Skocz do zawartości
  • 0

Hydrostabilizatory - mity i fakty.

patu

Pytanie

Witam.

Czy któryś z grona szanownych userów używa takowych przy swoim silniku zaburtowym? Czy faktycznie ułatwiają wejście/utrzymanie ślizgu przy mniejszych prędkościach i czy faktycznie zmniejszają zużycie paliwa oraz stabilizują jednostkę przy manewrach??

Będę wdzięczny za opinie...

Pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie pozwolę sobie odnowić temat.

Wigry 360 + storm 13.5

Ładować hydro czy nie? 
Aktualnie prócz tego, że łódź trzeba napędzić aby weszła w ślizg oraz przy mniejszych prędkościach 20-30km/h ma ciężko wejść nie mogę narzekac. W 1 os 37km/h w 2 os 32-33km/h.
Pytanie czy ktoś z podobnym zestawem może podpowiedzieć jak bardzo stracę na prędkości?

• 0

Założyłem hydro do suzuki df6. Łódka sprawniej się odpycha. Woda za silnikiem przypomina teraz strugę a nie gotującą się w garnku wodę XD przestało mi tak podnosić dziub płynąc w pojedynkę. Prędkość max wzrosła z 11km/h do 13.8km/h. Generalnie same plusy :)

• 0

Hydrofoil może pomóc w kaczkowaniu. Jednak najpierw bym zaczął od regulacji trymu. Opuść silnik nieco bliżej do pawęży. Kiedy pływałem z elektrycznym trymem można to było na bieżąco korygować w zależności o prędkości i obciążenia. Jak nie ma elektrotymu trzeba iść na kompromis i jakoś to najbardziej optymalnie ustawić.   

• 0

Posiada ktoś Hydrostabilizator stingray XRIII JR ? On jest systemem bez wiercenia. Tylko czy będzie pasować do Mercury 50 ?

Żaden sprzedawca nie ma pewności że będzie pasować wszystko.

Jak chcesz to za 3/4 ceny mogę ci taki wykonać bez wiercenia musiałbyś mi tylko wymiarować twoją płytę wykonanie z aluminium. Działa Idealnie .