kropka122 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Mam pytanie odnośnie ustawienia znaków na zębatkach przekładni w wyżej wymienionym kołowrotku. Po złożeniu kołowrotka coś zgrzyta chromoli a przy rozkręcaniu nie zwróciłem uwagi na ustawienie. Człowiek uczy się na błędach tylko że one czasem za dużo kosztują Będę wdzięczny za fachową sugestię. Edytowane 20 Lutego 2013 przez kropka122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Tak ustaw i będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 zgrzytanie raczej nie będzie przyczyna ustawienia.przy tej klasie kołowrotka to nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Przy złym ustawieniu kół może zgrzytać , gdyż jedno koło jest " kwadratowe" , a drugie eliptyczne . Jak je źle złożymy to zęby sumarycznie na przemian będą za długie bądź za krótkie . Edytowane 20 Lutego 2013 przez heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka122 Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Niby taki prosty schemacik ale wszystko działa jak trzeba dzięki za pomoc polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 a to ja jakiś niedouczony jestem.dobrze wiedzieć,przyda się na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Kiedyś załapałem się, na podobny problem, z Okumą. Niech ich cholera, żeby koło nie było kołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Czy tylko w napędach z mimosrodem sa jajowate kółka? We wszystkich tych tych napędach ?. Czy w młynkach z wormshaftami równiez się zdarzają ? Edytowane 20 Lutego 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Czy tylko w mapędach z mimosrodem sa jajowate kółka? We wszystkich tych tych napędach ?. Czy w młynkach z wormshaftami równiez się zdarzają ?Andrzej jeszcze z wormshaftem nie spotkałem, są normale a nie jakieś jajca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 A czy sedona 2000 fa też ma takie myki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 A czy sedona 2000 fa też ma takie myki?Musisz zobaczyć, ale niewykluczone.Trzeba na tych znakach dobrze ustawić bo zgrzyta później jak diabli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 A te znaki to jakies widoczne będą czy trzeba się będzie domyślać ze to jest właśnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Widoczne są, patrzysz z góry i je widać na kołach zębatych. Edytowane 21 Lutego 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Dzisiaj otworzę i sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka122 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 A myślałem, że tylko ja miałem problem z kwadratowym kołem dobre co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 w sedonie tego nie ma hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Troche z innej beczki...Tak sie zastanawiam, czy aby luznych gniazd na lozyska pod korbe z obu stron nie maznac jakims loctailem. Bedzie trzymac lozysko w miejscu. Jak zajdzie potrzeba rozbiorki to zejdzie bez wiekszych problemow. Co o tym myslicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi