Michal Duzynski Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Jest tu nowy temat " Problemy z placzacym sie kkncowym odcinkiem sznura". Jesli jest to temat dotyczacy rzutow to bardzo mnie interesuje, ale ja przegladam to forum na mo telefonie i tego wlasnie tematu za cholere nie moge otworzyc. Daje mi komunikat ,ze czegos tam za duzo. Do kompa dostepu nie mam, wiec chcialbum zapytac czy ktos moglby skopiowac te 3 poaty i wkleic mi tu, bez zalacznikow jesli sa jakies. Dzieki i pozdrawiammichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Tak to leci w kolejności: ZACK/ Witam,mam pytanie jak w temacie , podczas rzucania plącze się końcowy odcinek( jakby był skręcony),wina sznura? (shimano biocraft WF 7 F),czy błędy rzutowe?,jest to irytujące i uniemożliwia mi dłuższy wyrzut pozdrawiam Daniel SALMO SALAR/ Plącze się? Znaczy się "zdycha" w końcowej fazie rzutu? O tym sznurze wiem tyle co nic, a za dużego doświadczenia muchowego nie mam. Spróbuj zmienić długość przyponu? Może to również wina techniki rzutu, a co za tym idzie jej dynamiki i płynności. Po wiadomości stwierdzam, że zaczynasz muchować, tak? PozdrawiamSalmo ZACK/ Tak zaczynam dopiero,chodzi mi o wysnuty z kołowrotka końcowy odcinek sznura który spoczywa na ziemi,skręca się i plącze i przeszkadza w rzutach. SALMO SALAR/ Zrozumiałem całkowicie na opak, myślałem o końcówce sznura (dosłownie). Zapewne tak, to wina sznura. Czy jakiekolwiek prostowanie coś da, nie powiem, niech ktoś z długoletnim stażem się wypowie. Sądzę, że to jedynie wina jakości sznura. PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Duzynski Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Czesc Daniel, mam nadzieje ze znajdziesz to tutaj.Opisz dokladniej co sie dzieje.Czy zbrojac wedke, przekladasz linke przez przelotki i potem jak 2m linki z przyponem lezy ci przed nogami to jest poplatane? Bo troche nie kumam jak na to spojrzec. Sprawdz, bo juz widzialem takie przypadki , czy nie nawinales linki running line do przodu a glowica na szpuli? Jesli jest wszytko ok nawiniete, rozciagnij sznur w rekach. A najlepiej byloby jakbys zrobil i dolaczyl zdjecie tej pokreconej lezacej linki.michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi