Skocz do zawartości
  • 0

Wyprawa do Wisconsin - nie tylko na ryby - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Jak zwykle w drugiej połowie maja w ostatnim tygodniu przed Mamorial Day wybrałem się na szczupaki do Phillips Wisconsin. Trzy dni wcześniej otrzymałem wiadomość od Mike’a, właściciela Evergreen Point Resort, że szczupaki i sandacze są aktywne. Wyjechaliśmy o 12-tej w nocy z soboty na niedzielę. Towarzyszył mi Grzegorz Wilczyński.Grzegorz jest mistrzem w wędkarstwie muchowym, pasjonatem wędkarstwa podlodowego. Jest również konstruktorem wędek podlodowych i nie tylko. Szukając producenta wędek, z którym mógłby realizować swoje konstrukcje i patenty postawił na najlepszych. Związał się i współpracuje z St. Croix Rod Co.

O przygodach wędkarskich, łowieniu bassów, szczupaków i muskie oraz o wizycie w fabryce słynych wędek st. Croix opowiada Wojtek Bogusławski. Artykuł dla miłośników dobrej lektury i ciekawych jak to jest z drugiej strony. Polecam!

Niniejszym chciałbym podziękować Jerremu naszemu King of the jerkbait.pl oraz Jackowi (JackyBrown) za załatwienie i udostępnienie tego materiału. Dziękuję!!!! Artykuł był opublikowany na łamach czasopisma Zew Natury.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Rozmawiałem przed chwilą z ekspertem czyli GRZEGORZEM WILCZYNSKIM .Grzegorz włączy się do dyskusji gdyż ma zamiar przedstawic sens i bezsens budowania wędek na blankach ST.CROIX oraz odpowie na pytania .Tak nawiasem mówiąc to uczłem się łowic na łęgach Dębinskich nad Wartą.Poznanik ci ja .Poznaniak w kraju kowbojów inajwiększej obfitosci ryb.

• 0

Rozmawiałem przed chwilą z ekspertem czyli GRZEGORZEM WILCZYNSKIM .Grzegorz włączy się do dyskusji gdyż ma zamiar przedstawic sens i bezsens budowania wędek na blankach ST.CROIX oraz odpowie na pytania .Tak nawiasem mówiąc to uczłem się łowic na łęgach Dębinskich nad Wartą.Poznanik ci ja .Poznaniak w kraju kowbojów inajwiększej obfitosci ryb.

Witaj Wijtku,

Mowisz o legach debinskich? Hmmmm kolo Krajkowa czy w strone Rogalina? Chyba tutaj jest wiecej Poznaniakow.

Wojtku, zycze przyjemnosci na forum!

Pozdrawiam

Remek