krakus Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam Kolegów .Pytanie czy którys z Kolegów mial okazje pokrecic tym mlynkiem ?Jezeli tak to prosze o opinie na temat tego kolowrotkaCena tego mlynka to ok. 213 zl i dowiedzialem sie ze wazy 246,6 g wiec dosc przyjemna jak na materialy z którego jest zbudowanyDodam ze chcialbym go podpiac pod ulxps nie wiem czemu nie moge wrzucic strony mikado z tym kreciolkiem wiec podam moze tak :www.mikado.pl/kolowrotek-airspace/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam Przyszły ostatnio. Kręciłem nimi. Model 4000 waży ok 260gr także niewiele. 3000 ok 250 a 200 ok 240. Zmierzone na wadze mało szczegółowej ale daje pogląd. Bardzo przyjemny kołowrotek, szczególnie w tej cenie. Dwie metalowe szpule. Nie bije, mocno spasowany, płynnie pracuje. Świetna stylistyka. Miły w dotyka, obity pianką uchwyt rączki. Bardzo precyzyjny hamulec. Minus - klips do składania rączki. Może, choć nie musi, kiedyś być problemem. Wezmę go dla siebie na sezon i potestuję. Idealnie się zgra kolorystyczny z patykiem To tyle na "sucho". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Dziekuje za szybka ,, suchá ,, odpowiedz - co do klipsa w raczce to ja raczke rozkladam raz i na tym koniec nie ma potrzeby jej po kazdym wedkowaniu skladac bo to przeciesz tylko kwestia odpowiedniego transportu ps jezeli ktos jeszcze mial doczynienia z tym kolowrotkiem prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Tak czy inaczej mam również nadzieję, że w tym miejscu nie pojawią się żadne luzy.Kołowrotek zaskakuje wagą. Bardzo lekki, jak na full metal, dwie szpulki, ciekawy design, bardzo ciekawie wygląda precyzja nastawu hamulca. Generalnie potwierdzam słowa kol. @Marcyś. PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abugosh Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Jest taki lekki bo ma plastikowa przekładnię..., wreszcie odeszli od stopów aluminium:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Jest taki lekki bo ma plastikowa przekładnię... , wreszcie odeszli od stopów aluminium:). Gdzie tam jest plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Gdzie tam jest plastik? Tez sie nad tym zastanawiam czy przypadkiem w srodku nie czai sie jakis psikus bo z tego co zrozumialem to odkrecic i zobaczyc jak wygladaja ,, bety ,, w tym mlynku to sie chyba nie da < brak srub > wiec ... Edytowane 21 Lutego 2013 przez krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Witam Przyszły ostatnio. Kręciłem nimi. Model 4000 waży ok 260gr także niewiele. 3000 ok 250 a 200 ok 240. Zmierzone na wadze mało szczegółowej ale daje pogląd. Bardzo przyjemny kołowrotek, szczególnie w tej cenie. Dwie metalowe szpule. Nie bije, mocno spasowany, płynnie pracuje. Świetna stylistyka. Miły w dotyka, obity pianką uchwyt rączki. Bardzo precyzyjny hamulec. Minus - klips do składania rączki. Może, choć nie musi, kiedyś być problemem. Wezmę go dla siebie na sezon i potestuję. Idealnie się zgra kolorystyczny z patykiem To tyle na "sucho". PozdrawiamWitam.A możesz nam powiedzieć czy wszystkie wielkości mają taką samą wielkość korpusu i różnią sie tylko szpulą, czy korpus ma inną wielkość np. przy 2000 i 4000. Jakbyś wstawił jakieś foty real to by było miło Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Tez sie nad tym zastanawiam czy przypadkiem w srodku nie czai sie jakis psikus bo z tego co zrozumialem to odkrecic i zobaczyc jak wygladaja ,, bety ,, w tym mlynku to sie chyba nie da < brak srub > wiec ... Wystarczy blaszkę spod przełącznika blokady odgiąć i już mamy dostęp do środka od spodu. Nie robiłem tego i nie zrobię, ale tak mi powiedział przedstawiciel. Witam.A możesz nam powiedzieć czy wszystkie wielkości mają taką samą wielkość korpusu i różnią sie tylko szpulą, czy korpus ma inną wielkość np. przy 2000 i 4000. Jakbyś wstawił jakieś foty real to by było miło Pozdro. Miałem taki plan ale dziś nie miałem czasu.Postaram się jutro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam Więc tak. Waga 2000 to 242,6gr3000 to 252,7gr4000 to 259,8gr Średnica szpuli przy górnym rancie:2000 to 42mm3000 to 46mm4000 to 51mm I dwie fotki: Widać, że kołowrotki mają korpus tej samej wielkości, różnią się wielkością szpuli i rotora. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Panowie Dziekuje za kilka cennych słów na temat tego młynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) Panowie mialem dzis okazje pokrecic tym kolowrotkiem w zaprzyjaznionym sklepie i bylem mile zaskoczony jego pracá , spasowaniem i tym kosmicznym wykonczeniem , ktora robi koncowá robote Mam nadzieje ze nie sprawi mi jakiegos psikusa nad woda i bedzie mi poczciwie sluzyl ps. model 2008 FD Edytowane 4 Marca 2013 przez krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 wygląda bardzo ciekawie...jeśli zrobili kręciołek przynajmniej tak dobrze jak niektóre patyki robią to z pewnością Ci posłuży...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam.Kręcił już ktoś tym młynkiem na rybkach. Dajcie znać jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Panowie milem okazje wybrac sie kilka razy nad wode z UL i przetestowac kolowrotekJak do tej pory bez zastrzezen praca bajeczka , zylka 0,12 nawinela sie bardzo fajnie i co najwazniejsze bardzo fajnie dzialajacy hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Tutaj test macie: http://www.fishing-test.pl/koowrotki/22/496 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Kręciłem 2 egzemplarzami. Gustowne pudełeczko, kuszący wygląd i cena, która strasznie kontrastuje z wyżej wymienionymi. Chyba miałem pecha, bo obie sztuki pracowały tak, że dobre wrażenie gdzieś uciekło. Bałbym się zaryzykować zakup. Ale może to tylko pech i akurat dwie słabe sztuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Zawsze mnie zastanawiała ta naiwność (bez obrazy).Co roku wychodzą na świat "hiciory". Jakieś Penny, Ryobi czy inne takie. Zawsze zachwyty, praca "mientkie" masełko i te umizgi. Nowe wzory borowań, i innego pozłotnictwa.No i oczywiście test proroczy na fishing-test.pl z podsumowaniem "Przy prawidłowym użytkowaniu będzie jednak cieszył przez kilka sezonów", tyko podnosi poziom podniety. Rok mija i się chrobotanie "ze mieleniem" zaczyna. Cztery stówy w piach po roku i po roku już "bogowych pinów" też jakby mniej. Co roku tak jest... a co roku od "roków" Emblemy i inne Stradicki kosztuje też te cztery stówy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Co roku tak jest... a co roku od "roków" Emblemy i inne Stradicki kosztuje też te cztery stówy.Biorę te stradicki po cztery stówy... gdzie? A teraz poważnie, Mikado 200zł a Stradicki czy Emblemy to od 550zł w górę - widzisz pewną różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciec131 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Da rade kupic Stradicka za 400 zł choćby tutaj http://allegro.pl/shimano-stradic-gtm-2500-rc-gratis-wysylka-i3236626310.html Emblema wsumie tez kwestiaa jakiego ;p http://allegro.pl/kolowrotek-daiwa-emblem-x-5000-i3258739688.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 (edytowane) Biorę te stradicki po cztery stówy... gdzie? A teraz poważnie, Mikado 200zł a Stradicki czy Emblemy to od 550zł w górę - widzisz pewną różnicę?Fakt, to potwierdza skuteczność działań Panów z Abramisa skoro tylko taką różnice widzisz.Za 550 to można już - panie - piękne sztuki kupić... takie, że hoho. Nawet jakaś Fuego się trafi, gdyś potrzebował jakiegoś gorszego zamiennika w kolorze tematowego Mikado.Niestety odpadnie frajda z corocznych zakupów, ale nie można mieć wszystkiego. Edytowane 28 Maja 2013 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Coroczne pytania o sezonowe nowości sprzętowe, zwłaszcza te „wypasione”, ale atrakcyjne cenowo najczęściej są retoryczne, może z 10% pytających naprawdę bierze pod uwagę odpowiedzi, których się im udziela, znakomita większość, niestety, chce się jedynie utwierdzić w decyzji już podjętej, ewentualnie pocmokać nad nowym kolorowym sprzętem w gronie sobie podobnych. Co roku bierzemy w tym udział i co roku jest równie wesoło, bo odradza się, przekonuje a i tak spore grono łasi się na ten czy inny przełom technologiczny za dwie stówki i najczęściej pod koniec roku mamy laurkę, a ukochany i chwalony wcześniej sprzęcik przyrównywany jest wtedy do tego co koń na bruku lubi zostawić. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Ale jaki uniwersalizm. Bebechy takie same od rozmiaru 2000 do 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) Fakt, to potwierdza skuteczność działań Panów z Abramisa skoro tylko taką różnice widzisz.Naprawdę uważasz, ze jestem aż tak naiwny?Chyba się nie zrozumieliśmy. Fakt, że trochę przejaskrawiłem z tymi cenami wiec zrobię to jeszcze bardziej.Nie 200 zł a 20 000zł za jeden i nie 400zł, a 40 000 za drugi - produkt dowolny. Jak ktoś nie ma kasy to może trochę poczekać i dozbierać - to najczęściej słyszymy na forum .Wybór sprzętu zależy od wielu czynników. Zdaję sobie sprawę, że to forum promuje dobry sprzęt i to się chwali. Z drugiej strony irytuje mnie strasznie, że coś nowego pojawia się na rynku i od razu "znani fachowcy" wypowiadają się o danej rzeczy, ze chujnia bo tylko Twin Power z 95' się liczy, a inne to się nie nadają.Zakładam, że jakbym takiego Airspaca kupił ojcu to pewnie by łowił do końca życia - takich jak mój ojciec jest zdecydowana większość niż nas tu na forum. My sobie możemy psioczyć, ale wiele osób faktycznie uzna to za cud techniki. Edytowane 29 Maja 2013 przez Jack__Daniels 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 . My sobie możemy psioczyć, ale wiele osób faktycznie uzna to za cud techniki.I to właśnie do tego za 200zł muszę dozbierać bo chcieli tańszy jednak ten czy inny się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi