łukasz gamoński Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam. Chciałbym Was zapytać jakich główek jigowych używacie?Jakie polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 trochę tu jest: http://jerkbait.pl/topic/15447-glowki-jigowe/?hl=g%C5%82%C3%B3wki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 i jeszcze tutaj http://jerkbait.pl/topic/6585-mocne-glowki-jigowe/?hl=g%C5%82%C3%B3wki#entry1002165Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Krótko szybko i na temat 1. Miejsce - Gamakatsu, natomiast w tym roku biorę się również za Sasame ponieważ wydają się bardzo interesujące pod względem jakości i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Sasame są świetne jakościowo, ale cenowo . Ja ostatnio używam główek "Cayman"(Provocator) jeszcze się nie zawiodłem, to dobry (jak dla mnie) kompromis jakości i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 A ja polecam Mustada, są mega ostre i nie pamiętam spadów zanderków z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) ja polecam dragony te najmocniejsze tylko trzeba z nich usuwac te tarczki do trzymania gumy (jesli chce sie uzywac mniejszych i wezszych gumek) - skutecznie rozrywaja wiekszosc gum - bez tarczek niby kiepsko trzymaja gumke (zwlaszcza jak okonki ciagna za ogonek), ale za to sa mocne jak diabli i to w zasadzie jedyny parametr jaki mnie interesuje no glowce rozmiaru odpowiedniego do gumek 5cm wyciagnalem w ciagu 2 tygodni pewnie ponad 20 szczupakow (30-97cm) a na glowce nie ma sladu (gumek zmienilem kilka po obcinkach/obdarciach przez okonie).okazuje sie, ze dragon nie robi tych mocnych takich malych wiec te male musialy byc v-point 21, co nie zmienia faktu, ze v-point 40 tez sa super albo i lepsze Edytowane 4 Marca 2013 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYB@ Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ponieważ temat już nieco trąci stęchlizną to pomyślałem sobie ,że warto by może go odświeżyć.Tak więc na dzień dzisiejszy co byście polecili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ja ,polecam gamakatsu i Ownery, mocne Haki i sie tak szybko nie tępia na kamieniach ,na Mustadach sie troche przejechałem bo szybko sie tepia,a jak głłowka jest tępa to jest do wyrzucenia ,lepij wyzrzucic jak spiąć fajnego Zadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Dla Ownerów zalecam zachować ostrożność. Miałem ostatnio paczkę 1/0 z której większości wyrwałem uszko plecionką ~10lb. Aż żałuje że ich nie zbierałem, bo bym odesłał do Jaxona w paczce po główkach. Edit: Do najmniejszych Ownerów, np. pod okonia nie mam żadnych zarzutów. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Co do Ownerow te same spostrzezenia. Ja lamalem oczka zylka 0,19 w glowkach #1 i #2 na zaczepach. Po kilku takich akcjach wyrzucilem te glowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Ja ostatnio używam główek "Cayman"(Provocator) jeszcze się nie zawiodłem, to dobry (jak dla mnie) kompromis jakości i ceny. Też mam i złego słowa nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Na większości gum mam provocatory na reszcie mustady, moim zdaniem provocator o klasę lepszy a tańszy. Jedyny "minus" jest taki że nie rozginają się na zaczepach, z mustadem czy gamakiem zrobi się to bez problemu a tutaj raczej nie ma szans. Wiem że niektórym przeszkadza gruby drut w hakach (czemu to już nie mam pojęcia) i trzeba przyznać że provocator faktycznie ma haki wyraźnie grubsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Moje podstawowe haki to Gamakatsu i Sasame. Szczególnie przy sandaczu. Porównywalnie według mnie gamaki "delikatnie" ostrzejsze,ale te drugie mocniejsze. Jedne i drugie godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertouno Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 U mnie obecnie nr.1 to główki Sasame, dostępne u kolegi na forum str.http://jerkbait.pl/topic/58857-s-power-pro-promocja-p-line-tcb8-i-tcb-i-%C5%BCy%C5%82ki-p-line-super-oferta-g%C5%82%C3%B3wki-sasame-kotwiczki-owner-st36-gumy-mister-twister-usa-woblery- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Savagear od 7/0 w górę, poniżej 6/0 Daiwa Tournament i Mustad Classic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ja używam Kamatsu i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Z dragona V-point i Big Game. Sasame i Matzuo. Faktycznie kołnierze w większości głowek są masakryczne. A ja gumy często przezbrajam, bo łowię na róznych łowiskach. Nie wyobrażam sobie częstego przezbrajania Keitecha i Bass Assassina np.Dragonem Classic i Gamakiem. To oczywiście moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioSan Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Jakie główki jigowe polecacie do zbrojenia gum Keitech, konkretnie chodzi mi o modele Easy Shiner oraz Swing Impact Fat w rozmiarze 10cm.Łowię nimi na dość płytkich wodach i lekkim sprzętem więc ciężary główek to 3-5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Ja uzywam savage bo tylko takie glowki bez kolnierza sa dostepne w sklepie w ktorym robie zakupy stacjonarne .fajne sa tez mustady ale trzeba obciac kolnierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Gamakatsu ma bezkonkurencyjne haki. Trochę mały wybór kształtu haka i rodzajów główek i kołnierzy.Szkoda, że nie są zbyt popularne (o ile są w ogóle) główki z hakami o dłuższym trzonku, tzw. Xxlong.Dragon też bardzo dobre jakościowo główki.SG ma w dużych główkach świetny patent z dodatkowym uszkiem do mkcowania dozbrojki. O ile SG w oryginalnych przynętach i kotwicach luzem korzysta z Ownera i te są świetne, to w główkach jigowych są haki identyczne jak w Kamatsu, takie sobie powiedzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 (edytowane) ... nie ma i nigdy nie było nic lepszego od "starych" haczyków SASAME !!!Specjalnie pisze "starych", bo teraźniejsze już trochę odbiegają od "wzorca" ...Główki na hakach kupionych dawnoooo temu odlewam sam od ładnych kilkuuuu lat..... szkoda tylko , że moje zapasy haczyków bardzo się kurczą... , a takich już nie idzie obecnie kupić Edytowane 19 Września 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Do szczupłych gum bezkołnierzowe haki Dragon V-point Aggressor test ->> http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117185-glowki-jigowe-dragon-v-point-aggressor-recenzja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Wystarczą kombinerki i każde główki możemy mieć bezkołnierzowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Główki hayabusa mają kołnierz ale cienki i nie uszkadza gum nawet cienkich oraz sasame bez kołnierza ale z drutem zabezpieczającym przed zsówaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi