diverek Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 I w Polsce można kupić windę za dobre pieniądze czyli 267zł. Po prostu rewelacja.!!!!!!!!!!!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur1125 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 @krzysiek z czego wykonałeś statecznik, jest to odlew czy wstawiasz kawałek metalu? Jaką średnicę powinna mieć forma do kuli 2,5-3kg??Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Czesc.Ma pytanie odnosnie windy. Kupilem w bardzo okazyjnej cenie scotty 1050 i teraz pytanko praktyczniej zamontowac ja z tylu czy z boku lodki?Pozdrawiam Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 A jak Ci będzie wygodniej ją obsługiwać? Ja siadam przy rumplu, wygodniej mi z tyłu, bo zawsze mam ją pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 W lodce mam konsole, wiec chyba bardziej z boku. A masz moze jakies patenty na mocowanie zylki w klamrze zaciskowej, obciazenie podpiac bezposrednio do stalowej linki, czy moze uzyc zylki jako lacznika w razie zaczepu peknie zylka?To moje pierwsze spotkanie z winda stad te pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Stalowej linki w razie zaczepu (rzadko, ale sie zdarza) nie odetniesz i nie urwiesz, ja używam linek syntetycznych. Dodatkowo można na końcu linki dać amortyzator gumowy, ale stawia on spory opór w wodzie i powoduje dalsze odejście kuli za rufę (raczej niekorzystne). W tej chwili wiążę linkę bezpośrednio do kuli. Klips z linką mocuje się do kuli lub nad kulą (na stałe). Żyłke bądź plecionkę wkładasz bezpośrednio w klips. W tej chjwili uzywam wyłącznie klipsów Scotty-ego. Pooglądaj filmy na YT, poczytaj strony o trollingu (USA, skandynawskie i niemieckie). Chłopaki znaja się na rzeczy. Podłapiesz więcej, niż forum jest Ci w stanie pomóc pisaniną... Jak będziesz miał szczegółowe pytania - postaram się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 montowanie windy na rufie niesie większe ryzyko, ze np. przy skręcie możne Ci sie linka w śrubę wplataćdruga mała sugestia ustaw tak windę aby kula była widoczna na echosondzie to duże ułatwieniedobry kij - ja sugeruje "szklak" i możesz zabierać się za testowanie zabawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 montowanie windy na rufie niesie większe ryzyko, ze np. przy skręcie możne Ci sie linka w śrubę wplataćE tam, w życiu mi sie nie zdażyło Chyba przy zagapieniu się, kiedy łódka stanie Ci nagle bokiem w sposób niekontrolowany. Ale ze stalową linką to bym radził uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Do testowania to jeszcze sporo czasu, teraz jeszcze zima na calego -26, odczuwalna -39To jeszcze musze gdzies tanio obciazenie znalesc, i jakiegos kija do trola. I pozostaje czekac na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Kijów do trola to tam u Was dostatek, mają oznaczenie DR lub Downrigger. Obciążenie musisz dobrać do głębokości, na jakiej będziesz prowadził zestaw i do prędkości, z jakimi będziesz pływał. Genralnie im głębiej, szybcie i im grubsza linka tym większy cieżarek (kula). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Uzywac to chce do polowu lake trout, zbiornik gleboki czasem na 100m a trout jest na 30 40mW tamtym sezonie chcialem zejsc na taka glebokosc samym jig, ale to nie wykonalne przy w miare rozsadnej wielkosci glowki.http://en.m.wikipedia.org/wiki/West_Hawk_Lake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Takie obciążenie będzie odpowiednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Takie obciążenie będzie odpowiednie? jeśli dobrze przeliczyłem - kula z Twojej fotki wazy około 3,6 kgja używam kuli 2,5kg i na głębokościach do 16m sprawdza się kula wygląda jak by była do połowu morskiego "łosia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Chciałbym jej używać w jeziorze na głębokości 40mBo na tej głębokości sa wielgachne lake trout. Mam nadzieję ze obciążenie nie będzie za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Do wolnego pływania (1-1,5 węzła) będzie ok. Przy szybszym - IMO - na 40m będzie to mało. Na takiej głębokości bardzo duże znaczenie będzie też miała linka, tzn. jej grubość.Co do kształtu i folii holo - na łososiowate będzie się jak najbardziej nadawała. Sam używam tylko kul z płetwą - takich ja Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Linka orginalna stalowa, na oko jakieś 1mm grubości może troszeczkę więcej. Niestety nic większego niż te 8lb (jakieś 3.6kg) nie widziałem. Krzysiek masz moze jakieś specjalne patenty na łososia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Niestety, nie pomogę Ci Z łośkami, bo sam się dopiero wdrażam w głębokie pstrągi. Jak na razie kupiłem kilka różnych dogerów i flasherów. Mam trochę wobków, takich do 12cm, trochę wahadełek trociowych (zarówno wykrępowanych, jak i smukłych), ukręciłem kilka hoochiesów. Do tych ostatnich zaopatrzyłem się w trolling discs - bardzo fajny gadget, nadający pracę w trolu w zasadzie dowolnej, niepracującej przynęcie. Jeżeli chodzi o lake trouty, to widziałem, że spece używaja na nie ogromnych spoonów, nie smukłych, jak na łososia, tylko kształtem przypominających Gnoma. Ale są znacznie większe, prawie takie jak dłoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Dzieki Krzysiek, jak znajde jakieś ciekawe przynęty, patenty to sie pochwale;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 szukam opinii na temat różnych wind trollingowych, najlepiej tych budżetowych, na co zwracać uwagę, czego się wystrzegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Budżetowa to chyba taka do 300 zł , miałem trapera ultra , nie pieniądze i nie winda. Parę ciekawych rybek wyciągnąłem .Z biegiem czasu rosną wymagania , a z nimi cena za windę. To tak jak z kijami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
diverek
I w Polsce można kupić windę za dobre pieniądze czyli 267zł. Po prostu rewelacja.!!!!!!!!!!!!
.
44 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi