Popeye Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 te wielkie okularki to porażka... ciężki, wyglądają jak okulary spawalnicze i strasznie wystają nikomu z ręką na sercu ich nie polecam. Krystiano a jakie są dalsze prognozy po takiej operacji? bo różne opinie słyszałem ale nie wczytywałem się specjalnie w temat, jest jakiś procent że wada może z powrotem powrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 lekarz zapewnił,że nie ma takiej możliwości aby wada powróciła,owszem za 10-15lat będą mi potrzebne raczej okularki,ale to już takie normalne, jak mają ludzie starsi do patrzenia z bliska(jak będę czytał gazetkę i ręka okaże się za krótka,to znak,że trzeba iść po okularki)...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 te wielkie okularki to porażka... ciężki, wyglądają jak okulary spawalnicze i strasznie wystają nikomu z ręką na sercu ich nie polecam. Krystiano a jakie są dalsze prognozy po takiej operacji? bo różne opinie słyszałem ale nie wczytywałem się specjalnie w temat, jest jakiś procent że wada może z powrotem powrócić? Dlatego taką operację powinno się robić po ukończeniu pewnego wieku, kiedy już rozwój pewnych elementów w oku jest pełny, wcześniej ponoć taka operacja nie ma sensu. Na pewno podczas konsultacji z lekarzem wszystkiego się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 mojej córce która ma niecałe pięć lat pewna "pani doktor" chciała zrobić też operację,coś mi to się nie spodobało i pojechaliśmy do innej kliniki,tam jak się dowiedzieli o propozycji tej lekarki to byli naprawdę w bardzo ciężkim szoku...potem się dowiedziałem,że operacja owszem ale dziewczyny min 20lat a chłopcy min 19 lat...oko musi po prostu przestać rosnąć,rozwijać itd...ja natomiast jestem już rok po zabiegu i widzę same plusy...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 rzewo dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 mojej córce która ma niecałe pięć lat pewna "pani doktor" chciała zrobić też operację,coś mi to się nie spodobało i pojechaliśmy do innej kliniki,tam jak się dowiedzieli o propozycji tej lekarki to byli naprawdę w bardzo ciężkim szoku...potem się dowiedziałem,że operacja owszem ale dziewczyny min 20lat a chłopcy min 19 lat...oko musi po prostu przestać rosnąć,rozwijać itd...ja natomiast jestem już rok po zabiegu i widzę same plusy...pzdrDokładnie o to mi chodziło, aczkolwiek bałem się podać jakichkolwiek dat, żeby nie wprowadzić kogoś w błąd. Dzięki! PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 ok... może ktoś kiedyś będzie miał podobny problem czy dylemat to już troszkę sprawa naświetlona będzie,zwłaszcza jeśli chodzi o nasze dzieci,bo naprawdę lepiej odwiedzić dziesięciu lekarzy niż jednego i tylko na jego opinii polegać...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Ja moje zakupiłem u Optyka za 125€ i jestem zadowolony, urzywam ich też na codzień. Jedyna wada - wyglądałą troche niesportowo. Na niektórych zdjęciach wyglądam jak "Heino" Chętnie bym sobie kupił jakeś fajne Oakleye ale Operacji na oczy sie boje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Witam, moi znajomi noszą od paru sezonów okulary rowerowe z wkładkami na soczewki korekcyjne tzn. okulary rowerowe nakladkę wewnętrzna wyczepiasz zanosisz do optyka i dorabia ci szkła doczepiasz do wewnętrznej strony i po bólu, Niewątpliwą zaletą systemu jest to że okulary nie są za duże,istnieje możliwość wymiany szkieł na przyciemniane oraz żółte.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 nie wieze ze ktos jest zadowolony z takiego rozwiazania probowalem w wielu wariantach - szyby paruja brudza sie pmiedzy soba cuda na kiju wolalbym bez polaroidow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Hm,nie będę się sprzeczał ja noszę normalne polaroidy ale znajomi nigdy nie meldowali o żadnych problemach z tego typu okularami,pozatym nie wiem czemu miałyby parować?To okulary rowerowe z reguły takowe mają wentylację w postaci szczelin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 wentylacja w okularach rowerowych dziala pod warunkiem, ze jedzie sie dosyc szybko (robilem okolo 7-8 tys km na rowerze co roku kilka lat temu - nie bylo opcji bym zaodal 2 pary okularow na wypasy mnie nie bylo stac koniec koncow jezdzilem na rowerze bez korekcyjnych tylko w sportowych a i to parowaly straszliwie (w zimie wrecz do oszalenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 no właśnie,operacja...może napiszę coś więcej w tej materii bo sam robiłem,także mam jako taką wiedzę...warto się nad takim rozwiązaniem zastanowić bo jeśli chodzi np.o cenę to często jest tak,że wychodzi taniej niż zakup dwóch par dobrych okularów...wiem,że ceny zaczynają się już od 1500zł i w zależności od rodzaju wady jest dobierana metoda jaką zabieg będzie przeprowadzany...Jeśli się zdecydujemy to pierwszym krokiem jest konsultacja z lekarzem,badanie i określenie wady i od razu metody jaka jest zalecana.sam zabieg jest bezbolesny i trwa +- 30min trochę nieprzyjemnym momentem jest chwilowe "wyłączenie" widzenia w operowanym ok,ale do przeżycia...natomiast kolejne godziny po operacji już tak kolorowo nie jest,oczy pieką jak zasypane piaskiem,łzawią i występuje światłowstręt,jednak jakieś pigułki przeciwbólowe łagodzą troszkę to wszystko.po nocy człowiek wstaje jak nowo narodzony (nowo widzący) i jest całkiem ok...przez parę dni występuje taki efekt rozświetlenia tzn, mamy wrażenie patrząc na jasne przedmioty,że emitują własne światło,taką poświatę jak gdyby(po kilku dniach jest ok)następnie kilka wizyt kontrolnych i po sprawie...reasumując przez 25 lat nosiłem okulary (testowałem prawie wszystko to o czym piszą koledzy wyżej)teraz żałuję tylko jednego,że nie zrobiłem zabiegu wcześniej...może komuś stojącemu przed takim dylematem to co napisałem pomoże podjąć decyzję...pozdrawiamOdgrzewam. Też jestem po operacji i moge wreszcie stosować klasyczne okulary, a nie nakładki. Polecam. Ale pierwsze 2 doby po operacji wyjęte z życiorysu. Człowiek chodzi po ścianach i oczy chce sobie wydrapać. Proszki przeciwbólowe prawie nie pomagają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Odgrzewam. Też jestem po operacji i moge wreszcie stosować klasyczne okulary, a nie nakładki. Polecam. Ale pierwsze 2 doby po operacji wyjęte z życiorysu. Człowiek chodzi po ścianach i oczy chce sobie wydrapać. Proszki przeciwbólowe prawie nie pomagają.Gratuluję decyzji Andrzej... U mnie ten ból pooperacyjny trwał jeden dzień,ale ja "tramal" sobie zaaplikowałem więc nic dziwnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Można coś wiecej?Jaka wada, jak długa przerwa w normalnym funkcjonowaniu (praca), cena itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Aaaa oczywiście nie musi być publicznie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Można coś wiecej?Jaka wada, jak długa przerwa w normalnym funkcjonowaniu (praca), cena itd.Krótkowidz. -2,5 i -3,25. Wada stabilna. Wiek koło 40-tki . Cena - nie pamiętam. Z Groupona brałem. Z 3000,00 PLN za całość poszło. Nie wiem czy bym sie zdecydował , gdyby nie ta oferta. Przymierzałem się juz kilka lat.Magia kliknięcia....Robiłem w listopadzie . Przerwa około tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Thanx za info i gratuluję - jednak - odwagi :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Faktycznie, nie za dużo ale troche jej potrzeba. Ale warto było. Są pewne problemy, ale sumując wszystko warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Dla zainteresowanych, moge mieć dostęp do szkieł polaryzacyjnych, barwionych, fotochromowych w tym korekcyjnych. ( same szkla bez oprawek, ale z mozliwoscią montażu ) Ilosc ograniczona, kolory tez. Ceny prawie o polowe nizsze niz u optyka ( zalezy od rodzaju ). Najlepiej dla kogos z warszawy ( kwestie badan, doboru itp. ) Wiecej informacji na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Przeglądałem dzisiaj ofertę firmy Cocoon,Jeżeli mogę prosić opinie forumowiczów w kwestii trwałość, jakość, użytkowanie np.parowanie gdy założone są na okulary korekcyjne?Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Mam już kilka sezonów. Trwałe i dobra jakość polaryzacji. Trzeba dobrze dobrać model uwzględniając kształt i wielkość noszonych okularów wtedy są bardzo wygodne. Co prawda z powodu, że muszą się w nich zmieścić zwykłe okulary, są dość duże, ale mi to nie przeszkadza bo na siebie nie patrzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Mam już kilka sezonów. Trwałe i dobra jakość polaryzacji. Trzeba dobrze dobrać model uwzględniając kształt i wielkość noszonych okularów wtedy są bardzo wygodne. Co prawda z powodu, że muszą się w nich zmieścić zwykłe okulary, są dość duże, ale mi to nie przeszkadza bo na siebie nie patrzę Robert, a co w kwestii parowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Nie zauważyłem takiego zjawiska. Może, gdyby w czasie mrozu zakładać ciepłe nakładki na zmarznięte okulary? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Robert, coś w tym fasonie:https://cocoonseyewear.com/product-category/cocoons/fitovers/cocoons-polarized-fitover-sunglasses/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi