Skocz do zawartości

Polaroidy dla okularnika

iksmen

Rekomendowane odpowiedzi

korzystam z tych okularów (firmy Cocoon) - innych na rynku nie znalazłem wiec nie mam porównania ale zasadniczo są ok, nie parują, kilka lat wytrzymują (to moja druga para). Niby można w nich wymieniać szkiełka ale w Polsce nie znalazłem sposobu na ich wymianę - kupiłem drugie okulary.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Przeglądałem dzisiaj ofertę firmy Cocoon,

Jeżeli mogę prosić opinie forumowiczów w kwestii trwałość, jakość, użytkowanie np.parowanie gdy założone są na okulary korekcyjne?

Pozdrawiam

Może warto rozważyć normalne okulary korekcyjne z polaryzacją? Ja mam dwie pary, jedną z salonu Vision i drugą od Kol. Wiktora Leduchowskiego (Dom Wzroku). Naprawdę warto!

• Like 1

Ja używałem takich dwa sezony: https://tiny.pl/7kvjl Mankamentem jest to, że nie na każde okulary założysz. Na moje pasowały dobrze, nie zsuwały się z nosa. A no i wyglądasz jak narciarz alpejski na rybach :D

Teraz stosuje SOLANO CLIP ON i to jest rozwiązanie perfekcyjne. Na co dzień masz normalne, modne oprawy ze szkłami korekcyjnymi i do tego nakładki które wyglądają super i maja dobrą polaryzację.

• Like 1

Może warto rozważyć normalne okulary korekcyjne z polaryzacją? Ja mam dwie pary, jedną z salonu Vision i drugą od Kol. Wiktora Leduchowskiego (Dom Wzroku). Naprawdę warto!

Dziękuję za sugestię, :)  lecz mnie źle się jeździ samochodem w nocy w okularach innych niż zwykłe korekcyjne.

Ja używałem takich dwa sezony: https://tiny.pl/7kvjl Mankamentem jest to, że nie na każde okulary założysz. Na moje pasowały dobrze, nie zsuwały się z nosa. A no i wyglądasz jak narciarz alpejski na rybach :D

Teraz stosuje SOLANO CLIP ON i to jest rozwiązanie perfekcyjne. Na co dzień masz normalne, modne oprawy ze szkłami korekcyjnymi i do tego nakładki które wyglądają super i maja dobrą polaryzację.

Faktycznie ciekawa alternatywa plus obecnie bardzo przystępne ceny.

Dziękuję

• 2 miesiące temu...

Ja zamawiając nowe okulary wybrałem oprawki , które w zestawie mają nakładki- trzy sztuki z różnymi szkłami.

Dodatkowo szkła można dopasować sobie inne, ja tak zrobiłem wycinając nowe z nakładek montowanych na okulary..

Te, które są w zestawie mają magnes i dobrze się trzymają okularów.

• 3 lata później...