DamianeQ Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Kupiłem używane echo. Po włączeniu ekran napieprza jasnością jak na dyskotece. Co może być nie tak ? http://www.youtube.com/watch?v=FP7R-ijgHUY&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) Hm,a bezpiecznik masz podpięty na kablu do zasilania ,może jest jakieś przebicie? Edytowane 18 Lutego 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Może manualnie uszkodzony przycisk power ? cos takiego na amerykańskim forum wygmerałem : Lowrance will tell you it's the processor when it starts the backlight flashing "disco". However a lot of guys in various freshwater forums say it's the keypad sticking. I have seen posts where they talk about putting a drop of olive oil on the keypad and working the power button a bunch of times to work the oil in and others where they actually open the case and clean the contacts under the rubber keypad. I have done neither, but if my Lowrance craps out and it's either trash it or take a stab at fixing it, I vote to open the case and see what I can do. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianeQ Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) Z tym przyciskiem to szczerze nie mam pojęcia, zaraz to sprawdzę. #1Tak jest taki bezpiecznik. #2Dzisiaj jeszcze prze dzwonie do byłego właściciela zapytać co 5. Ale wydaje mi się, że przycisk pwr jest zepsuty bo jak wyłączam echo to zaraz z powrotem się włącza . Edytowane 18 Lutego 2013 przez DamianeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Tak jak napisał Wojciech_B: uszkodzony przycisk PWR. A jak jeszcze włączy się dźwięki jakiś alarmów to piszczy jak cholera.Najczęściej występująca po kilku latach usterka w serii X, LMS i LCX. Większość z nas ciśnie na chama ten pzrycisk i takie są tego efekty a wystarczy lekko go nacisnąc i przytrzymać przez chwilę.Da się to na jakiś czas wyeliminować ale jak juz raz wystąpiło to bedzie się po jakimś czasie powtarzać. Raczej nie do naprawienia na stałe - brak części zamiennych do modelu, który nie jest produkowany juz od jakiś chyba 5 lat.Należy rozebrać i wyczyścić przycisk on jest na jakiś grafitowych elementach. Jest podobno jakiś "szuwaks" czy inne smarowidło w sprayu którym można to psiknąć. Najlepiej zapytać jakiegoś speca od naprawy RTV.Po rozkręceniu może później występować parowanie ekranu ale nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianeQ Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Tzn. tak, były właściciel mi powiedział, że po wyjęciu z wody sonaru występuje ten problem. Ale gdy jest w wodzie wszystko działa. W weekend wybiorę się nad wodę to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 W domu na sucho powinno działać bez mrygania ekranu. Bez podłączonego przetwornika także będzie działało i powinno zachowywać sie stabilnie. Włącz sobie symulator, jeśli wariuje też na symulatorze to masz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 na pewno uszkodzony przycisk Power. Kiedyś był taki spec w W-wie który mi to zreperował. Ale z tego co wiem to już nie naprawia. Mówił, że to się zdarza w tych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 witek Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 na pewno uszkodzony przycisk Power. Kiedyś był taki spec w W-wie który mi to zreperował. Pan Tadzio na Wale Miedzeszyńskim zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 witam kto to może naprawić znacie jakiegoś szpeca włącznik czasami nie działa, to znaczy żeby wyłączyć echo musze odciąć prąd z aku i tu sie zrobił problem bo cokolwiek zmieniłem to sie skasowało Poza tym zaważyłem że włącza się pod świetlenie ekranu i dopiero po wejściu w meni mogę je wyłączyć- nie przyciskiem i tak za każdym razem nie można jej włączyć z przycisku i wyłączyć- dopiero jak odłączę kabel od aku. bądź podłączę kabel i nacisnę przycisk power się włącza z podświetlonym ekranem Co jest nie tak czy coś się stało z włącznikiem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianeQ Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 (edytowane) Byłem nad wodą w celu przetestowania echo.-Ekran jak mrygał tak dalej mryga. -po wyłączeniu z powrotem się włącza -na początku z lekkim opóźnieniem reaguje na przyciski, jak podziała dłużej to za mula straszliwie i nawet nie da się jej wyłączyć normalnie.-nie zapisują się zmiany dokonane w ustawieniach. Jakieś propozycje co może być nie tak? Czy dalej to jest wina przycisku pwr ? Edytowane 26 Lutego 2013 przez DamianeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 musisz ją rozkręcić.z tego co opisałeś wychodzi że przycisk pwr. jest cały czas wciśnięty.tzn styki które załącza są cały czas zwarte.nie licz na jakiekolwiek ustawienia skoro tej usterki nie usuniesz.to tak jakbyś chciał w pilocie wcisnąć kilka przycisków na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siacho73 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Witam.Napisz do @Dąbek 111 on miał podobny problem i znalazł gościa co dał radę ogarnąć temat.Nie znam szczegułów,ale działa do dzisiaj bez problemów.Myślę że nie będzie problemu z uzyskaniem namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianeQ Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Wczoraj podłączając nowy akumulator wszystko działało. Dzisiaj już nie. Wydaje mi się, że jest to wina kabla zasilającego. Gdzie mogę taki nabyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 (edytowane) Powinni mieć w http://www.best-sonar.pl/category/kable-zasilajace Edytowane 27 Marca 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianeQ Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Tak, już tam znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Powinni mieć w http://www.best-sonar.pl/category/kable-zasilajace Polecam poszukać w innym sklepie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Jakim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 I dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 U Cezarego Karpińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tlok Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Czy może kolega ktory pisał o tym problemie w echu wyeliminowal go ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianeQ Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Niestety, ale nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jak tak obserwuje temat to mimo woli przychodzi refleksja, ze jak chce sie kupic taniej to czesto wychodzi drozej... Wracajac do opisanego problemu, z tego co widzialem to raczej nie kabel - miga (cos nie kontaktuje) tylko podswietlanie. Zakladam, ze podczas prob kabel od induktora byl odlaczony wiec pomijam mozliwosc, ze to jego wina/ wzglednie gniazda. (na wszelki wypadek sprobuj poruszac kablami, szzcegolnie blisko gniazd) Jest najbardziej prawdopodobne, ze jest tak jak pisza przedmowcy - przycisk power byl cisniety mocno i czesto wskotek czego zostal uszkodzony zestyk. Raz jest lepiej a raz gorzej bo zalezy jak w danym momencie zachowa sie to przypadkowe polaczenie (poruszasz urzadzeniem i syt. sie zmienia) Jest tez mozliwosc, ze to nie tylko wina samego przycisku...tak czy inaczej nie obejdzie sie bez otwarcia urzadzenia. Jezeli brak doswiadczen w temacie to odradzam samodzielne otwieranie.Nigdy nie korzystalem, ale mozna sprobowac do serwisu oddac....jezeli nie, to byl czas jak kilka osob zajmowalo sie rozbieraniem lecz jak wyjasnil mi gosc z Wału Miedzeszyskiego zarzucil to zajecie bo czasy sie zmienily - niezlej klasy sonde mozna nabyc za niewielkie pieniadze i sa one latwo dostepne... O tyle jest problem, ze moze byc konieczne ponowne wprowadzenie gazu pod ekran, inaczej sonda bedzie parowac (powietrze, ktore sie dostanie podlega przemianom termodynamicznym) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
DamianeQ
Kupiłem używane echo. Po włączeniu ekran napieprza jasnością jak na dyskotece. Co może być nie tak ?
http://www.youtube.com/watch?v=FP7R-ijgHUY&feature=youtu.be
23 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi