dziadzia Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Poszukuję informacji z pierwszej ręki o multiku Abu Ambassadeur Record RCN41 lub 51 (wrażenia z urzytkowania,jaką gramaturę przynęt obsługuje, wielkość w stosunku do C3 4601).Proszę o opinie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Odpowiedz jest dość łatwa. tego pierwszego to chyba w ogóle nie ma.A ten drugi to odpowiednik 5601. Ma 6 łapek trochę więcej łożysk i przełożenie 6,3/1 Waży bez żyłki 329 gram. Można nawinąć około 135 yardów żyłki 12 lb.Użytkowanie. średni casting. nadaje się też do cięższych gliderów.W sumie trochę zmodernizowany klasyk. Niestety wodzik dalej chodzi przy rzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 witaj na forum tu znajdziesz maly przeglad modeli tego mlynka http://www.abugarcia.com/prod.php?k=50134&sk=46555&p =PURRCN40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziadzia Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jest.Znalazłem RCN41 w niemieckim sklepie.Dzięki za info.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 To dobrze. Napisz koniecznie do wytwórni, żeby zamieścili ten mdel na swojej stronie www.Na pewno bardzo się ucieszą. Podaj im adres sklepu gdzie występuje taki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yacaré Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witaj Dziadzia, kupilem ABU Record RCN41 w zeszlym roku na niemieckim e-bay za ok. 100€ + przesylka 6 € (nowy, od handlarza). Bardzo solidna maszynka, przelowilem nia prawie caly zeszloroczny sezon i jestem bardzo z niej zadowolony - jak z kazdego ABU do tej pory. Porownalem go do Ambassadora 4601, ktorego rowniez uzywa(le)m - czesci sa zamienialne, rama RN41 jest ale chyba z chromowanego mosiadzu, skad dosc duza roznica wagi calego kolowrotka rzedu 50 g (kiedys wazylem)na niekorzysc RC41. Chyba kiedys przeloze boczne panele na ta rame z 4601 (na poczatku probowalem, 5 min. roboty i gra). Konstrukcja szpuli w RN41 kompletnie inna, z wewnetrznym lozyskiem oporowym (nie dojrzalem walorow tego zastosowania). Nie wiem dlaczego, ale rzuty RN41 wychodza ciut dluzsze niz z 4601... Wbrew innym opinia uwazam, ze ruchomy wodzik w multiplikatorach do sredniego/ciezkiego castingu (miotam nim spokojnie Fatso 10 S- ok. 56 g) nie ma najmniejszego wplywu na walory uzyteczne - wrecz przeciwnie, dziela on po wylaczeniu bloczkow hamulcowych jako ostatni mechanizm anti-backlash, a wystrzelone 50 g nie ma problemow z napedem wodzika. Wiecej jeszcze - przy przewidywanych przeciazeniach preferuje zdecydowanie zsynchronizowany ze szpula na stale wodzik (pilkowalem nim w tym roku w Baltyku). Podsumowujac - maszynka znalazla u mnie stale miejse w kadrze (Zdjecia rozebranych czworek moge Ci podeslac na priv.)Pozdrawiam --Yacar?-- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziadzia Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Serdeczne dzięki za wyczerpujące informacje. Chętnie skorzystam z fotek.Trochę zal, że 41 nie mozna kupić w USA. Chyba że znasz jakiś link w Stanach?Pozdrawiam - Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 yacare, jesli chodzi o roznice w dlugosci rzutu to moze byc ze wynika to z innej - lzejszej i azurowej.. przynajmniej tak mi sie wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yacaré Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 @dziadzia: Jakos nie udalo mi sie skontaktowac bezposrednio, wiec zdjecia w zalaczniku - . Dlaczego potrzebujesz ten mlynek z USA? Jest bezproblemowo dostepny na niemieckim rynku... @Mifek: Masz racje, szpula jest troche plytsza i bardziej filigranowa poprzez ten azur... za to ma dodatkowo lozysko oporowe wewnatrz...Jedynym mankamentem tego mlynka jest jego ciezar - powaznie sie zastanawiam nad zmiana ramy na ta z 4601... Na marginesie: Jak pmniejszyc zdjecie 3000 x 2000 pixeli na 100 kb, abe nie wyszlo takie mikroskopijne jak moje??? Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yacaré Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ... i jeszcze szpulki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziadzia
Poszukuję informacji z pierwszej ręki o multiku Abu Ambassadeur Record RCN41 lub 51 (wrażenia z urzytkowania,jaką gramaturę przynęt obsługuje, wielkość w stosunku do C3 4601).Proszę o opinie.Pozdrawiam.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi