Skocz do zawartości

Twin power MG 2500S

awid

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o rozmiar 2500S chyba wersja europejska bo jest z zapasową szpulą z 2009 roku. Byłby podpięty do kleniojaziówki,  kijka Blaas SLXF 1006-2. Poniżej link.

http://allegro.pl/shimano-twin-power-2500mgs-made-in-japan-i4203489894.html

Ten zestaw będzie niezbyt często używany i nie czuję potrzeby żeby wydawać większe środki na kołowrotek  

Edytowane przez pawello

Na allegro masz jeszcze wystawionego TP MG 06` - nie wiem jaki jest jego stan.

W kazdym razie masz link do blizniaczych konstrukcji 06` http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_06_twin_power_mg/

Jak chcesz inne info, linki  o TP MG sluze pomoca tu albo na priv ;/

a tu link o tego ktorego pytasz www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_00_twin_power_mgs/

zreszta na tej stronce mozesz odnalesc inne generacje TP MG ;]

Edytowane przez blackabyss

Chodzi o rozmiar 2500S chyba wersja europejska bo jest z zapasową szpulą z 2009 roku. Byłby podpięty do kleniojaziówki,  kijka Blaas SLXF 1006-2. Poniżej link.

http://allegro.pl/shimano-twin-power-2500mgs-made-in-japan-i4203489894.html

Ten zestaw będzie niezbyt często używany i nie czuję potrzeby żeby wydawać większe środki na kołowrotek  

Zapomnij.

• Like 1

Chyba jednak nie ucieknę od większych kosztów, chciałbym kołowrotek nowy dlatego ta Daiwa odpada ale dzięki za poradę. A co powiecie o ostatnim wypuście Luviasa w rozmiarze 2004. Generalnie do tej pory łowiłem na Shimano i za takim się rozgladałem, ale po wzęciu w łapkę Daiwy Made in Japan (Certate i Luvias) mocno namieszały w głowie.  Ten Luviasik ma płytką szpulkę, jest lekki i zgrabny. Powinien być w sam raz do takiego łowienia.

@mario, możesz podać średnicę szpuli w rozmiarze 2004? Naprawdę myślisz że lepszy byłby rozmiar 2506, na pewno byłby bardziej uniwersalny ale taki już mam 11TP C3000? Kijek jest  do 11 gr, przynęty typu Hornet i Bonito 2,5cm, Bromba Lipińskiego oraz sporadycznie małe gumki okoniowe. Żyłka max.0,16 i najcieńsze plecionki okoniowe. Wg. mnie rozmiar 2004 powinien być dobry.

Edytowane przez pawello

@mario, możesz podać średnicę szpuli w rozmiarze 2004? Naprawdę myślisz że lepszy byłby rozmiar 2506, na pewno byłby bardziej uniwersalny ale taki już mam 11TP C3000? Kijek jest do 11 gr, przynęty typu Hornet i Bonito 2,5cm, Bromba Lipińskiego oraz sporadycznie małe gumki okoniowe. Żyłka max.0,16 i najcieńsze plecionki okoniowe. Wg. mnie rozmiar 2004 powinien być dobry.

Ja bym kupil dodatkową szpule do tego Tp.

Szczególnie ze ma to byc zestaw z kijem długim.

Ale każdy ma swóje preferencje

• 3 lata później...

Szkoda :(

Czaiłem się z zakupem 2009 Complexa...z tego co się wydaje to konstrukcja na bazie '09 TP MG w środku identyczna i myślałem, że da się dołożyć...ale raczej da się dołożyć...parę PLN do nowego Complex'a '13 ;)

Dzięki za odpowiedź :)

Szkoda :(

Czaiłem się z zakupem 2009 Complexa...z tego co się wydaje to konstrukcja na bazie '09 TP MG w środku identyczna i myślałem, że da się dołożyć...ale raczej da się dołożyć...parę PLN do nowego Complex'a '13 ;)

Dzięki za odpowiedź :)

Po 2010 namnożyło się różnych complexow u Shimano

Część jest Malasia, czesc wciaz Japan

Nie skreślałbym tego pierwszego complex, z powodu braku łożyska .

2009  Japan - te z budową przypominąjącą TP Mg, Vanquish'a '12...

2010  Malaysia - i tu już budowa przypominająca Rarenium, Biomaster'a itp.

Dobrze myślę ?

Tak sobie wymarzyłem starego, "klasycznego" Complex'a do UL'a :)

Muszę to przemyśleć...

• 6 miesięcy temu...