Dąbek 111 Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Pitt ja tam masohizmu nie zamierzam uprawiać Mój zestaw jest raczej L niż UL, bo przynęty to głównie okoniowe gumy na główkach od 4g .Potrzeba takiego zestawu wynikła bardziej z lenistwa .Zapominałem częst o przestawianiu bloczków w Curado ,po zmianie przynęty np z gumy 10g na obrotówkę 2 i bigos miałem na przynajmiej pół godzinki.Revo jest ok 50g lżejsze od curado,co mnie też cieszy.A druga i chyba ważniejsza przyczyna chęci posiadania takiego zestawu to to ,że jak łowiłem castem 1 lub 2 godz sandacze i nagle zapragnąłem poćwiczyć okonie ,to myślałem że urwę korbę w stałoszpulowcu ni cholery nie mogłem sie przestawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Jak mi Rafał dośle w końcu moje patyki to pojadę w tygodniu nad wodę i zrobię testy.Porównam ABU MGX z 51E ( z seryjna szpul i z Availem). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie to tyle: Curado 51E Oryginalna szpula do 51E waży 11g (wraz z rozetką)Głębokość szpuli: 6,8-6,9mmWaga 197g Abu MGX Oryginalna szpula do Abu MGX waży 10g ( wraz z łożyskiem)Głębokość szpuli: 8,0mmWaga 154g Mierzone : wagą kuchenną i suwmiarka.ronin-jak testy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Przygotowali jeszcze coś takiego: Nie ma za dużo informacji. Dwie szpule, 50 i 100m- 8lb, magnetyk oczywiście. Na panelu hamulca, dwa kierunki regulacji: casting mode i pitching mode. Edytowane 16 Marca 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) a szpulka od LTX pasi do MGX???? Skąd masz takie newsy? pasi ale jak dołożysz dekiel boczny od LTXa jak widać na filmie w innym przypadku nie pasuje przecie.. Edytowane 16 Marca 2013 przez MefistoFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) @Dąbek chyba miał na myśli szpulkę availa do MGX. Seryjna nie pasuje przede wszystkim dlatego że hamulec nie ten. Poza tym Abu od początku istnienia stosuje bardzo precyzyjne system oznaczeń części. Jeśli dla kilku różnych młynków istnieją te same części, to na schematach mają te same numery. Dotyczy to także szpul, choć tu sprawa łatwa bo jeśli mają inne systemy hamulców to wiadomo, że się nie da. Edytowane 16 Marca 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) ronin-jak testy? Grześ, Zrobię tak jak obiecałem, ale najbliższa woda ( kanałek Żerański) wciąż zamarznięty. Edytowane 17 Marca 2013 przez _ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boor Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam kolegow! przekładnia w MGX, LTX ze stopu lekkiego, mosiężna tylko w ALT, ale, tak sobie mysle-nie warto tym sie przejmowac-ta przekładnia żyie dlugo 40g dla MGX-nie zaduzo? U nas muwia o 28grammikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) W LT wygląda tak: a nie sądzę, żeby w LTX była z innego materiału. No chyba, że jest. Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boor Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) dziękuję, то nie powłoka, mosiądz prawdziwy? jestem zdziwiony, ale w MGX-100% stop liekki. Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez boor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 No to jak by się okazało, że w LTX też jest jakiś lekki stop, to polityka ABU jest dla mnie niezrozumiała. Chyba, że aż tak zależ im, żeby schodzić z masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 z tego co wyczytałem w sieci ltx ma przekładnie z aluminium.(Aircraft Grade Aluminum Main Gear)pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boor Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Naprawde, tym sie nie martwie- mam 2007-Mietka-calkiem w pozadku. Badalem Curadke D, mojego kolegi-pierwszy zginął pinion mosiądzny. Tak, mysle, ze kolega ma racije-'"schodzić z masy"-powszechny trend, caly swiat teraz na tym zwariowany.Z innej strony-kolka zebate lekkostopowe dość niezawodne-mówią, że przekładnie liekke ma nawet STX-3 generaciji, nie wiem czy to tak, ale numerki Main Gear 1281156 na STX takie same, co i na Premier 3genA to ta Kuradka 101D,widac,ze zabki na pinione juz niezbyt zdrowe. Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez boor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Dzisiaj rozebrałem aldka na czynniki pierwsze bez stresu sie nie obylo ale caly i zdrowy skrecony do kupy zostal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boor Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Witam-stres pierwszego razu , potem to sie rozbiera-zbiera jak AK-47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 ktoś mi może powiedzieć czy nowe metanium 13 (ostatni wypust) oraz aldebaran BFS maja stoskowy wodzik? w góry dzięki za info i jeszcze ew pyt do posiadaczy - ile wazy fabryczna szpulka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Fabryczna szpula w Aldku 13g wodzik lekko lejkowaty jest ale bez szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 czyli stozkowy jest... kurka szukam czegos i tak rozwazam czy zakupic BFSa czy moze nowego mietka albo aldebaranka klasycznego... wczesniej chodzil mi po glowie CORE 101 ale... jakos mi przeszlo... zobaczymy jeszcze... Dzieki Rafał na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Aldebaran to fajna maszyna godna polecenia nie bedziesz załował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 BFS też aldebaran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) chodzi mi właśnie o aldka BFS XG Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 czyli to 13g szpula to miales na mysli BFS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 ehhh szkoda ze nie pisza czy odporony na saltwoter.. ale jak znam zycie to pewnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) ja widziałem filmy jak japoniec w morzu nim łowił rozbebeszony tez wygląda solidnie łozyska wszystkie kryte - ale jednak solanka to solanka Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 w sumie w wielu sklepach japaneskich maszynka ta widnieje w katalogu w sekcji SALTWATER FISHING wiec calkiem prawdopodobne jest ze sie nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi