Skocz do zawartości
  • 0

III OGÓLNOPOLSKI ZLOT jerkbait.pl - 21-23 września - ZAPROSZENIE

admin

Pytanie

Z wielką przyjemnością chciałbym Was zaprosić na III Ogólnopolski Zlot jerkbait.pl. Zapraszamy zarówno spinningowców, castingowców, trollingowców, miłośników połowu na przynęty gumowe jak i maniaków jerkowania.

Zlot odbędzie się w dniach 21-23.09.2007 na wodach Zalewu Sulejowskiego. Naszą bazą będzie Ośrodek Wypoczynkowy „Wodnik” w Bronisławowie. Szczegółowe informacje na temat ośrodka znajdziecie pod niniejszym adresem www.wodnikbronislawow.pl.

Nasze spotkanie rozpoczynamy w piątek 21.09 o godz. 20:00, ośrodek jest do naszej dyspozycji do godz. 19:00 w niedzielę 23.09

Ze względu na ograniczoną dostępność sprzętu pływającego zmuszeni jesteśmy do ustalenia górnego limitu ilości uczestników – 30 osób.

Całkowity koszt imprezy od jednej osoby to 220 PLN. W koszt wliczone są: 2 noclegi (piątek/sobota i sobota/niedziela), 2 śniadania (sobota, niedziela), 2 obiadokolacje (piatek, sobota), wypożyczenie łodzi na dwa dni(dwie osoby na łodzi).

Koszt NIE obejmuje pozwolenia na tamtejsze wody, zatem każdy z Uczestników musi uregulować stosowne składki/dopłaty we własnym zakresie. Bardzo proszę aby przed wyjazdem upewnić się co do posiadania aktualnych dokumentów uprawniających do wędkowania.

Pokoje zarezerwowane są w pawilonie: 10 pokoi 2 os, 2 pokoje 4 os, 1 pokój 3 os. Każdy z łazienką, TV oraz lodówką. Jest też świetlica, na której będziemy organizowali wieczorne spotkania integracyjne – całkowita rezerwacja sali dla jerkbait.pl. Oprócz tego na terenie Ośrodka jest parking. Koszt miejsca parkingowego wliczony w imprezę.

Do dnia 16.09.2006 zbieramy zapisy chętnych. Proszę, więc o zapisywanie się na listę ( w niniejszym wątku). Liczba miejsc jest ograniczona i rozstrzygajace znaczenie będzie miała kolejnośc wpłat na rachunek bankowy, który podaję osobiście prywatną wiadomością zainteresowanym osobom. W razie braku możliwości przybycia na zlot wpłaconych pieniędzy nie zwracamy (płacimy za całość).

Podczas zlotu obowiązkowo stosujemy metodę Catch&Release. Na Zalewie można używać TYLKO silników elektrycznych. Silniki elektryczne, akumulatry, ładowarki do akumulatorów przywozimy ze sobą – nie ma możliwości wypożyczenia. Jeżeli ktoś ma kotwice na długiej linie rówenież nie zawadzi jesli zabierze ją ze sobą - niestety nie mamy wpływu na ten element wyposażenia.

Szczegółową agendę spotkania podam niebawem. Oczywiście na Uczestników czeka wiele atrakcji, m.in. postarmy się przeprowadzić kilka warsztatów – jerkowy, castingowy, spinningowy. Mam nadzieję iż III zlot jerkbait.pl okaże się szansą nie tylko na udaną integrację ale także wymianę doświadczeń i wspólną naukę w ramach naszego hobby.

Agenda naszego spotkania:

21.09.2007

20.30 - Obiadokolacja

21.00 - Nocne Polaków spotkania - Jak i gdzie na Zalewie Sulejowskim - informacje na temat łowiska.

22.09.2007

6.30 - Śniadanie

7:00 - wycieczka po zakup licencji do stanicy PZW Borkowice (dla tych co nie wykupia po drodze w piatek)

8.00 - 19.00 - Wędkowanie

13.00 - 15.00 - Dla chętnych - Pokaz castingowych technik rzutowych (6 - technik rzutowych, w tym do celu). Konkurs rzutu do celu dowolnym sprzętem (spinning, casting). Zapowiada się dobra zabawa. - Prowadzi Remek

20.30 - Obiadokolacja

21.00 - Projekcja filmów wędkarskich - IN-Fisherman 2006 -> super jakość, super filmy o musky, bassach, sumach ... jednym słowem każdy znajdzie coś dla siebie.

23.09.2007

6.30 - Śniadanie

8.00 - 17.00 - Wędkowanie

13.00 - 15.00 - Pokaz technik jerkowych - Prowadzenie Rognis_oko, Remek

18.00 - Pożegnanie

Agenda może się zmienić - przewidujemy jeszcze dodatkowe atrakcje, o których będziemy informowali.

Podczas zlotu nastąpi premiera dwóch zupełnie nowych przynęt produkcji Sławka (o skuteczności już się przekonaliśmy). Poza tym woblery w cenie jednocyfrowej!

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak się składa, że w prawie tym samym terminie (tzn. do soboty 22-IX) będę również z żoną spędzał urlop nad tym zbiornikiem :mellow:

Mam więc pytanie do Organizatorów imprezy :D

Bylibyśmy zainteresowani zjawieniem się na Zlocie jerkbait.pl w piątek wieczór oraz całą sobotę do wieczora (niestety w niedzielę rano musimy być w wawie).

Czy istniałaby możliwość zapisania się na listę (2 os.), tylko że:

- uczestnictwo piątek wieczór i sobota cały dzień

- bez noclegów (nocleg mamy w innym ośrodku)

- posiłki: obiadokolacja sobota

- parking: piątek wieczór, sobota cały dzień

- plus skorzystanie z oferowanej przez Organizatorów bazy sprzętu pływającego (nie będziemy dopływać do Was z drugiego brzegu zalewu )

?

Trochę to skomplikowane :D , ale super gdyby się udało

Pozdr.:D

Oczywiście - nie ma najmniejszego problemu.

Pozdrawiam

Remek

• 0

1. Remek

2. Sławek

3. Tommek

4. Friko

5. Mario

6. Mirat

7. MGOR

8. Włóczykij - 95%

9. Jozek - 80%

10. SzymusS

11. Żona SzymusaS :D

12. pablom

13. andrew

14. Spin1

Widzę że pomimo sezonu ogórkowego lista powoli się zapełnia, bardzo mnie to cieszy. Jak dobrze pójdzie naszym przewodnikiem po Zalewie Sulejowskim będzie prawdziwy koneser tego zbiornika - Sławek 'Oppeln' Bronikowski. Mam nadzieję że zabierze swój set na łódkę o którym mogliśmy przeczytać w artykule autorstwa Sławka.

Oczywiście z Remkiem postramy się również o wystawkę sprzętu castingowego i spinningowego, zawsze warto pokazać w praktyce to o czym pisze się na forum.

Bardzo cieszę się na promocję Sławkowych woblerów i jerków B)

Ze spraw organizacyjnych:

1/ namiary na konto na które trzeba wpłacać, zgodnie z zapowiedzią Remka, prześlę niebawem

2/ myslę że warto by było żeby osoby które się zapisują podawały informacje dodatkowe: czy dysponują silnikiem elektrycznym oraz czy dysponują transportem

Pozdrawiam

• 0

Dobra,

żeby to jakos pokukladac zrobimy tak: jak sie zbierze lista, odpytam kazdego na priv co do silnika, aku, transportu ew. wlasnej lodzi. Bede mial wtedy obraz co komu potrzeba, kto sie z kim ew. moze zabrac itp i wtedy logistyke bede juz na priv z Wami dogrywał. Chodzi o to zeby nie przyjezdzac z 30 silnikami na przyklad , bo potrzebne bedzie 2x mniej silnikow niz uczestnikow zlotu (2 osoby na 1 łodzi). Tak ze to juz na priv bedziemy dogrywac.

• 0

Niestety jestem zmuszony odwołać uczestnictwo w zlocie Jerkbait.pl

Powód: moje niedopatrzenie :huh:

Jak przeczytałem info od Remka i usłyszałem znajomo brzmiącą nazwę zbiornika Zalew Sulejowski, to ogromnie się ucieszyłem, że spędzam urlop nad tą samą wodą i będę mógł Was wszystkich w końcu poznać :D Jednak dzisiaj przy sprawdzaniu okazało się, że zaszła pomyłka, gdyż ja urlop spędzam nad zal. Solińskim (podobnie, jednak nie identycznie brzmiąca nazwa) :blush::blush:Embarassed

Stąd też, z bulem serca, odwołuję swoją rezerwację i przepraszam za wynikłe z tego zamieszanie

• 0

Myślę że coś tam połowimy :D Znajdziemy patent na Sulejowskie rybki. Zresztą Sławek 'Oppeln' Bronikowski pewnie coś nam podpowie. Okonie rzeczywiscie na Sulejowie trafiaja sie ładne, mam znajomych którzy z jezdza specjlanie na garby na Sulejow wlasnie.

Jezeli chodzi o szczupaka, to ja w zeszłym sezonie łowiłem szczupłe, co prawda na ZZ, w listopadzie, na półmetrowej wodzie - kiedy inni trzęsąc się z zmina jigowali za sandaczem, tak że z tymi stereotypami to róznie bywa