blackabyss Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) o jaki kokretnie model pytasz ? 00` 03` 06` czy 09` ?ewentualnie jaki rozmiar ? Edytowane 2 Maja 2014 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) Chodzi o rozmiar 2500S chyba wersja europejska bo jest z zapasową szpulą z 2009 roku. Byłby podpięty do kleniojaziówki, kijka Blaas SLXF 1006-2. Poniżej link. http://allegro.pl/shimano-twin-power-2500mgs-made-in-japan-i4203489894.html Ten zestaw będzie niezbyt często używany i nie czuję potrzeby żeby wydawać większe środki na kołowrotek Edytowane 2 Maja 2014 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) Jest to model z 2000r czyli pierwszy TP MG jaki wgl. powstal.Jak Ci sie wizualnie podoba ( jest niemal perwersyjnie srebny jak chocby gwiazdki 98`) to negocjuj i kupuj ) Edytowane 2 Maja 2014 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Dzięki za info. Nie pomyślałbym jest aż tak starym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) Na allegro masz jeszcze wystawionego TP MG 06` - nie wiem jaki jest jego stan. W kazdym razie masz link do blizniaczych konstrukcji 06` http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_06_twin_power_mg/Jak chcesz inne info, linki o TP MG sluze pomoca tu albo na priv ;/ a tu link o tego ktorego pytasz www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_00_twin_power_mgs/zreszta na tej stronce mozesz odnalesc inne generacje TP MG ;] Edytowane 2 Maja 2014 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Chodzi o rozmiar 2500S chyba wersja europejska bo jest z zapasową szpulą z 2009 roku. Byłby podpięty do kleniojaziówki, kijka Blaas SLXF 1006-2. Poniżej link. http://allegro.pl/shimano-twin-power-2500mgs-made-in-japan-i4203489894.html Ten zestaw będzie niezbyt często używany i nie czuję potrzeby żeby wydawać większe środki na kołowrotek Zapomnij. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Zainteresuj sie lepiej czyms takim http://jerkbait.pl/topic/39628-sprzedam-team-daiwa-2506xc/ Nie znam akurat tego kolowrotka, ani sprzedajacego. Wiec prosze nie bierz ze rekomnduje .Ale taka TDX do lekkich zastosowan, o ktorych piszesz to arcymistrz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 A ja w przeciwieństwie do Guza znam ten model. Fajnie nawija cieńką żyłeczkę.(0,16 mm wchodzi niemal 150 m)TDX akurat w tej konkurencji nieco odstaje od TP 2500 MgS.Cenowo ??? nie używany (nowy) MgS w tym rozmiarze to ok 700 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Chyba jednak nie ucieknę od większych kosztów, chciałbym kołowrotek nowy dlatego ta Daiwa odpada ale dzięki za poradę. A co powiecie o ostatnim wypuście Luviasa w rozmiarze 2004. Generalnie do tej pory łowiłem na Shimano i za takim się rozgladałem, ale po wzęciu w łapkę Daiwy Made in Japan (Certate i Luvias) mocno namieszały w głowie. Ten Luviasik ma płytką szpulkę, jest lekki i zgrabny. Powinien być w sam raz do takiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Do, jak to nazwałeś, 'kleniojaziówki' 2004 może być za mały (średnica szpuli, moc hamulca).Osobiście celowałbym w wielkość 2506. Posiadam oba nowe Luviasy w tych rozmiarach (2506 i 2004). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Do, jak to nazwałeś, 'kleniojaziówki' 2004 może być za mały (średnica szpuli, moc hamulca).To do czego ten rozmiar się nada jeśli nie do tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Nie dam ręki uciąć ale swego czasu szukałem starego "japońca" i widziałem te kręćki właśnie z płytką szpulą.Jeśli się nie mylę to stał już na jesieni na alledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 To do czego ten rozmiar się nada jeśli nie do tego?? Do okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) @mario, możesz podać średnicę szpuli w rozmiarze 2004? Naprawdę myślisz że lepszy byłby rozmiar 2506, na pewno byłby bardziej uniwersalny ale taki już mam 11TP C3000? Kijek jest do 11 gr, przynęty typu Hornet i Bonito 2,5cm, Bromba Lipińskiego oraz sporadycznie małe gumki okoniowe. Żyłka max.0,16 i najcieńsze plecionki okoniowe. Wg. mnie rozmiar 2004 powinien być dobry. Edytowane 3 Maja 2014 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Ok, faktycznie - jeżeli zamierzasz łowić takimi przynętami, jak opisałeś, to rozmiar 2004 będzie odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 @mario, możesz podać średnicę szpuli w rozmiarze 2004? Naprawdę myślisz że lepszy byłby rozmiar 2506, na pewno byłby bardziej uniwersalny ale taki już mam 11TP C3000? Kijek jest do 11 gr, przynęty typu Hornet i Bonito 2,5cm, Bromba Lipińskiego oraz sporadycznie małe gumki okoniowe. Żyłka max.0,16 i najcieńsze plecionki okoniowe. Wg. mnie rozmiar 2004 powinien być dobry.Ja bym kupil dodatkową szpule do tego Tp.Szczególnie ze ma to byc zestaw z kijem długim. Ale każdy ma swóje preferencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Daniel, masz całkowitą rację. Myślałem nad tym rozwiązaniem, tylko chęć posiadania nowej zabawki przesłania logiczne myślenie. Trzeba będzie jeszcze raz wszystko sobie poukładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Witam. Panowie odgrzeję kotleta - może zwabię użytkowników TP serii MG Mam pytanie - w 2009 TP 2500S MG można dołożyć łożysko pod pinionem ? Czy tę "tulejko-zwężkę" pod pinionem można zamienić na łożysko 5x8x2.5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Witam. Panowie odgrzeję kotleta - może zwabię użytkowników TP serii MG Mam pytanie - w 2009 TP 2500S MG można dołożyć łożysko pod pinionem ? Czy tę "tulejko-zwężkę" pod pinionem można zamienić na łożysko 5x8x2.5 ?Nie da sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Szkoda Czaiłem się z zakupem 2009 Complexa...z tego co się wydaje to konstrukcja na bazie '09 TP MG w środku identyczna i myślałem, że da się dołożyć...ale raczej da się dołożyć...parę PLN do nowego Complex'a '13 Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Szkoda Czaiłem się z zakupem 2009 Complexa...z tego co się wydaje to konstrukcja na bazie '09 TP MG w środku identyczna i myślałem, że da się dołożyć...ale raczej da się dołożyć...parę PLN do nowego Complex'a '13 Dzięki za odpowiedź Po 2010 namnożyło się różnych complexow u ShimanoCzęść jest Malasia, czesc wciaz JapanNie skreślałbym tego pierwszego complex, z powodu braku łożyska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 2009 Japan - te z budową przypominąjącą TP Mg, Vanquish'a '12...2010 Malaysia - i tu już budowa przypominająca Rarenium, Biomaster'a itp. Dobrze myślę ? Tak sobie wymarzyłem starego, "klasycznego" Complex'a do UL'a Muszę to przemyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Witam koledzy czy taki koloWrotek da radę przy kijku do 15 g wobki klej jaz i bolek max 12g Rzeka odra żyłki 0.16-0.20 Nie będzie za delikatny jak on wielkosciowo ma sieci stradica 2500 FC naprzyklad I jak z trwałością?Maszynka Zdjęcia nizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Wpisz w wyszukiwarkę dobór kołowrotków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Spokojnie powinien dać radę ale dużo zależy od tego w jakim jest aktualnie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi