (łowne),lecz do zastosowania tylko na super lekkim zestawie spinningowym.Kilku z Was prosiło o zrobienie - takiej większej, "uranowej" Tak też powstały muchy o dł. 4 cm i wadze 2,5 grama, XXL-Elki (zdj.3) Ostatecznie całe testy przeprowadził Kol. @Tomi 803 ( właściwie przez przypadek ) i udowodnił, że ten model muszki - sprawdził się i jest łowny, za co jestem mu niezmiernie wdzięczny. Ps. dot. testów spinnigowych chrząszcza wodnego - pływaka żółtobrzeżka. Gdy zostały wykonane przeze mnie, po moich testach, postanowiłem nieodpłatnie 20 szt. przekazać je Tym, którzy w zamian, przekażą mi swoje spostrzeżenia i opinie z łowisk.Moją porażką okazała się ta inicjatywa, gdyż z pośród osób, która weszła w ich posiadanie - tylko dwie osoby uczyniły to o co prosiłem, o spostrzeżenia i opinie. Pływak...? - jest cholernie łowny lecz i wiara potrzebna jest, by odnieść sukces Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Harjer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Jeżeli doszedłeś do wniosku, że można coś zmienić - zrób to ! Żabka zielona. (pływająca, powierzchniowa 7 cm ). Od modeli małych 3 cm do dużych 10 cm robię woblery żabek. Tylko jeden model żabki wykonuję poprzez odlewanie w formach. Jest to model 6 cm robiony z pianki PU. Dotychczasowe woblery żabek posiadały jedną kotwiczkę umieszczoną na brzuchu przy tylnych nóżkach. Zawsze przy prowadzeniu przynęty zachodzi duże prawdopodobieństwo zaczepu, szczególnie używając woblera na porośniętych roślinnością wodach, (płyciznach). Mając na uwadze właśnie ten fakt, że 6 cm żabka odlewana jest z pianki PU, postanowiłem bez większego trudu zmodyfikować woblera, czyniąc go bezzaczepowym. Hak umieszczony został na grzbiecie i zabezpieczony drucikiem sprężystym przed ewentualnym zaczepem. Zmodyfikowałem tylne nóżki, dodając im paletki, które świetnie upodabniają woblera do płynącej żabki poprzez chybotanie na boki. Tak wygląda to na filmie, który można obejrzeć tutaj: http://jerkbait.pl/topic/19561-filmy-instrukta%C5%BCowe-forumowicz%C3%B3w-budowa-przyn%C4%99t/page-7#entry1898288 Edytowane 4 Maja 2016 przez Harjer 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ciekawa konstrukcja Jurku. Żabka sama w sobie elegancka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Ciekawa konstrukcja Jurku. Żabka sama w sobie elegancka Konstrukcja uzbrojenia - nie nowość. Rzeźba żaby - moja Po prostu, prosty, szybki sposób modyfikacji woblera, który ma spowodować komfort połowów bezzaczepowych. Edytowane 4 Maja 2016 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Śpieszę donieść ze pływaki łowią... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Śpieszę donieść ze pływaki łowią... Inaczej nie może być Nie wystarczy mieć je w pudełeczku, trzeba mieć wiarę w daną przynętę i jej używać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Ostatnio kupiłem kilka owadów Twojego wykonania. Na żywo wyglądają jeszcze lepiej niż na zdjęciach, podziwiam za talent do tego typu przynęt i podtrzymuje - to jest wyższa szkoła jazdy, której nie podejmuje się Nie miałem jeszcze okazji przetestować, ale tak przygotowana przynęta, odpowiednio zaserwowana, na pewno przechytrzy niejednego kleksa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Przepraszam czy owady jak w naturze zapadły w sen zimowy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 No i wywołany zostałem do tablicy Odpowiadając Piotrkowi - w przyrodzie tak. W mojej pracowni fruwały od końca września i choć mrozów, dopiero teraz odleciały dużymi rojami. Cieszę się, że dzień w dzień nie muszę już ich oglądać.Teraz odpoczynek i przygotowanie na aktywny powrót na portal 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Witam Jeszcze chwila i małymi kroczkami zacznie nadchodzić przedwiośnie, wyruszymy na pstrągi - więc trzymając się tego tematu, rozpocznę dzisiejszą skromną prezentację swoich prac - od woblerów pstrągowych.Na ten sezon zrobiłem jeden model typowy model woblera na rzeki. Nazwałem go "River". Mały 5,5 cm o cienkim korpusie doskonale "tnie" wodę, trzymając się świetnie w nurcie a drobną agresywną akcją sprawia, że będzie przynętą łowną.Pozostałe modele woblerów w tym owad - stangalia, uzyskały tylko nowy design. Nowością kolorystyczną (rynkową) jest pstrąg źródlany. Przypomina mi moje rodzinne strony Kotliny kłodzkiej, gdzie do dzisiaj w potokach i źródłach żyje ten śliczny gatunek pstrążka.*** Kolejna prezentacja - woblery kleniowe (niebawem) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 W tym sezonie ekspansji owadów niestety nie będzie. Po cztero i półmiesięcznym codziennym struganiu robactwa z drewna lipy, które robione były na zamówienia - mam dość.Jednak na otwarcie nowego sezonu uruchomiłem kilka form, ( w tym jedna nowa na chrząszcza-chrabąszcza 2XL ) i na luzie troszkę się zebrało Woblerki kleniowe - dojrzewanie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Nie przebolałbym tego iż nie mam nic na wiosennego zanderka Więc w ruch poszła forma na woblery "noski" - świetny wobler na szczupaki i wszystkie pozostałe drapieżne. W trollingu poławiam nimi od wiosny do jesieni szczupaki, okonie i klenie, często uderzały w nie bolenie. Nieduża wielkość - 6 cm, baryłkowaty kształt i waga 9 g sprawiają, że wobler posiada doskonałą wyrzutność. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Obiecywałem sobie, że w tym roku odpuszczę z "wylęgiem" owadów. Po czasie, gdy ręce i oczy odpoczęły, nie robiąc nic, to nawet mój pies dziwnie się na mnie patrzy a żona często mówi, żebym się czym zajął, np. odkurzył mieszkanie Więc wstaję piję kawkę, spaceruję z mim czarnuchem i mam już poukładane co będę robił Najpierw obowiązki a później "dłubanka" i nie chodzi człowiek po mieszkaniu jak ... Tym razem coś mniejszego z owadów:* konik polny zielony, 32 mm * świerszcz 35 mm chrabąszcze:* majowy 25 mm* czarny 27 mmPo otrzymaniu zamówienia sterów pozostanie już tylko ich wklejenie i polakierowanie robactwa.***Jak musimy być okrutni ażeby takich żywych owadów używać do połowów ryb. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Żaba zielona wodna i żaba trawna. Chyba dwa lata temu zrobiłem pierwsze prototypy dużej żaby zielonej, jedna w wersji jerk, druga w wersji woblera. Obie przynęty trafiły do innych osób a mi pozostał szablon obrysu żaby. W końcu w tym roku przed nadejściem wiosny wziąłem się do pracy. Kolejna rzeźba i robienie kolejnego prototypu w wersji woblera podpowierzchniowego. W ten sposób powstała wersja ostateczna, wielokrotnie testowana i forma do tychże woblerów. Ukazałem budowę woblera min. w czterech częściach filmików instruktażowych. Przedstawiam film prezentujący woblery - żaby, przynęt do połowów szczupaków od maja do jesieni oraz do nocnych połowów sandaczy.Polecam zainteresowanym. Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez Harjer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Drodzy Koledzy.Na prośbę naszego Kolegi uprzejmie proszę o przeczytanie załączonego posta w linku:http://jerkbait.pl/topic/89525-na-pomoc-kubie-zbi%C3%B3rka-funduszy-na-proteze-po-amputacji-nogi/i z sercem o włączenie się do pomocy.Trzymajmy kciuki za powodzenie.Dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi